Anti-age rutine for deg i 20-årene

Fra midten av 20 årene minsker produksjonen av kollagen i huden, og etter vi har fylt 30 år vil kollagenproduksjonen reduseres med ca 1% hvert år. Dette gjør at aldringstegn som fine linjer kan bli synlige i både i pannen, under øynene og rundt munn. Fremfor å behandle aldringstegn, går den koreanske filosofien innenfor hudpleie ut på å ta vare på huden og forebygge aldringstegn før de dukker opp. Derfor kan det være lurt å begynne å tenke på anti-age allerede i 20-årene. Vi har satt sammen en rutine som passer perfekt til deg i 20-årene som ønsker å komme i gang med anti-age!

Retinol – superingrediensen mot anti-aging for deg i 20-årene! 

Når du skal sette sammen en anti-age rutine er det smart å inkludere cellefornyende ingredienser i rutinen din. Produkter som inneholder superingrediensen retinol er derfor verdt å teste ut! Retinol har blitt ordentlig populært når det kommer til anti-age, og det er ikke uten grunn. Denne ingrediensen har dokumentert effekt når det kommer til å bremse aldringsprosessen da den jobber med å øke produksjonen av kollagen og stimulere cellefornyelsen, som igjen kan bidra til å redusere forekomsten av fine linjer og andre aldringstegn på huden.

Anti-aging rutine for 20-årene

Denne rutinen er perfekt for deg som ønsker å begynne å tenke på anti-age. Siden den  inneholder retinol, som er en effektiv men også sterk ingrediens for huden, har vi inkludert produkter som vil jobbe med å styrke hudbarrieren og gi godt med fukt. Anti-age rutinen for deg i 20-årene består av 5 steg: 

Steg 1: IUNIK Calendula Complete Cleansing Oil 

For at resten av produktene du tilfører huden skal ha god effekt, er det avgjørende å rense bort sminke og smuss som har bygget seg opp på huden i løpet av dagen. IUNIK Calendula Complete Cleansing Oil er en oljerens som renser effektivt, men samtidig er skånsom mot huden. Oljen består av 94% naturlige planteoljer fra blant annet ringblomst, makadamianøtt, jojoba og solsikke. Den er mild og passer alle hudtyper.

Steg 2: PURITO From Green Deep Foaming Cleanser

Videre kan du rense huden med PURITO From Green Deep Foaming Cleanser. Dette er en mild og skånsom vannbasert rens med naturlige ingredienser. Rensen inneholder beroligende planteekstrakter fra centella asiatica og tebusk som sørger for at huden ikke irriteres. Perfekt i kombinasjon med retinol! Denne renseduoen gir et godt grunnlag for at de neste stegene i rutinen din vil trekke godt inn i huden. 

Steg 3: COSRX Full Fit Propolis Synergy Toner

COSRX Full Fit Propolis Synergy Toner inneholder hele 72,6% propolisekstrakt fra sorte bier og 10% honningekstrakt som vil gi huden massevis av fuktighet og næring. I tillegg bidrar den til en sterk og balansert hudbarreiere, som er ypperlig  å bruke sammen med retinol.

Steg 4: COSRX The Retinol 0.5 Oil

Og så – stjernen når det kommer til anti-age: retinol! COSRX The Retinol 0.5 Oil er et serum som vil jobber aktivt med å redusere rynker, fine linjer og slapp hud. Retinol bidrar til en glattere og jevnere hudtone, og er den perfekte ingrediens å inkludere i en anti-age rutine. Serumet inneholder også mye av fuktighetsgivende squalan, som vil hjelpe til med å holde på hudens fuktighet og beskytte den mot ytre stressfaktorer, og passer perfekt sammen med retinol. 

Hvis du er ny til retinol, anbefales det å starte rolig og trappe opp bruken etterhvert. Vi anbefaler å bruke 1-2 dråper 1-2 ganger den første uken. Den andre uken kan du øke til 2-3 ganger. Etter å ha introdusert ingrediensen til huden forsiktig, kan du den tredje uken påføre serumet 3-4 ganger og bruke 2-3 dråper per gang. Hvis du har veldig sensitiv hud kan det være lurt å bruke noe lenger tid på å trappe opp på mengde og antall kvelder du påfører retinol i uken. Det viktigste er at du ikke går for raskt frem, da dette kan resultere i at huden blir sensitiv og sår. Vi har skrevet flere tips til deg som skal i gang med retinol her.

Steg 5: PYUNKANG YUL ATO Cream Blue Label

Når retinol er en del av hudpleierutinen, er det smart å inkludere andre produkter som roer ned, styrker hudbarrieren og reduserer sjansen for sensitiv hud. PYUNKANG YUL ATO Cream Blue Label er en mild og næringsrik fuktighetskrem som inneholder pleiende ceramider og peptider, og bidrar til å oppnå en styrket hudbarriere. I tillegg inneholder den fuktighetsgivende hyaluronsyre, som er perfekt kombo med retinol! Kremen passer til alle hudtyper. 

Et siste anti-age tips

Sist, men ikke minst, husk å bruke solfaktor! Solkrem er det viktigste steget for å beskytte huden mot aldring, og ikke uten grunn. Solfaktor beskytter huden din mot solskader som kan forårsake fine linjer, rynker og pigmentflekker. I tillegg virker den forebyggende mot hudkreft, så det er mange gode grunner til å huske solkremen hver dag! Bruker du retinol, vil huden også bli noe mer sensitiv mot UV stråler. Det er derfor et must å bruke solkrem på morgenen hvis du har inkludert retinol i kveldsrutinen din. 

D’ALBA PIEDMONT UV Essence Waterfull Sun Cream SPF50+ PA++++ beskytter mot UVA- og UVB-stråling samtidig som den inneholder mange gode anti-age ingredienser! Med hvit trøffel, vinekstrakt og niacinamide vil den gi huden en boost, samt lysne og redusere pigmentflekker.

Skrevet av

thale-skinsecret

Thale

Innholdsprodusent

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *