Lakrisrot: hudens egne godtebit

Et av våre mest populære produkter, Acwells Licorice pH Balancing Cleansing Toner, er kanskje bedre kjent innenfor K-Beautyverdenen som “lakristoneren”. Den har nemlig et høyt innhold av lakrisrot-vann som er super på å jevne ut hudtonen på en mild måte. Lakrisrot er så mye mer enn den sorte godtebiten vi kjenner fra godteposen, og idag forteller vi alle fordelene med ingrediensen og hvorfor du også bør se etter den på innholdslisten.

Hva er lakrisrot?

Ekstrakt fra lakrisrot utvinnes fra roten av Glycyrrhiza glabra-planten, mer folkelig kjent som lakrisplanten. Denne planten har lenge blitt brukt innenfor tradisjonell kinesisk medisin, og er nå også blitt en populær ingrediens i hudpleie. Lakrisroten har spesielt blitt brukt til behandling av inflammatoriske tilstander som eksem og psoriasis.

Fordelene med lakrisrot i hudpleie

Behandler og bekjemper hyperpigmentering

Det er mange grunner til at man får pigmentflekker på huden, alt fra solflekker til post-inflammatorisk pigmentering, men like kjedelig er det uansett hvordan de oppstår. Lakrisrot inneholder ikke bare liquiritin som behandler pigmentflekkene etter at de har oppstått, men også glabridin som hindrer produksjonen av tyrosinase som videre hindrer produksjonen av mørke flekker.

Beskytter huden

Som med mange andre planteekstrakter er også lakrisroten en naturlig antioksidant. Antioksidanter nøytraliserer frie radikaler som kan skade cellene i kroppen og huden. Blant disse kraftfulle ingrediensene finner vi blant annet flavonoid, glabridin og Licochalcone A, som alle er med på å beskytte huden mot solskader.

Roer ned irritert og betent hud

Lakrisroten har også anti-inflammatoriske og anti-bakterielle egenskaper, og særlig da glycyrrhizin (som også er den delen av lakrisroten som gir den den søtlige smaken) og Licochalcone A. Disse egenskapene er også grunnen til at lakrisrotekstrakt er en vanlig ingrediens i hudpleie rettet mot sensitiv hud, og vil også passe fint for hudtilstander som eksem og rosacea.

Våre beste produkter med lakrisrot

Acwell er et merke som har spesialisert seg på produkter med inspirasjon fra tradisjonell koreansk urtemedisin (hanbang). Særlig produkter med lakris er de siste årene blitt svært populære – og det med god grunn!

Etter rens, påfør Licorice pH Balancing Cleansing Toner for å behandle dehydrert hud og pigmentflekker eller velg No1 Aquaseal Soothing Tonic hvis du har veldig sensitiv hud. No3 Aquazene Effector er en oljefri essens som enten kan brukes rett etter toner for å lagvis bygge fukt til tørr eller dehydrert hud, eller bruk den helt sist i rutinen som en fuktighetskrem hvis du har fet/kombinasjonshud. Glem heller ikke Licorice pH Balancing Intensive Eye Cream som frisker opp øyeområdet og redusrer mørke ringer med ingredienser som grønn te og koffein.

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *