Koreansk hårpleie – hvordan skiller det seg ut?

Koreanere er godt kjent for deres hudpleie, men visste du at de også utvikler gode produkter til hår og hodebunn? Filosofien bak hårpleieproduktene deres er lik som hudpleien: at man skal tilføre håret det pleien og næringen det trenger for å holde det sterkt og sunt. Koreansk hårpleie inneholder naturlige og innovative ingredienser. Dette gjør at både produktene og rutinene deres skiller seg noe ut fra den typiske hårpleien vi er vant med!

Ta vare på hodebunnen med koreansk hårpleie

Det er ikke bare hår og hud som trenger riktig pleie, og koreanere er like opptatt av å pleie hodebunnen som resten av håret. En kan på et vis si at hårpleien i korea er todelt. De har egne produkter som tar vare på hodebunnen, som skiller seg fra produktene som gir fukt og pleie til resten av håret. Til sammenligning, så glemmer nok vi her i Norge ofte å ta vare på hodebunnen. Det bør vi derimot ha mer fokus på, da en sunn hodebunn i stor grad er nøkkelen til et sunt hår! 

Koreaneres hemmelighet bak et sunt og frisk hår starter altså ved å pleie hodebunnen. Et tips for å holde hodebunnen frisk er å bruke en skrubb beregnet for hodebunnen en til to ganger i uken. LADOR Scalp Scaling SPA 4 x 15 er en avkjølende og eksfolierende hodebunnsbehandling med aloe vera, grønn te, tetre og peppermynte. Sammen vil disse ingrediensene roe ned irritert hodebunn, samtidig som de renser bort smuss og flass som har bygget seg opp over tid. 

En annen godbit er AROMATICA Vitalizing Rosemary Root Enchancer. En spray full av gode ingredienser som rosmarin, grønn mynte og lavendel! Ved hjelp av BHA-syre renser denne sprayen porene, samtidig som 7 forskjellige vitaminer og superfood styrker hårrøttene. Denne kan sprayes på hodebunnen etter vask, og er forfriskende for både hodebunn, kropp og sinn. 

Tilfør fuktighet med hårkur

For å tilføre rikelig med fukt og pleie til håret, bruker er hårkur en stor del av koreansk hårpleie. Disse gir det lille ekstra til håret og sørger for sunt og glansfullt hår. Nøkkelen er å finne riktig hårmaske med gode ingredienser som ditt hår har behov for. Selv om de fleste er kjent med hårkur fra før, ligger koreanere noen steg foran med innovative produkter og ingredienser. 

LADOR Perfekt Hair Fill-Up er en effektiv hårkur med superingredienser som kollagen, ceramider og silkeprotein. Kuren gir dyp pleie til tørt og skadet hår, og følelsen av en profesjonell salong behandling. Denne kan brukes enten i tørt hår før du vasker håret, eller påføres som et steg mellom shampoo og balsam. 

I Korea dukker det stadig opp smarte og innovative produkter for hud og hår. Hvis du ikke har like god tid til å pleie håret med en kur, kan MOREMO Water Treatment Miracle 10 passe deg perfekt! En mirakelkur for håret som vil gjøre det silkemykt på så lite som 10 sekunder. Denne inneholder 3 ulike typer keratin og hele 17 forskjellige aminosyrer. Fordel kuren i håret etter vask og la den virke i 10 sekunder før du skyller det ut. 

Leave-in olje og balm

Et siste steg for å beskytte håret og holde på fuktighet, er å bruke enten en essence, olje eller balm i håret. Hvis du opplever at denne type produkter tynger håret ditt, er det absolutt verdt å teste ut en fra et koreansk hårpleie merket. Koreanere utvikler produkter som skal gi et mykt og glansfullt hår, uten å gi den ubehagelige følelsen av at man har et lag av produkter i håret. 

Lador Wonder Hair Oil er en pleiende hårolje full av gode ingredienser som squalane, arganolje, avokadoolje og vitamin E. Oljen gir glans og styrke til håret uten å gjøre det fettete. 

Koreanere er opptatt av å gi håret den pleien det trenger. Et leave-in produkt som gir intens pleie til håret er MOREMO Recovery Balm B. Balmen inneholder 7 ulike proteiner og 21 typer aminosyrer som trekker godt inn i håret og gir beskyttelse til hvert hårstrå. Den etterlater også håret luftig og voluminøst.

Skrevet av

thale-skinsecret

Thale

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *