Tre tips for å glatte ut huden

Opplever du at hudteksturen er ru, og drømmer en glattere og mykere finish? Isåfall er du nok ikke alene på denne tiden av året. De aller fleste ønsker seg silkemyk hud, men et knippe ulike faktorer (som for eksempel kaldt vintervær) kan sette en stopper for dette. Her er tre tips for en glattere, jevnere og spenstigere hud!

Hvorfor får huden en ru tekstur?

Før vi  hopper inn i hvordan ru hud behandles, vil vi se nærmere på hva som forårsaker det i utgangspunktet. Det kan være flere ulike årsaker til at teksturen blir grovere. For eksempel er en svekket hudbarriere med for lite olje, keratoris pilaris, for hyppig ansiktsvask eller andre irriterende stoffer vanlige triggerfaktorer. Et godt tips er derfor å unngå sterke ingredienser som tørker ut huden og begrense vask av ansiktet til 2 ganger om dagen, for å forebygge tørr og flakete hud.

En annen versting for hudteksturen er UV-stråler. Langvarig UVA-eksponering skader nemlig kollagenfibrene i huden og kan igjen føre til tørr, ru og læraktig hud. Samtidig vil også kald og tørr vind, som kanskje er mest aktuelt for det norske klimaet nå i desember, kunne gjøre samme skade på hudens kollagen. Det er derfor veldig vanlig å oppleve en mer gusten, ru og tørr hud på vinterstid.

1. Eksfoliering

Vårt første tips er, som det ofte er når man ønsker seg sunn og frisk hud, eksfoliering. Gjerne ved hjelp av kjemisk peeling i form av AHA-syre, som gjør en god jobb med å smelte vekk døde hudceller. I tillegg bidrar syren til å stimulere hudens naturlige fornyelsesprosess, slik at nye friske hudceller kan komme til overflaten. Resultatet blir en en jevnere hudtone med mindre pigmentering og en glattere tekstur!

Vår store AHA-favoritt er COSRX AHA 7 Whitehead Power Liquid, som inneholder hele 7% glykolsyre. Den passer ypperlig for alle hudtyper og behandler også flassende/tørre partier, samtidig som kviser og urenheter holdes unna!

2. Aktive ingredienser

Et annet effektivt tips for å glatte ut huden, er å velge aktive ingredienser som fukter godt, bidrar til cellefornyelse og pleier og beskytter hudoverflaten. Her er ingredienser som niacinamide, ceramider og hyaluronsyre midt i blinken. Disse tre godbitene passer også fint å kombinere, og sammen utgjør de en trio som hydrerer i dybden, og bidrar til sunn og fornyet hud, samtidig som hudoverflaten smøres og tilføres nødvendige fettsyrer.

I THANK YOU FARMER sin Miracle Age Repair serie finner vi nettopp disse tre superingrediensene. Serien består blant annet av toner, serum og fuktighetskrem, og jobber med anti-age på et dypt nivå. Perfekt å implementere i en anti-age rutine, og passer like fint uansett om du er 25 eller 60 år!

3. LED lys-terapi

Vårt siste tips er å teste ut LED lys-terapi. Denne innovative behandlingsmåten er både skånsom, effektiv og virkningsfull, spesielt når det kommer til å forbedre hudtone og tekstur. Det er altså ikke uten grunn at LED-behandling hylles over hele verden, både av superkjendiser, dermatologer og hudleger!

For et lettvint alternativ til daglig bruk er FACE FACTORY Cell Liner et godt valg. Et hudpleieverktøy som enkelt kan tas med på reise, og kan også brukes på halsen og andre steder på kroppen.

Dersom du ønsker en grundig og avslappende behandling, er PURISKIN Plus LED Mask det ultimate produkt. Her får huden en dyptgående lysterapi ved hjelp av 66 LED-lys av høy kvalitet. Masken har 4 ulike programmer slik at du kan velge hvilken hudutfordring du vil jobbe spesifikt med, og alle programmene vil jobbe med en jevnere og glattere tekstur.

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *