Hvorfor får jeg rynker?

Rynker som hudproblem har alltid fått mye oppmerksomhet, og det florerer av anti-aging tips og triks. Kanskje har man fått med seg at øyekrem er gull verdt og at solkrem er et must-have. Mange koster på seg jevnlige salongbehandlinger for å unngå tidens tann, mens noen er fornøyde med å huske å vaske av sminken. Men hva er det egentlig som forårsaker rynker?

Derfor oppstår rynker

Rynker er forårsaket av gjentatt bruk av bestemte ansiktsmuskler. Dette er som regel i form av vanlige ansiktsuttrykk, og fine linjer og  rynker er en uunngåelig del av den naturlige aldringsprosessen. Likevel er det noen daglige vaner og miljømessige faktorer man kan være ekstra oppmerksom på, om man ønsker å bremse aldringsprosessen så mye som mulig.

Spenning av ansiktsmuskler og utrykk 

Dersom du ofte har et spesielt ansiktsutrykk eller spenner muskelaturen, kan dette bidra til dannelse av rynker. Hever man for eksempel øyenbrynene, presser sammen leppene eller myser kan dette lage linjer i ansiktet som etterhvert forblir, også når ansiktet er i ro. Dette betyr ikke at man må gå igjennom livet uttrykksløs, men om du gjør dette veldig ofte kan det til slutt føre til rynker. Se etter praktiske løsninger som kan hjelpe; myser du for eksempel mye på grunn av sterkt lys, kan noe så enkelt som et par solbriller hjelpe masse!

Miljø og omgivelser

Det finnes også andre faktorer som kan fremskynde aldringsprosessen. Spesielt røyking og eksponering for UV-stråling er to verstinger. Konsekvensene ved røyking er både helseskadelige og godt dokumentert, men vanen bidrar også til rynker og slappere hud. Røyking kan nemlig hemme produksjonen av kollagen, et viktig stoff som gir huden spenst og elastisitet. Også eksponering for UV-stråler kan føre til skadde hudceller, pigmentering og fine linjer. Kort sagt; det er ingen dum idé å kutte ut solarium og nikotin.

Dehydrering 

Selv om dehydrert hud ikke danner rynker i seg selv, kan rynker og fine linjer bli mer fremtredende dersom huden mangler fuktighet. Sørg for å drikke nok vann og velg fuktighetsgivende produkter, så vil huden ha sitt beste utgangspunkt for å se plumpet og frisk ut!

Produkter som forebygger rynker

I’M FROM Ginseng Serum

Om du ønsker å forebygge aldringstegn, er det lurt å velge et serum som jobber spesifikt med dette. I’M FROM Ginseng Serum inneholder superingrediensen ginseng, som stimulerer blodsirkulasjonen og hudens elastinproduksjon!

BANILA CO Dear Hydration Moisture Boosting Cream

Tørst hud ser som regel ikke særlig ungdommelig ut, og som nevnt tidligere bør man sørge for at huden får tilstrekkelig med fuktighet. BANILA CO Dear Hydration Moisture Boosting Cream gir huden dyp og langvarig fuktighet, samtidig som beroligende planteesktraker pleier stresset og sliten hud.

ACWELL Licorice pH Balancing Intensive Eye Cream

Ikke glem øyekremen! Huden rundt øynene er særlig tynn og delikat, og det er ofte der rynkene oppstår først. Dette området har derfor godt av en ekstra fuktighetsboost, og vi er spesielt glade i ACWELL Licorice pH Balancing Intensive Eye Cream. Den inneholder også koffein som motvirker mørke ringer og pigmentering!

D’ALBA PIEDMONT UV Essence Waterfull Sun Cream

Solbeskyttelse er kanskje noe av det mest effektive anti-age tiltaket man kan gjøre når det kommer til hudpleie. Dette gjelder ikke bare om sommeren, UV-strålene er der nemlig selv om det ikke er like varmt! Velg gjerne en solkrem som kan brukes året rundt, for eksempel klassikeren D’ALBA PIEDMONT UV Essence Waterfull Sun Cream.

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *