Vitamin C: den beste ingrediensen for sommeren!

Vitamin C er en super ingrediens året rundt, men gjør seg spesielt godt som en del av sommerens hudpleierutine. Dette vitaminet hjelper nemlig til med å beskytte huden, samtidig som hudtonen jevnes ut og får en naturlig glød. Dersom du satser på en jevn, solkysset og strålende hud denne sommeren er det bare å lese videre!

Hva er egentlig vitamin C?

Selv om vi nå har skrevet om vitamin C ved flere anledninger, er det fortsatt en av ingrediensene vi får mest spørsmål om. Først og fremst er vitamin C et viktig næringsstoff som spiller en sentral rolle for hudens immunforsvar og nervesystem. Kroppen vår klarer imidlertid ikke å produsere vitaminet på egenhånd,  og det er derfor viktig å få i seg gjennom mat og eventuelt kosttilskudd.

Når det kommer til vitamin C som ingrediens i hudpleie, har vitaminet en mer direkte innvirking på huden. For eksempel bidrar det til å oppretteholde hudens normale cellefunksjon, samt evne til å reparere seg selv etter skader og betennelser. Det finnes flere ulike former for vitamin C, og i hudpleieprodukter finner man som regel vitamin C i form av askorbinsyre.

Hvorfor C-vitamin på sommeren?

Vitamin C er en høyt elsket ingrediens på grunn av sine mange gode egenskaper, og den unike evnen til å beskytte mot skader fra UV-strålers frie radikaler er en av dem. Antioksidanter (som finnes i vitamin C) er helt supre for å begrense oksidativt stress, en tilstand der nettopp frie radikaler kan skade hudvevet, forstyrre cellefunksjonen og danne misfarging. Samtidig vil produksjonen av pigment bremses, og hudens naturlig toleranse for solstråler får dermed en boost. Det vil si at også sommerfargen blir jevnere og holder lengre! Sist men ikke minst tilfører også vitamin C en sunn glød og hjelper huden med å holde seg spenstig og glatt.

NB! Husk at ikke vitamin C alene ikke er nok til å beskytte huden mot UV-stråler, så kombiner ingrediensen med solfaktor.

Anbefalinger med vitamin C

NEOGEN DERMALOGY Real Vita C Serum

NEOGEN DERMALOGY Real Vita C Serum er et effektivt serum og inneholder hele 22% c-vitamin. Det gjør en fantastisk jobb med å lysne pigmentflekker og kvisearr, glatte ut rynker og øke kollagenproduksjonen. Serumet passer perfekt for deg med normal eller kombinasjonshud som ønsker å redusere urenheter, ujevn hudtone og pigmentering betraktelig. Sammen med c-vitamin er serumet beriket med vitamin E, niacinamide og panthenol som gir ekstra beskyttelse mot ytre stressfaktorer, samtidig som hudens fuktighetsnivå opprettholdes. Et supert alternativ om man ønsker å revitalisere huden, se synlige forbedringer og få en sunn glød.

PURITO Pure Vitamin C Serum

Dersom du har sensitiv eller tørr hud men likevel ønsker å prøve et c-vitamin serum, er PURITO Pure Vitamin C Serum et ypperlig alternativ. Serumet inneholder en mildere konsentrasjon av vitaminet (5%), sammen med hele 89% hyaluronsyre. Her virker c-vitaminens herlige egenskaper på et skånsomt vis, og resultatet blir en lysere, jevnere og spenstigere hud. I tillegg vil hyaluronsyren sørge for å holde huden gjennomfuktet og hydrert i sommervarmen.

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *