Hvordan bruke en koreansk 10 stegs rutine?

Vi får daglig henvendelser fra nye og gamle kunder som har spørsmål om den koreanske 10-stegs rutinen, så jeg tenkte det var på tide friske opp hva en koreansk 10-stegs rutine går ut på og hvordan du kommer i gang med de 10 stegene.

Hva er den koreanske 10 stegs rutinen?

I Sør-Korea er det vanlig å bruke 10 eller flere steg i sin hudpleierutine, derav den koreanske 10-stegs rutinen. Rutinen består av alt fra rens, toner og essens, til masker, kremer og solfaktor, og det er fort gjort å bli skremt av tanken på hele 10 steg! Hvordan skal man få tid til dette, og ikke minst hvorfor skal man ha 10 steg i sin hudpleierutine?

Koreanske kvinner er kjent for sin perfekte og unge hud med jevn glød, og forklaringen finner vi i at de i tidlig alder forstår viktigheten av å ta vare på huden sin og at de deretter setter av tid til å pleie den. I Korea er det ikke fokus på “quick fixes” slik som vi i Vesten er så glade i, og de tror på, som med alt her i livet, at man må jobbe for å oppnå sunn og pen hud.

Hvordan sette i gang?

Uansett om du har begynt eller ønsker å bruke 10 steg i din hudpleierutine er det viktig å ikke bli for ivrig og begynne med alle produktene samtidig når du mottar pakken fra SkinSecret. Jeg forstår spenningen og utålmodigheten, men huden din vil takke deg hvis du begynner rolig med 4 til 5 produkter den første uken. For eksempel kan du begynne med oljerens, vannrens, toner, fuktighetskrem, og solfaktor. Uken etter kan du introdusere essens, serum og øyekrem i rutinen. I uke 3 og 4 kan du forsøke eksfoliering og masker. Etter dette vil huden være vant til de nye produktene og ingrediensene, og i tillegg være ferdig med sin “skin purging”-periode som kan vare fra 1-6 uker. Nå skal huden være balansert og ikke overstimulert, og du skal se synlige resultater. Er du tålmodig så vil du bli belønnet med gode resultater i form av sunn hud med glød.

Ofte stilte spørsmål om 10-stegs rutinen

1. Tar det mye tid?

En koreansk hudpleierutine trenger ikke å være tidkrevende. Mellom enkelte av stegene trenger du kun å vente noen sekunder, og det tar ca 5 minutter å gjøre 6-7 steg. Du har vel tid til å investere 5 minutter på din hud, morgen som kveld?

2. Skal jeg bruke alle 10 stegene morgen og kveld?

Du kan tenke på de 10 stegene som 10 verktøy som du har i verktøykassen din. Du trenger ikke bruke alle verktøyene hver gang, og du tilpasser bruken etter behov. For eksempel bruker du skrubb og maske etter behov, og solfaktor kun om morgenen. Oljerensen trenger du ikke bruke hver morgen, med mindre huden din produserer mye talg eller du har hatt på en tykk nattkrem i løpet av natten. Kjenn alltid etter hva huden din trenger hver morgen. Enkelte dager kommer du kun til å bruke 3 eller 4 steg om morgenen, fordi huden din ikke trenger mer, mens andre dager kommer du til å bruke 7 til 8 steg. Dette er helt individuelt så lytt til huden din 🙂

3. Hvor lang tid skal jeg vente mellom hvert steg?

Mellom enkelte steg er det nok å vente i noen sekunder før du påfører neste produkt, men det er helt avhengig av hvor fort huden din trekker til seg produktene. Vent gjerne til du ser at produktet er absorbert inn i huden før du går til neste steg. Tonere og essenser absorberes raskt, mens serumer og kremer trenger noe lenger tid. Puss tenner eller velg antrekket du skal ha på mens du venter på at serumet trekker inn, før du går videre til fuktighetskrem. Etter hvert blir du bedre kjent med hvordan produktene trekker inn i huden din slik at det blir til en rutine som går på auto-pilot og tar få minutter å gjennomføre. Når det gjelder syrer som c-vitamin, så anbefales det at man venter i alle fall 10 minutter til serumet har trukket godt inn, før neste produkt påføres, men dette er også valgfritt, og du trenger ikke vente så lenge hvis du ikke har tid.

4. Skal jeg dobbelrense på morgenen?

Har du sensitiv og tørr hud uten overflødig talgproduksjon om morgenen, kan du droppe oljerensen og gå direkte til vannrens. Hvis du produserer mye talg kan det være lurt å bruke oljerens på morgenen før vannrensen, eller kun bruke den i t-sonen. Vi er en stor tilhenger av dobbelrensen, for den fører rakst til gode resultater, men på dager hvor huden er sensitiv og tørr kan du hoppe over dette steget.

5. Skal jeg bruke både fuktighetskrem og nattkrem/sovemaske på kvelden?

Nei, med mindre huden din føler for det. Jeg har dehydrert og sensitiv hud som tar godt i mot både fuktighetskrem og sovemaske før jeg legger meg. Dette er en personlig preferanse og du kan godt bruke bare en av de hvis huden din ikke trenger fullt så mye fukt og næring.

6. Hvilke fordeler er det med å kjøpe et 10-stegs hudpleiesett?

Våre 10-stegs hudpleiesett gjør det letter å velge i en jungel av produkter, og du kan være trygg på at produktene i settet passer bra sammen og til din hudtype. Vi jobber kontinuerlig med å forbedre settene og produktene som inngår i settene varierer etter som vi tar inn nye produkter med enda bedre egenskaper. Slik gjør vi settene våre bedre og bedre. Ved å velge et hudpleiesett får du i tillegg opp til 15% rabatt sammenlignet med å kjøpe produktene hver for seg, så det er også et økonomisk fornuftig alternativ.

7. Kan dere skreddersy en 10-stegs hudpleierutine til meg?

Ja selvfølgelig! Jeg gir deg gjerne en gratis personlig konsultasjon med produkter som passer til din hud og dine hudutfordringer. Du får en gratis personlig konsultasjon her.

Prøv ett av våre 10-stegs hudpleiesett

Ute etter en myk start? Begynn med våre 5-stegs hudpleiesett

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *