Hyaluronsyre – sommerens ingrediens!

Hvis det er en ingrediens som bør få en plass i sommerrutinen din så er det hyaluronsyre! Ingrediensen har massevis av gode egenskaper på huden, og passer faktisk til alle hudtyper – uansett om du har fet, tørr eller kombinert hud. I dag har vi samlet tre gode grunner til å bruke hyaluronsyre, og introduserer dere til en nyhet fra MIXSOON som er full av ingrediensen!

Hvorfor bør du bruke hyaluronsyre på sommeren?

Det er mange gode grunner til å tilføre hyaluronsyre i hudpleierutinen din, og her kan du lese mer om tre av dem: 

Forebygger dehydrert hud

Når sommeren er her, er flere av oss gjerne mer ute, vi får mer sol og vi tilbringer kanskje mye tid på stranden og i saltvannet for å bade. Når det er varmt kan vi også raskere bli dehydrerte, og dette gjelder faktisk også huden vår. En dehydrert hud mangler fukt i form av vann – og det er nettopp en av de viktigste egenskapene til hyaluronsyre. Hyaluronsyre tilfører ikke fukt, men den binder fuktigheten i huden og forebygger fuktighetstap. Det fører også til at den er super når det kommer til å holde huden hydrert og forebygge dehydrert hud!

Kan bidra til å styrke hudbarrieren 

Samtidig som hyaluronsyre kan forebygge dehydrert hud, kan den også hjelpe til med å styrke hudbarrieren. Dehydrert hud og en svekket hudbarriere har nemlig mange likhetstegn. Hvis huden din føles litt gusten ut, det kan svi å påføre produkter og den kanskje er mer rødlig og sensitiv enn vanlig, kan det være lurt å starte med det helt basic; nemlig å sørge for at huden har nok fukt. Fukt kan nemlig sørge nemlig for en jevnere, mykere og mindre sensitiv og rødlig hud. 

Gir en plump og jevn hud

En dehydrert hud som mangler fukt kan fort bli litt slapp, gusten og få tørrhetslinjer, spesielt under øynene, i pannen og rundt munn. Når vi tilfører nok fukt, og spesielt hyaluronsyre, kan denne over tid gjøre at huden vår ser med plump og hydrert hud. Hyaluronsyre bidrar nemlig til å forbedre fuktbalansen i huden, som kan hjelpe til med å redusere tørrhetslinjer og gi en ekstra fin glød til huden. 

Hva du må huske på når du påfører hyaluronsyre

Hyaluronsyre har syre i navnet sitt, men det er i utgangspunktet ikke en syre. Syrer brukes som oftest for å eksfoliere huden og rense porene i dybden, men hyaluronsyren sine egenskaper er som nevnt å binde fuktigheten i huden og forebygge fuktighetstap. Så selv om ikke det er like mange føringer for hvordan du bør bruke ingrediensen, er det noen ting du må huske på: 

Påfør på litt fuktig hud 

Siden hyaluronsyre vil tiltrekke til seg og binde fuktigheten i huden, bør den påføres på litt fuktig hud. Hvis du påfører den på helt tørr hud kan den nemlig gi litt motsatt effekt, og huden kan føles tørr og stram ut. Pass derfor på at du ikke tørker huden helt etter rens, og påfør produktet med hyaluronsyre mens huden fremdeles er litt fuktig. 

Lukk inn fukten med en krem 

Hyaluronsyre fungerer også best i lag med andre produkter, så det er lurt å bruke en god fuktighetskrem etter du har påført toner eller serum. Kremen vil fungere som en barriere over hyaluronsyren og “lukke” alt inn i huden. Hvis du gjør dette, sørger fuktighetskremen for at fukten ikke trekkes ut fra huden, men at hyaluronsyren får gjøre jobben sin med å binde fuktigheten og gi en glowy og hydrert hud! Hyaluronsyre passer også fint med ceramider og glyserin, så se gjerne etter en fuktighetskrem med disse ingrediensene. 

Newness: MIXSOON Glacier Water Hyaluronic Acid Serum

En nyhet som inneholder tre typer hyaluronsyre som vi har gledet oss så til å lansere er MIXSOON Glacier Water Hyaluronic Acid Serum! I tillegg til hyaluronsyre inneholder serumet isbrevann, og gir huden en ordentlig boost med fukt for smidig og plump hud. Kombinasjonen av ingredienser sørger for at den både gir og binder fukten i huden, og gir en umiddelbar fuktighetsgivende effekt på tørr hud. Denne kommer du garantert til å like hvis huden din har behov for ekstra fukt i sommer!

Skrevet av

thale-skinsecret

Thale

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *