Hvordan roe ned sensitiv hud?

Sensitiv hud blir mye omtalt i hudpleieverden og snakkes ofte om. Det kommer stadig nye produkter på markedet som hevder å være tilpasset sensitiv hud, med alt fra sminke til kroppssåpe. Men hva vil det egentlig si å ha sensitiv hud, og hva fungerer egentlig? Vi gir deg svaret og kommer med våre tips til hvordan du kan roe ned huden dersom den er sensitiv.

Derfor opplever noen sensitiv hud

Sensitiv hud er i seg selv ikke en medisinsk diagnose, men er heller et samlebegrep som ofte brukes om symptomer som rødhet, irritasjon, svie og kløe, som kan oppstå av forskjellige årsaker. Det er imidlertid ikke en hudtype man er født med, sånn som for eksempel tørr eller fet hud, men en tilstand som huden kan havne i. Likevel er enkelte mer genetisk utsatt for sensitiv hud enn andre.

Det kan være ulike triggerfaktorer som bidrar til at huden blir sensitiv. En gjenganger er ofte klima og temperatur, og mange opplever for eksempel at huden blir mer reaktiv og sensitiv som følge av tørr og kald luft om vinteren. Også høye temperaturer og UV-stråling kan trigge huden og bidra til irritasjon. Andre typiske triggere for sensitiv hud er sterke ingredienser, parfyme eller overeksfoliering.

Slik roer du ned sensitiv hud

Når det kommer til å behandle sensitiv hud med hudpleie, er virkelig “less is more” et gjeldende prinsipp. Dersom du ikke vet hva huden din reagerer på kan det være en idé å snevre inn rutinen til grunnleggende steg med skånsomme og beroligende produkter. Med andre ord bør du ta en pause fra eksfolierende syrer (AHA og BHA), retinol og vitamin C, som kan irritere huden.

Fokuser heller gjerne på ingredienser som gir fuktighet og har lindrende egenskaper. En ypperlig ingrediens er for eksempel centella asiatica, som er en kraftig beroligende asiatisk urt. Vi anbefaler COSRX sin Pure Fit Cica-serie, som er spesielt utviklet for å roe ned symptomer som rødhet, kløe og svie. Her finner vi COSRX sitt unike CICA-7 Complex, som består av 7 ulike centella-ingredienser og umiddelbart fukter, pleier og roer ned huden.

Andre tips!

  • Riktig hudpleie er viktig for å opprettholde sunn og sterk hud, men livsstil spiller også en rolle. For å forhindre og forebygge reaksjoner kan det være lurt å forsøke å redusere det generelle stress-nivået, se etter næringsrik mat og holde seg i fysisk aktivitet.
  • I tillegg er det verdt å notere seg at både sterk mat og røyking kan forverre sensitiv hud, så disse tingene kan også være smart å styre unna.
  • Veldig varmt vann kan tørke ut huden. Selv om det kan være fristende å ta glovarme dusjer nå som det er kaldt, er ikke huden like glad i det varme vannet.

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *