Hvordan preppe huden før sminken?

Det er mange som er ute etter den perfekte sminke-looken som gjerne holder seg i flere timer. Det finnes utallige sminkeprodukter som kan hjelpe deg å oppnå dette, men allikevel er det mange som stiller spørsmålene: hvorfor holder ikke sminken seg selv om jeg bruker primer under? Hvorfor flasser huden min når jeg påfører foundation? Hva er det man kan gjøre for at å få en strålende, glatt og glødene finish? Som makeup-artist får jeg daglig disse spørsmålene, og fasiten er enklere enn man tror.

Alt starter med god hudpleie

På morgen kan du starte med en god vannbasert rens for å fjerne svett og smuss som har dannet seg i løpet av natten. SKIN & LAB Dr. Vita Clinic Always Vita Gel Cleanser er et godt alternativt for dette steget. Fortsett gjerne med enten en skrubb eller peeling, for å fjerne døde hudceller, bruk gjerne TIA’M Anti Pollution Salt Facial Scrub, som er min personlige favoritt. Den inneholder mineralsalt som har utallig lindrende og antibakterielle egenskaper for huden. Dette steget er essensielt for at sminken skal holde seg og for å oppnå den berømte glasshuden. Deretter kan du bruke TIA’M Aura Milk Face Peeling Toner for å balansere pH-verdien, og gjøre huden klar for de neste stegene. Alt du trenger å vite om hudens pH verdi kan du lese mer om her.

For å holde på fuktigheten i en hel dag kan man påføre en tilstrekkelig mengde av fuktighetsgivende essens, som TIA’M Snail & Azulene Water Essence, etterfulgt av serumet JUMISO Drop The Vita C Serum som gir en naturlig glød til huden, også SkinSecrets nylige favoritt.

Avslutt med en god fuktighetskrem som sørger for å hydrerer godt. JUMISO Have A Good Cream Snail & Centella er et flott produkt som er egnet til å gi dypt fukt samtidig som den bekjemper aldring. Glem ikke solkrem, for solkrem er essensielt under sminken for å beskytte huden mot UV stråler, som igjen kan være med å hindre aldring. Koreanere er opptatt av at solkrem er lettvektige og har en rask absorberingsevne samtidig som ikke vil gjøre huden din fetere. SKIN & LAB Fre C Sun Lotion har blitt en av mine favoritter, som også fungerer ypperlig som en primer.

Et annet steg som jeg elsker å gjøre, og har blitt så frelst av, er å smøre et tynt lag med en sovemaske, som COSRX Low PH BHA Overnight Mask, sammen med en fuktighetskrem kvelden før. Dette vil sørge for at alt av fuktighet trekker seg ordentlig inn i huden og forhindrer at huden tørker seg i løpet av natten. Resultatet er en glødende, spenstig og hydrert hud dagen etterpå!

Bonussteg

Etter disse stegene er man endelig klar for sminken! Et siste råd, som jeg ikke kan leve uten, er å spraye ansiktet med en ansiktsmist når man er ferdig sminket.  Dette vil kunne forsegle fuktigheten i huden som igjen gir mer glød og spenst til sminken. Jeg anbefaler COSRX Low PH PHA Barrier Mist, som også beskytter huden mot ytre påvirkninger.

Konklusjon

Som makeup artist sier jeg alltid til mine kunder at hvis ikke sminken er optimalt må du investere både tid og kjærlighet til huden din. Perfekt sminke starter først med en god base, og denne gode basen kan man oppnå ved å bruke god hudpleie. Uansett hva slags hudtype du har, vil riktig hudpleie optimalisere sminken din. Strålende, glatt og glødene sminke kommer fra sunn hud, som igjen kommer fra en god hudpleierutine.

Skrevet av

Iman makeup artist

Iman

Makeup artist
Jeg er utdannet makeup artist og har i mange år sverget til koreansk hudpleie. Mitt mål er å få kvinner og menn til å ta vare på huden sin innenfra og ut. Perfekt sminke starter med god hudpleie!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *