Koreansk solkrem – en game changer!

Mens vi nordmenn elsker sola og solbrun hud, skyr sørkoreanske kvinner solen like mye som en ekskjæreste de ikke vil støte på. Å ha jevn og sunn hud er høyt ettertraktet, derfor er solkrem en viktig del deres daglige hudpleierutine, og det er ikke den tradisjonelle solkremen vi er vant med i den vestlige verden. Disse solkremene beskytter på et helt annet nivå, og nå skal vi fortelle deg hvorfor du bør skifte ut din gamle solkrem med disse nyhetene fra Sør-Korea!

Tekstur og lukt

Solkrem er ikke noe vi frivillig påfører ansiktet vårt flere ganger hver dag. Dessverre er det et produkt man vet viktigheten av, men som unngås fordi man ikke ønsker å gå rundt med et skinnende fett ansikt.

Konsistensen på vanlig, vestlig solkrem er tykk og det føles nesten som å smøre vaselin på ansiktet før man går ut i solen. Følelsen av at porene tettes, kvisene popper frem og sminken smelter er uungåelig. Dette har koreanerne for lengst tenkt på, da skjønnhet og beskyttelse av huden står høyt på listen i Sør-Korea, hvor man kan velge blant de beste solkremer uten å betale mer enn hva en vanlig solkrem koster i Norge.

Et kjennetegn ved mange koreanske solkremer er ultralett konsistens, gjerne i en gelform, og frisk eller nøytral lukt. Disse solkremene er lette å smøre på, og absorberes raskt inn i huden uten å etterlate en hvit hinne, uansett hvor mye du påfører. Mange fungerer også som en perfekt primer for huden før sminken, og er vanlig å bruke som det siste steget i hudpleierutinen om morgenen. Et godt eksempel på en slik vidunder-solkrem er COSRX sin Aloe Vera solkrem.

PA+++

På de fleste solkremer vi får kjøpt her hjemme står det oppført en SPF på mellom 15 og 50. SPF er graden av beskyttelse mot UVB-stråling, som er den strålingen som forårsaker at du blir solbrent. Selv om enkelte solkremer også hevder at de beskytter mot UVA-stråling, som er skadelig på et dypere nivå, og i verste fall kan føre til hudkreft, så finnes det ikke spor av PA. PA, som også er kjent som Japansk Persistent Pigment Darkening (PPD), beskytter mot UVA-stråling på et dypere nivå, og forhindrer strålingen i å trenge inn i huden. Sør-Korea har forsket på dette i mange år, og i de fleste steder i Asia selges det solkremer med PA(+++) beskyttelse siden kundene etterspør dette. Plusstegnene (+) indikerer nivåene til hvor sterk beskyttelsen er, der tre plusstegn er det høyeste. Vanlig solkrem beskytter deg, men koreansk solkrem beskytter deg bedre! Du unner vel deg den beste beskyttelsen for huden din?

Naturlige skånsomme ingredienser

En annen fordel er at mange koreanske solkremer er totalt parabenfrie, skånsomme og inneholder ikke hormonforstyrrende stoffer. Ta for eksempel Make P:rem sin solgel som ikke inneholder noen av stoffene på Mattilsynets liste over stoffer som kan være skadelige for huden og kroppen. Dette gjelder forøvrig det meste av koreansk hudpleie, hvor det forventes at produktene skal være naturlige, gjerne organiske, og med milde skånsomme ingredienser som behandler og forebygger hudproblemer.

Så hva venter du på? Shop vidunderkremene her, eller nederst på siden. Beskytt deg i solen, og husk: påfør hver 2. time du er ute i sola, et tynt lag er bedre enn ingenting!

Har du allerede kjøpt solkrem hos oss? Da ønsker du kanskje å sjekke alle de andre produktene vi har å tilby fra den spennende verden av koreansk hudpleie!

Kjøp solkremene våre her

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja