Hvordan påføre serum lagvis?

Serum spiller en viktig rolle i hudpleierutinen, regnes som selve behandlingssteget, og er en super måte å jobbe med å forbedre spesifikke hudproblemer. Noen jobber med å redusere aldringstegn, andre metter huden med fuktighet og noen er spesielt effektive for å behandle urenheter. Det finnes mange ulike serum der ute, og kanskje har du vært heldig å finne flere forskjellige som du liker godt. Men kan man bruke flere forskjellige serum i samme rutine? Vi forklarer hvordan man påfører serum lagvis!

Ofte ønsker man seg å jobbe med flere hudutfordringer samtidig, og det kan være vanskelig å velge kun ett serum. Derfor har det blitt svært populært å påføre serum i flere lag for å behandle huden på flere plan. Det er imidlertid ikke nødvendigvis lurt å dynke huden med produkter i tilfeldig rekkefølge. Om du skal påføre flere serum i samme rutine er det noen tommelfingerregler som bør følges for å unngå irritasjon, og sikre at produktene fungerer slik de skal.

1. Tynnest konsistens først

Den gylne regel i hudpleieverden er å alltid påføre produkter basert på viskositeten, det vil si fra lettest til tyngst konsistens. Produkter med lav viskositet har normalt også en mindre partikkelstørrelse, noe som betyr at de kan trenge dypere ned i huden og gi mer effektive resultater. Om man starter med et tyktflytende serum som bruker lengre tid på absorberes kan dette blokkere ruten til det tyntflytende produktet. Begynn derfor med det mest flytende produktet og jobb deg opp til det drøyeste for optimale resultater. Dette gjelder også for essens og ampull.

2. Sjekk pH-verdien

For at produktene skal fungere best mulig, bør produktet med lavest pH-verdi ideelt påføres først. Som regel har de fleste serum en pH-verdi på mellom 4-6, og da er spriket såpass lite at det ikke vil ha noe særlig å si. Unntakene er produkter som inneholder C-vitamin, AHA- og BHA-syre og retinol, her kan verdiene variere fra så lavt som 2.6 hos C-vitamin og 6.6 hos retinol. Disse ingrediensene er effektive, men kan også være sterke mot huden, og det er derfor uansett lurt å velge en av de tre hvis man skal kombinere serum. For eksempel er et C-vitamin serum fulgt opp med et hyaluronsyre-serum en super kombo.

Vanlige pH-verdier i hudpleieprodukter:

  • C-vitamin (askorbinsyre): 2.6-3.2
  • AHA- og BHA-syre: 3.0-4.0
  • Serum med andre ingredienser: 4.0-6.0
  • Retinol: 4.0-6.6

 

3. Klapp, ikke gni!

Selv om mange kanskje er vant til å gni serum inn i huden, er forsiktig klapping den koreanske måten å påføre serum på. Da stimuleres nemlig blodsirkulasjon og lymfedrenasje, samtidig som produktet absorberes bedre og gjør det lettere å påføre et nytt lag. Enkelte eksperter peker i tillegg på at forsiktig klapping er mer skånsomt enn å gni, så dette vil også hjelpe til med å motvirke irritasjon.

4. Alt med måte

Selv om huden absolutt kan nyte godt av flere forskjellige serum, gjelder det fortsatt å forsøke å begrense seg litt. En stor mengde av produkter kan irritere huden, spesielt hvis det er en rask overgang med mange nye ingredienser. Vi anbefaler derfor ikke å bruke flere enn 2 serum i samme rutine, og tilvend huden gradvis. Videre gjelder det som med de andre stegene i rutinen; la det første serumet rekke å absorbere før du påfører et nytt lag.

Se alle våre serum!

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

 

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *