Hvordan redde solbrent hud

Vi kan nok alle være enige om at det er deilig å tilbringe tid i solen når været begynner å bli varmere. Mange ønsker også å få en gyllen brunfarge, og ligger gjerne litt ekstra i solen for å oppnå dette. Følger man myndighetenes anbefalinger for soling og sørger for å beskytte seg nok med solfaktor, skal ikke dette være noe problem. Likevel er det fort gjort å solbrent, spesielt hvis man oppholder seg i solen når strålene er på sitt sterkeste. Vi har laget noen tips til hvordan du kan behandle solbrent hud dersom ulykken først er ute.

Forhindre ytterlige påkjenninger

Først og fremst er det viktig å unngå videre soleksponering, så hold deg helst innendørs eller i skyggen hvis du har blitt brent. Huden kan gjerne kjøles ned for ekstra lindring og for å dempe symptomene. Dette kan for eksempel gjøres ved å ta en dusj eller et bad i kjølig (men ikke iskaldt) vann. Et annet godt alternativ er å plassere en aloe vera-gel i kjøleskapet for å oppnå en ekstra avkjølende effekt når den smøres på huden. Dette passer også perfekt å gjøre med en pleidende sheetmaske, for behagelig fuktighet og avkjøling på huden i ansiktet. Vær likevel obs på å unngå sterke, aktive ingredienser som for eksempel vitamin C, AHA-syre, BHA-syre og retinol. Styr også unna eksfoliering og skrubb frem til huden er tilbake til normalen. Prøv heller å se etter produkter som er milde mot huden, tilfører fuktighet og inneholder naturlige og beroligende ingredienser.

Aloe vera

En av de beste ingrediensene man kan bruke på solbrent hud, er aloe vera. Denne superplanten har nemlig en helt unik evne til å kjøle ned og berolige rød og sår hud. Samtidig vil hudoverflaten få både pleie og fuktighet, og raskere hjelpes tilbake til normaltilstand.

AROMATICA Soothing Aloe Vera Gel består av hele 95% organisk aloe vera, og vil derfor virke helt glimrende på solbrent hud. Den deilige avkjølende effekten gir huden umiddelbar lettelse, og etterlater den myk og avslappet. Geleen er mild, trekker raskt inn i huden uten å bli klissete og kan brukes på hele kroppen. Et absolutt must-have produkt dersom man har tenkt til å oppholde seg mye i solen!

Dersom man ønsker ekstra pleie og lindring for huden i ansiktet, er ARIUL 7 Days Aloe – Calming & Soothing et utmerket alternativ. Sheetmasken er nemlig full av naturlige ingredienser, blant annet aloe vera, og gir intensiv og dyptgående fuktighet. Samtidig blir skadet hud kjølt ned og behandlet.

Nattmasker

For å forhindre at huden begynner å flasse så langt det lar seg gjøre, anbefaler vi å bruke en nattkrem eller nattmaske som tilfører massevis av næring og fukt. Tilstrekkelig med fuktighet er selvfølgelig alltid viktig, men spesielt når huden befinner seg i en skadet og stresset tilstand. Med en nattmaske får huden dyp og uforstyrret behandling gjennom hele natten, slik at huden raskere kan repareres.

COSRX Ultimate Moisturizing Honey Overnight Spa Mask inneholder hele 87,2% proplis-ekstrakt og naturlig bivoks. Disse superingrediensene gir huden behagelig fuktighet, samtidig som irritasjon og tørrhet behandles på et dypt nivå. Resultatet blir en friskere og mer balansert hud. Masken brukes som en nattkrem og vaskes av om morgenen, og føles herlig avkjølende og myk ved påføring.

COSRX Ultimate Nourishing Rice Spa Cream Mask har en lett konsistens, og gir huden en ekstra kraftfull fuktighetsboost. 65% risekstrakt sørger for at huden blir mettet med næring og fuktighet, samtidig som den gjøres silkemyk og mer elastisk. Masken passer perfekt dersom huden føles stram eller dehydrert som følge av solbrenthet. Også denne påføres som en nattkrem og skylles av morgenen.

Fuktighetskrem

Når det kommer til dagkrem vil solbrent hud nyte godt av en krem som tilfører nok fuktighet, samtidig som rødhet og irritasjon roes ned. Her er ingredienser som for eksempel ceramider og centella asiatica helt supre, da de både beroliger og styrker huden.

COSRX Balancium Comfort Ceramide Cream har et høyt innhold både av centella asiatica og ceramider. Kremen er litt tykk, men vil trekke raskt inn i huden uten å gjøre den fet. Svie og kløe lindres umiddelbart, samtidig som stram hud mykgjøres. I tillegg vil hudbarrieren styrkes, noe som gjør dette til den ultimate fuktighetskremen for sår og solbrent hud.

SOME BY ME Snail Truecica Miracle Reapair Cream passer utmerket dersom man ønsker å gå over til en lettere fuktighetskrem etter noen dager. På ingredienslisten finner vi blant annet snegleslim, ceramider, burot og centella asiatica som effektivt jobber med å forbedre hudhelsen og helbrede skadde hudceller. Kremen vil etterhvert sørge for å bringe tilbake en sunn, myk og glødende hud med forbedret elastisitet.

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *