Rosmarin i hårpleie

Når vi hører om rosmarin, tenker nok de fleste av oss først og fremst på matlaging – men denne urten har også mange gode egenskaper for håret! Rosmarin har i mange år blitt brukt både på kjøkkenet, i medisin og skjønnhetsprodukter. Den siste tiden har urten også blitt en superpopulær ingrediens i hårpleie! Men hvorfor? I denne artikkelen har vi listet opp 3 grunner til hvorfor du bør teste ut rosmarin i hårpleie!

Det dukker stadig opp trender på sosiale medier som lover det ene og det andre, men er det en trend som faktisk er verdt å teste ut er det rosmarin-trenden. I tillegg til å være anti-inflammatorisk og gi en avkjølende effekt på hodebunnen, har det også vist seg at rosmarin kan øke blodstrømmen til hårsekkene, gi økt fuktighet til hårstråene og minimere sjansen for at de knekker. Det er altså mange gode grunner til å teste ut hårpleie med rosmarin! 

3 grunner til å inkludere rosmarin i hårpleie 

1. Gir mykt og sunt hår 

Rosmarin booster fuktigheten i håret, som gjør at det både vil se og føles sunnere og mykere ut. I tillegg renser det håret godt og fjerner rester av produkter, slik at ikke disse har mulighet til å gjøre håret matt og tørt. 

2.Rosmarin i hårpleie bidrar til økt hårvekst 

Kanskje det rosmarin i hårpleie har blitt aller mest kjent for! Når du tilfører rosmarin i hårpleierutinen din kan dette bidra til økt hårvekst. Grunnen til det er at rosmarin stimulerer og forbedrer sirkulasjonen i hodebunn. I tillegg øker det blodstrømmen til hårsekkene, som kan bidra til økt hårvekst.  

3.Pleier hodebunnen

Rosmarin har anti-inflammatoriske egenskaper og kan derfor redusere irritasjon i hodebunnen, samtidig som det gir godt med fukt. Hårpleie med rosmarin kan derfor virke beroligende på hodebunnen om den føles sår, tørr eller om du sliter med flass.  

Aromatica sin hårpleie med rosmarin

Aromatica har en helt egen serie med produkter som inneholder superingrediensen rosmarin. Den enkleste måten å tilføre rosmarin i hårpleierutinen din, er å inkludere produkter som allerede inneholder rosmarin.

Rosemary scalp scrub 

Ved hjelp av saltkorn fra det israelske dødehavet, eksfolierer denne bort alt av døde hudceller og opphopning av produktrester i hodebunnen. Rosmarinekstrakten i denne virker anti-inflammatorisk, som gjør den helt super for å behandle hodebunnsproblemer som flass, tørrhet, kløe og irritasjon. I tillegg vil den bidra til å stimulere sunn hårvekst. Skrubben skal brukes som første steg i rutinen din, før du vasker håret med shampoo og balsam. 

Rosemary scalp scaling shampoo

Denne shampooen med ekstrakter fra rosmarin, gir en oppfriskende og nesten spalignende følelse. Shampooen balanserer hodebunnen og bidrar til å holde den sunn og frisk. I tillegg til rosmarin inneholder den salisylsyre og vitamin B5 som renser porene, motvirker flass og balanserer oljeproduksjonen. Ekstrakter fra sedertre, basilikum og oregano, som vil etterlate håret mykt og glansfullt. 

Rosemary Hair Thickening Conditioner 

Aromatica sin rosmarin balsam spesielt utviklet for å bidra til sterkt, tykt og sunt hår. Hovedingrediensen i denne er rosmarinolje og ekstrakter fra rosmarinblader som tilfører massevis av næring og sunn hårvekst. Rosmarinoljen i denne vil sørge for at hårstråene blir mer slitesterke over tid og redusere sjansen for at de knekker. Balsamen pleier håret i løpet av 2-3 minutter, og resultatet av denne sammen med shampooen er mykt, glansfullt og sunt hår!

Vitalizing Rosemary Root Enhancer 

Til slutt kommer favoritten fra Aromatica: Vitalizing Rosemary Root Enhancer! Denne sprayen inneholder 7 forskjellige vitaminer med massevis av gunstige næringsstoffer, og ulike superfood som bidrar til å styrke hårrøttene. Med ekstrakter fra rosmarin, grønn mynte og lavendel virker den den også forfriskende og beroligende på hodebunn. Spray den på hodebunnen i håndkletørt hår og masser godt inn. Samtidig som den styrker hårrøttene gir den også volum og en luftig finish!

Skrevet av

thale-skinsecret

Thale

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *