Ofte stilte spørsmål om den koreanske hudpleierutinen

Har du noen gang lurt på hvilke steg du skal gjøre i hvilken rekkefølge, eller om du skal dobbelrense om morgenen, hvilke syrer du skal unngå å bruke på dagen, eller hvilke steg du skal gjøre før du legger deg? En koreansk hudpleierutine kan virke overveldende og forvirrende, og i denne artikkelen gir vi deg svarene på dette og mer til.

Skal jeg bruke 10 steg hver dag?

Om du nettopp har begynt med koreansk hudpleie er det viktig å unngå å overstimulere huden, særlig hvis du har sensitiv hud og ikke er vant til produkter med aktive og cellefornyende ingredienser. Gi huden din tid til å bli kjent med rutinen ved at du introduserer tre og tre produkter om gangen, og hvis du har gjort som mange av våre kunder og kjøpt et 10-stegs hudpleiesett, kan du den første uken  begynne med å rense med oljerens og vannbasert rens samt fukte med fuktighetskrem. Etter en uke kan du introdusere toner og essens, før du steg for steg introduserer resten av rutinen. Å være tålmodig vil lønne seg i lengden, for du kan gå glipp av en fantastisk sunn hud hvis du bestemmer deg for å gi opp for tidlig på grunn av overstimulert hud.

Så hvor mange steg skal du bruke hver dag? Du trenger ikke bruke 10-steg morgen og kveld, men må tilpasse antall steg etter dagens behov og hudtilstand. Jeg bruker 6-7 steg på morgenen og 9-11 steg på kvelden, avhengig av hvordan huden min føles og hva den trenger.

Må jeg dobbelrense på morgenen?

Jeg er en stor tilhenger av dobbelrensen som alene har klarnet opp mye av urenhetene og rødhetene jeg hadde i kinnene og i pannen før jeg begynte med koreansk hudpleie. Ikke alle trenger å dobbelrense på morgenen, og noen foretrekker å kun rense med vannbasert rens da de ikke produserer mye talg og ikke bruker fete nattkremer eller ansiktsoljer om natten. Et tips for deg som ikke ønsker å bruke en oljerens på morgenen, er å bytte til rensevann som du stryker over ansiktet med en bomullspad. På kvelden anbefaler jeg alle, både kvinner og menn, å dobbelrense for å fjerne overflødig talg, sminke, svette, solkremrester og forurensning fra hudoverflaten.

aha-bha-syrer-i-koreansk-hudpleie

Skal jeg sheetmaske hver dag?

Du kan sheetmaske hver eneste dag. Jeg sheetmasker ofte siden jeg liker å teste nye sheetmasker, og som regel kan du sheetmaske når du føler at huden trenger ekstra pleie og fukt. Om du har en stor dag du forbereder deg til og ønsker at huden ser ekstra sunn ut, så anbefaler jeg at du sheetmasker en gang hver dag i en uke før den store dagen. Resultatet blir en jevnere hudtone, mykere hudoverflate med mer spenst og fylde.

Når skal jeg bruke øyekrem?

En øyekrem skal brukes hver morgen og hver kveld! Området rundt øynene har svært delikat hud og trenger mye pleie, og det er her aldringstegnene synes raskest. En god øyekrem er også viktig for å få sminken til å sitte som den skal gjennom hele dagen uten å lage spor og fine linjer.

Hvor ofte skal jeg eksfoliere?

Om du har sensitiv og tørr hud eksfolier 1 gang i uken om du skal bruke fysisk skrubb med skrubbepartikler som lager friksjon mot huden. Om du har normal hud og kombinasjonshud kan du eksfoliere 2 ganger i uken med en fysisk skrubb. Det er allikevel viktig å påpeke at det finnes mange måter å eksfoliere daglig på uten å irritere det øverste hudlaget (epidermis). Vi har en video på SkinTV hvor jeg forklarer i dybden de ulike måtene å eksfoliere på og hvilke hudtyper det passer til.

Skal jeg bruke samme rutine morgen og kveld?

Det spørs hvordan rutinen din ser ut og hvilke produkter den inneholder. Skal du ut i dagslys er det viktig å være forsiktig med syrer. Syrer som AHA, BHA, retinoid og c-vitamin er behandlingssyrer som gjør huden ekstra sensitiv. Derfor bør du alltid ha på et lag med solfaktor når du bruker syrer i din morgenrutine. Jeg pleier å legge et lag med COSRX Aloe Soothing Sun Cream SPF50+ PA+++ hver morgen uansett vær og årstid, og uavhengig av om jeg bruker syrer i min hudpleierutine denne dagen.

cosrx-aloe-soothing-sun-screen

På kvelden dropper du selvfølgelig solkremen til fordel for en vanlig fuktighetskrem eller nattkrem, eller begge deler. Her finnes det ingen regler, men det er viktig å lytte til huden og hva dens behov er den dagen.

Bruk heller mindre steg og lettere produkter på morgenen og forsegl alt med en solkrem. Øk stegene og fokuser på produkter med syrer og cellefornyende ingredienser, tykkere kremer og ansiktsoljer på kvelden.

Forslag til morgenrutine

Steg 1: Rensevann

Om du ikke liker å bruke oljerens på morgenen så er rensevann et godt alternativ. Påfør litt på en bomullspad og stryk over ansiktet.

Steg 2: Vannbasert rens

En vannbasert rens som renser i dybden.

Steg 3: Tonerpads (toner og eksfolierer huden mildt)

Dette er pads som både fjerner døde hudceller og fornyer huden (mild eksfoliering) og balanserer PH-verdien og forbereder huden på de etterfølgende stegene (toner). Bruker du i steden en skrubb og toner, vær forsiktig med skrubben og bruk denne 1-2 ganger i uken.

Steg 4: Serum

Velg et serum som behandler dine hudproblemer (rynker, kviser, etc.).

Steg 5: Øyekrem

En øyekrem beskytter og fukter det delikate området under øynene.

Steg 6: Fuktighetskrem

En fuktighetskrem som forsegler fukten og gir huden en naturlig glød.

Steg 7: Solfaktor

En solfaktor som beskytter huden mot farlige UV-stråler, året rundt.

 

Forslag til kveldsrutine

Steg 1: Oljerens

Den oljebaserte rensen tar bort restene etter sminke, solkrem, sebum.

Steg 2: Vannbasert rens

En vannbasert rens som renser i dybden.

Steg 3: Toner

Roer ned huden og balanserer PH-verdien.

Steg 4: Sheetmaske

Bruk en sheetmaske etter toner for å få mest utbytte av sheetmasken.

Steg 5: Essens

Essensen jobber aktivt med cellefornyelse i huden.

Steg 6: Serum

Behandlingssteget som gir næring og pleie til din hudtilstand.

Steg 7: Øyekrem

En øyekrem beskytter og fukter det delikate området under øynene.

Steg 8: Fuktighetskrem

Forsegler fukten og bidrar til sunn og glødende hud.

Steg 9: Sovemaske

Jobber med huden på et dypere plan mens du sover.

For å gjøre det enkelt for deg har vi satt sammen hudpleiesett med 5 og 10 steg, og hvor du får en bedre pris enn hvis du kjøper produktene hver for seg. Hvis du ønsker en skreddersydd rutine til din hud kan du få en gratis personlig konsultasjon.

Våre 5-stegs hudpleiesett

Våre 10-stegs hudpleiesett

 

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja