Hvordan revitalisere sliten hud?

Gusten og sliten hud er ikke like iøynefallende som et kviseutbrudd, men kan være akkurat like frustrerende. Huden reflekterer ofte den generelle helsen vår, og sliten hud er et paraplybegrep for hud som rett og slett ikke ser sunn ut. De aller fleste av oss ønsker en sunn og glødende hud, og da er det ikke noe gøy å bli møtt av et livløst og grått speilbilde. Heldigvis er dette en hudutfordring som kan behandles, og de aller fleste kommer langt med noen enkle grep i rutinen.

1. Gjør eksfoliering til en vane

En av hovedgrunnene til at hudtonen blir grålig og ujevn er oppsamling av døde hudceller på hudoverflaten. Det første steget som bør tas for å behandle sliten hud er derfor å sørge for at huden jevnlig blir eksfoliert, slik at de døde hudcellene fjernes og friske celler kommer til overflaten.

Vi anbefaler den kjemiske peelingen PURITO AHA BHA Refreshing Solution, som inneholder AHA-og BHA-syre, og vil jobbe med å revitalisere huden både på overflaten og i dybden.

2. Implementer vitamin C

Et annet effektivt grep for å gi huden nytt liv er å velge et produkt som inneholder vitamin C. Dette næringsrike vitaminet bidrar nemlig til å både jevne ut hudtonen og stimulere kollagenproduksjon, samtidig som huden beskyttes mot forurensing og UV-stråler (to stressfaktorer som gir hudcellene kortere levetid).

SKINFOOD Yuja C Dark Spot Clear Essence har Yuzu som sin nøkkelingrediens, en sitrusfrukt som inneholder tre ganger så mye vitamin C som sitron! Den tyntflytende essensen absorberes raskt, kan fint brukes daglig og gir en umiddelbar glød.

3. Fukt, fukt, fukt!

Sammen med døde hudceller er dehydrering en av hovedårsakene til at huden ser slapp og gusten ut. Her kommer superingrediensen hyaluronsyre inn, en kraftig fuktighetsgiver som binder vann til huden og sørger for umiddelbar tørsteslukking.

Vi elsker ISNTREE Hyaluronic Acid Moist Cream, som virkelig er en fuktighetsbombe av en krem. Den inneholder hele 5 ulike typer hyaluronsyre, som har ulik størrelse på molekylene og dermed hydrerer huden på flere nivåer. Andre ingredienser i fuktighetskremen er betaglukan, safrantistelolje og aprikosolje som gir massevis av næring til ny-eksfoliert hud.

Dersom du ikke har fått tilført huden vitamin C via serum eller essens, kan du eventuelt se etter en fuktighetskrem som inneholder vitaminet. SKINFOOD Yuja C Dark Spot Clear Cream kombinerer både vitamin C og hyaluronsyre, og passer perfekt for fetere hudtyper med sin lettvektige konsistens!

4. Solfaktor er din beste venn

Daglig bruk av solfaktor er også et godt tips for å oppnå en glødende og sunn hud. UV-stråler er virkelig en versting for hudhelsen, så en solfaktor som beskytter godt vil bidra til at hudcellene holder seg friske og levende lenger. Dette er også en fin måte gi huden en ekstra boost av både fuktighet og næring!

THANK YOU FARMER Sun Project Water Cream SPF50+ PA+++, er rik på pleiende oljer og ekstrakter, samt nærende vitamin E. Her får man altså beskyttelse, fukt og glød i et og samme produkt – en perfekt avslutning på hudpleierutinen.

5. Ikke glem kosthold og livsstil

Sist men ikke minst; ikke glem at huden faktisk reflekterer helsen vår. En frisk hud starter med en frisk kropp, og derfor er en sunn livsstil alfa og omega. Selv om mange hudproblemer kan behandles med produkter, er vi avhengige av å få i oss nok næringsstoffer for at huden og kroppen generelt skal fungere optimalt. Fokuser på å holde et balansert kosthold, drikk rikelig med vann og sørg for at kroppen får nok søvn, så har du et godt utgangspunkt!

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

 

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *