Risvann – hemmeligheten bak glass skin

Hvis du har vært innom hudpleieverdenen på TikTok er sjansen stor for at du har hørt om ingrediensen risvann eller rice water, og hvordan den ofte er hemmeligheten bak en myk, glødende glass skin. Selv om det kan virke som at denne ingrediensen plutselig er oppfunnet, har den faktisk vært en populær hudpleieingrediens i flere asiatiske kulturer i flere århundrer. Les videre for å finne ut mer om ingrediensen og hvilke fordeler den har på huden!

Hva er risvann?

Risvann er faktisk akkurat det samme som navnet tilsier; det er den melkehvite væsken som blir igjen etter å ha skyldt riskornene flere ganger med kaldt vann, en prosess for å fjerne overflødig stivelse fra risen før koking. Ingrediensen har vært populær blant koreanske, japanske og kinesiske kvinner siden 1100-tallet, og ble både brukt i håret og på huden for å holde den ung, sunn og glødende. 

Fordeler med risvann for huden 

Risvann har en rekke gode fordeler på huden, og det er ikke uten grunn at det er så populært. Noen av fordelene er blant annet:

Anti aging fordeler: Studier viser at risvann kan hjelpe til med å blokkere elastase, et av enzymene som er med på å bryte ned hudens kollagen og som kan bidra til rynker når huden aldres. 

Fuktighetsgivende: Risvann har gode hydrerende egenskaper og vil hjelpe til med å mykgjøre og pleie huden, samtidig som den forbedrer hudens tekstur. Siden ris har et høyt innhold av vitamin B og E, kan også risvann bidra til å styrke og beskytte hudbarrieren. 

Roer ned huden: Risvann har anti-inflammatoriske egenskaper som kan bidra til å roe ned en tørr og sensitiv hud. På grunn av mineraler som selnium og magnseium bidrar risvann til å holde huden smidig, mens allantoin har beroligende og anti-finlammatoriske egenskaper.

Våre favoritter med risvann 

I’M FROM Rice Toner

I´M FROM Rice Toner er et av våre bestselgende produkter som inneholder 77,78% ris-ekstrakt! Denne toneren både fukter og jevner ut huden, og etterlater en slapp og gusten hud med en ny glød. I tillegg til risekstrakt finner vi også niacinamide og adenosine på ingredienslisten, noe som gjør den til en perfekt toner for deg med en gusten, rødlig eller moden hud. En evig favoritt blant SkinSecret-teamet. 

I’M FROM Rice Serum

Neste ut i seriem er I´M FROM Rice Serum som inneholder 73% fermenter risekstrakt, og tilfører huden høykonsentrert næring. Serumet bidrar til en sunn og sterk hudbarriere, og er super i kombinasjon med Rice Toner! 

I’M FROM Rice Cream

I´M FROM Rice Cream er formulert med risekstrakt og er naturlig rik på ceramider. Risekstrakten balanserer også oljeproduksjonen etterlater huden hydrert, myk og glødende. Disse tre kan enten inkorporeres i rutinen din hver for seg; eller du kan kjøre på med en full rutine med risprodukter!

En liten oppsummering

Risvann er en populær hudpleieingrediens, som har blitt brukt i flere generasjoner både i Kina og Sør-Korea, og ble både brukt i håret og på huden for å holde den ung, sunn og glødende. Ingrediensen har en rekke fordeler på huden og virker både fuktighetsgivende og beroligende, samtidig som den har anti-aging egenskaper. En super ingrediens som virkelig er verdt å teste ut!

Skrevet av

thale-skinsecret

Thale

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *