Natalies vinterrutine for jevn og balansert hud

Mange av dere har kanskje sett navnet mitt nederst i artiklene på bloggen, og i dag skal jeg faktisk dele min egne vinterrutine med dere. Mitt navn er Natalie, jeg jobber som innholdsprodusent og skriver derfor ofte om ulike hudtyper og hudproblemer. Nå er tiden kommet for å dele mine personlige tips og hvilke produkter jeg ikke kan leve uten om dagen!

Min hudtype

Jeg har stort sett vært nokså heldig med huden min og gikk i mange år uten å vie så mye tid til hudpleie. Men etter at jeg ble introdusert til K-beauty var det som om en ny verden åpnet seg, og jeg fikk en helt ny forståelse av hvordan huden min fungerer og hva den trenger. Jeg har den vanligste hudtypen – kombinasjonshud, og dette innebærer at huden min kan oppføre seg ganske forskjellig under de forskjellige årstidene. Om sommeren har den en tendens til å være litt fetere og produsere mer olje, mens om vinteren er det tørrhet som er min store utfordring. Dette gjelder ganske mange andre som er bosatt i Norge på denne tiden av året, og spesielt nå som det er så kaldt er det virkelig fuktighet som gjelder!

Min vinterrutine

Dobbelrens:

Jeg kan i likhet med resten av SkinSecret-teamet ikke leve uten dobbelrensrutinen min. Nå som huden min er ekstra tørr prøver jeg likevel å holde rensingen til et minimum, så dobbelrensen gjøres kun i kveldsrutinen. Min favoritt oljerens i vinterhalvåret er definitivt BANILA CO Clean It Zero Cleansing Balm Vita-Pumpkin! Ikke bare er den supermyk mot huden og smelter vekk sminken raskt, den lukter også kjempe godt og er full av gode vitaminer. Når det kommer til vannbasert rens er COSRX Low pH Good Morning Gel Cleanser min go-to. Den gjør jobben enkelt og greit, og renser porene skikkelig samtidig som den er snill mot vinterhuden og ikke tørker den ut. Om jeg ikke har hatt på meg sminke hender det også at jeg kun bruker den vannbaserte rensen.

Toner:

ACWELL Licorice pH Balancing Cleansing Toner er en del av både morgen og kveldsrutinen min. Den gir huden en boost av fuktighet som jeg virkelig føler den trenger om dagen, samtidig som den roer ned rødhet. Elsker at huden min tilføres glød umiddelbart og jeg opplever også at de påfølgende produktene absorberes lettere! Virkelig det lille ekstra om man ønsker å få maks ut av hudpleierutinen.

I tillegg til å bli tørrere, blir huden min også litt mer sensitiv i kulden. Derfor har jeg trappet ned på bruken av syrer. COSRX AHA 7 Whitehead Power Liquid er et fast inventar i min rutine året rundt og er mild nok til å brukes et par kvelder i uken, også på vinteren, uten at huden min reagerer. Denne lille hjelperen holder både urenheter og gusten vinterhud unna.

Essens:

Dette er et produkt jeg nylig har fått øynene opp for, og jeg forstår nesten ikke hvordan jeg har klart meg uten frem til nå. ABIB Heartleaf Essence Calming Pump lindrer alt av ubehag som medfølger sensitiv hud på et blunk, og roer ned røde områder. Det føles faktisk ut som om huden min puster ut og senker skuldrene når jeg påfører denne. Den er superdeilig, gir masse fuktighet og gir en jevnere hudtone – ja takk!

Serum:

IUNIK Propolis Vitamin Synergy Serum er etter min mening det perfekte vinterserum for oss som trenger beroligende fuktighet. Dette er et serum jeg alltid har stående for de dagene jeg føler at huden er litt ekstra sensitiv, og den siste måneden har det derfor blitt en del av den faste rutinen.

Selv om c-vitamin serum kanskje er et typisk sommmerprodukt, er dette noe jeg har blitt avhengig av hele året. Etter at jeg begynte med dette i rutinen min har jeg fått merkbart spenstigere, jevnere og glattere hud. Jeg har likevel trappet ned litt på bruken nå som huden ikke tåler like mye, og bruker nå NEOGEN DERMALOGY Real Vita C Serum annenhver dag i stedet for hver dag, som jeg gjør i sommerhalvåret. Ingenting slår den sunne gløden jeg får av dette serumet!

Øyekrem:

Jeg, som alle andre, har en tendens til å være noe blekere nå på vinteren og da blir mine mørke ringer også mer synlige. Heldigvis har jeg ACWELL Licorice pH Balancing Intensive Eye Cream, som er min daglige kaffekopp for huden under øynene. Den er redningen når jeg trenger å se litt mer opplagt ut, samtidig som den tynne huden får ekstra fuktighet.

Ansiktsolje:

Nå er det endelig tid for min absolutte holy-grail! Dette er mitt favoritt produkt gjennom tidene og jeg overdriver ikke (kanskje bare litt) når jeg sier at dette er min livline gjennom vinteren. Jeg begynte å bruke AROMATICA Organic Rosehip Oil i sommer fordi jeg elsket hvordan den gjorde huden jevnere og mer glødende, men det er først nå som jeg har fått litt mer tørr hud at denne oljen virkelig har fått vist meg hva den kan. Etter å ha påført denne er det som om huden aldri har vært tørr i utgangspunktet, den gjøres bare finere og friskere på alle mulig måter. Jeg bytter litt på hvordan jeg bruker den, og kan enten blande den inn i fuktighetskremen min eller påføre den rett på huden. Vær obs på at den kan gi en litt gyllen farge dersom den påføres direkte på huden! For min del synes jeg bare det gir en naturlig gyllen farge og ekstra glød til huden.

Fuktighetskrem:

Når det kommer til fuktighetskrem sverger jeg til SNP Prep Peptaronic Cream. Jeg synes kremen trekker raskt inn og fukter i dybden, samtidig som jeg liker at den legger en beskyttende “hinne” på huden som forebygger fuktighetstap. Den gir meg alt jeg trenger i en fuktighetskrem; huden blir jevn og myk, og holder seg fuktet hele dagen.

Solkrem:

Jeg er en skikkelig solkrem-jente og bruker så klart solfaktor året rundt. Min favoritt er KLAVUU UV Protection Fresh Sun Gel SPF 50+ PA++++ som beskytter huden min mot UV-stråler og forebygger tidlige aldringstegn. For meg er solkrem prikken over i’en i morgenrutinen, og jeg synes huden får en ekstra plump og glatt finish som jeg digger!

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *