Hvordan velge riktig syre til din hud?

Syrer har i løpet av de siste årene blitt populære hudpleieingredienser. Tidligere var disse aktive ingrediensene ukjente for de fleste, mens nå er de å finne på mange baderomshyller rundt omkring. Kanskje ikke så rart med tanke på at de har en veldokumentert effekt på diverse hudutfordringer og hjelper til med å behandle alt fra aldringstegn til kviser. Men hvilken syre skal man velge i jungelen av ingredienser? Vi svarer på hvilke syrer som passer best til ulike hudproblemer!

For slapp hud og fine linjer: AHA-syre

En av de mest brukervennlige syrene, er den eksfolierende syren alfahydroksysyre. Denne er elsket av mange takket være sine gode anti-age egenskaper; AHA-syre bidrar nemlig til å stimulere produksjonen av kollagen, noe som er viktig for å opprettholde spenstig og glatt hud. Døde hudceller eksfolieres vekk og sunn hud kommer til overflaten!

Vi anbefaler COSRX AHA 7 Whitehead Power Liquid, som brukes 3-4 ganger i uken (eventuelt 1-2 ganger dersom huden din er sensitiv).

For akne og hudormer: BHA-syre

En annen kjent syre som har økt i popularitet de siste årene er BHA-syre, eller betahydroksysyre. Den har i likhet med AHA-syre også en eksfolierende effekt, men trenger dypere ned i porene og løser opp olje. I tillegg har BHA-syre en anti-inflammatorisk effekt, noe som gjør den til en helt ypperlig ingrediens for akneutsatt hud som sliter mye med kviser og hudormer.

Dersom du ønsker å implementere BHA-syre i din hudpleierutine er COSRX BHA Blackhead Power Liquid et godt valg. Toneren kan brukes 1-2 kvelder i uken etter rens.

For tørr og flassende hud: PHA-syre

Om du har sensitiv, tørr og flassende hud, kan konsentrerte mengder av både  AHA- og BHA-syre bli litt for sterke for huden. Et godt alternativ er PHA-syre, som ofte omtales som lillesøsteren til AHA-syre. Den er nemlig enda mildere og virker langsommere, noe som gjør den til en god match for sensitiv hud som ønsker seg glattere, jevnere og klarere tekstur.

Vår anbefaling for tørr og flassende hud er KLAVUU Green Pearlsation PHA Calming Toner. Den virker fuktighetsgivende og balanserende, og har samtidig en beroligende effekt på kløe og irritasjon.

For dehydrert hud: Hyaluronsyre

Hud som er dehydrert oppleves ofte som stram, kløende og irritabel. I tillegg kan hudtonen få et mer gustent preg og mange opplever hudormer eller overdreven oljeproduksjon. Dersom huden befinner seg i en dehydrert tilstand trenger den fuktighet i form av vann, og da er humektanten hyaluronsyre gull verdt. Hyalursonsyre trekker nemlig til seg vannmolekyler og vil derfor hjelpe huden med å holde på fuktigheten. I motsetning til de andre syrene vil ikke denne eksfoliere huden og fjerne døde hudceller, kun tilføre fuktighet.

Her anbefaler vi ASIS-TOBE Hyaluronic Essential Toner. Den vil etterlate huden sunnere og mykere med en frisk følelse!

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

 

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *