Vitamin C i hudpleie hele året!

Høst- og vinterhud er ikke akkurat kjent for å være glødende og duggfrisk. Mange opplever at huden blir tørrere, slappere og mer gusten. Det finnes imidlertid aktive ingredienser som gjør en utmerket jobb med å behandle dette, og vitamin C er en av dem. Vi forklarer hva dette vitaminet gjør i hudpleie og hvorfor det bør implementeres i rutinen hele året!

Hvorfor bør jeg bruke vitamin C på høsten og vinteren?

Vitamin C blir ofte forbundet med med sommeren, og blir gjerne snakket mer om i de solrike månedene enn i vinterhalvåret. Dette er egentlig ikke så veldig rart; vitaminet er tross alt en kraftig antioksidant som hjelper til med å beskytte huden mot skader fra UV-stråler. Det betyr likevel ikke at man trenger å kutte ut ingrediensen når høsten kommer. Den har nemlig gode egenskaper som huden kan nyte godt av hele året!

Dette gjør vitamin C

Hjelper til med å beskytte hudbarrieren

Siden vitamin C er en antioksidant gjør den en god jobb med å beskytte huden mot ytre stressfaktorer, som for eksempel frie radikaler. Ved å beskytte mot skader fra frie radikaler beskyttes også hudbarrieren, som ekstra utsatt i et kaldere og tørrere vær.

Gir en jevnere hudoverflate

Vitamin C er også nyttig for å viske ut uønskede mørke flekker og post-inflammatorisk hyperpigmentering. Samtidig vil dannelse av ny misfarging på hudoverflaten forebygges ved at vitaminet reduserer produksjonen av pigmenter.

En naturlig anti-age ingrediens

En annen super egenskap hos Vitamin C, er at den spiller en viktig rolle i hudens kollagensyntese. Kollagen er det stoffet som gir huden vår støtte og struktur, og dannelse av rynker er et resultat av at hudens kollagenproduksjon stagnerer med alderen. Ved å tilføre huden vitamin C sørger man for å holde denne produksjonen i gang, slik at huden opprettholder spenst og elastisitet.

Sunn hud med naturlig glød

Ved daglig bruk av vitamin C i hudpleierutinen opprettholdes hudens daglig funksjon og fuktighetsnivåene balanseres. Dette bidrar til at hudcellene holder seg sunne og friske, samtidig som vitaminet gir en naturlig glød. Dersom ditt store ønske er å holde på sommergløden året rundt er vitamin C altså ingrediensen å se etter!

Vi anbefaler

Toner med vitamin C

SNP Prep Vitaronic Toner Pad er ferdigdyppede tonerpads som er både praktiske og effektive dersom man ønsker en toner med vitamin C. Huden får en umiddelbar pick-me-up og etterlates med en fin glød.

Dersom du har sensitiv eller akneutsatt hud og ønsker en jevnere hudtone er TIA’M Vita Refre-C Toner midti blinken. Ved hjelp av innovativ teknologi aktiveres ferskt vitamin C-pulver som jobber med å lysne aknearr og mørke flekker.

Serum med vitamin C

Å gå for et serum med vitamin C er et godt valg om du ønsker å se synlige resultater raskt. NEOGEN DERMALOGY Real Vita C Serum inneholder hele 22% vitamin C, og er en stor anti-age favoritt for spenstigere, glattere og jevnere hud!

Sensitiv hud kan være litt mer følsom for bruk av vitamin C, og det kan derfor være lurt å velge et serum med en litt lavere konsentrasjon. PURITO Pure Vitamin C Serum består av 5% vitamin C og tilfører huden vitaminets gode egenskaper på et skånsomt vis.

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

 

 

 

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *