Kan man bruke koreansk hudpleie når man er gravid eller ammer?

Vi får ofte inn spørsmål om hvilken hudpleie som er trygg å bruke, og hva man bør unngå. Når man er gravid er det mye som skjer med kroppen. Hormonene er i full sving, og et område som kan påvirkes av disse hormonene er huden. Derfor kan det være lurt å endre litt på hudpleierutinen. Vi har skrevet litt om hvilke ingredienser du bør unngå, og satt sammen en trygg rutine som kan brukes både når du er gravid eller ammer!

Kan man bruke koreansk hudpleie når man er gravid eller ammer?

Vi får ofte henvendelser fra gravide og ammende som lurer på om det er trygt å bruke koreansk hudpleie når man er gravid eller ammer. Det korte svaret er ja, men at det er lurt å være forsiktig med visse ingredienser. 

Huden kan forandre seg mye under graviditeten. Den kan føles mer sensitiv, som gjør at du kan reagere på produkter som huden din tidligere har tålt godt. I tillegg opplever noen å få mer kviser eller pigmenteringer i huden. Vår hudterapaut Michaela forklarer at dette skyldes hormonbalansen i kroppen. Hormonene gjør at huden vil reagere annerledes mens du er gravid og ammer, enn den vanligvis gjør. 

Så fort man ser enten pigmenteringer eller urenheter i huden kan det friste å behandle disse med en gang. Hudterapaut Michaela anbefaler derimot at du venter med å behandle dem, til du er ferdig med å være gravid og amme. Siden huden kan bli mer sensitiv og tørr under amming og graviditeten, er det fint å fokusere på en hudpleierutine som gir godt med fukt og pleie. 

Ingredienser i hudpleie du bør unngå som gravid og ammende 

Det er noen ingredienser som er anbefalt å unngå mens du er gravid. Hvis du har noen av ingrediensene i din rutine trenger du ikke være redd for å ha gjort noe feil, men det kan være lurt å bytte dem ut når du oppdager det. 

Retinol

Retinol er en ingrediens som har helt supre anti-age egenskaper, men det anbefales å la være å bruke når du er gravid. Siden noen opplever å få en svekket hudbarriere på grunn av hormoner når man er gravid, kan retinol bli litt sterkt for huden akkurat i denne perioden. 

BHA og AHA

BHA-syrer, som oftest i form av salisylsyre, er gjerne å finne i produkter som er rettet mot akneutsatt og fet hud. Det er likevel stort sett i så små mengder at de regnes som trygge av gravide. Dersom produktet inneholder en konsentrasjon som er høyere enn 2% bør man imidlertid styre unna, og sterke kjemiske peelingbehandlinger er heller ikke å anbefale. AHA kan også være lurt å unngå, siden huden din kan bli noe mer sensitiv under graviditeten.

Parfyme

Siden huden gjerne er mer sensitiv enn den er til vanlig, kan det være lurt å unngå for mye parfyme. Dette gjelder også i hudpleieproduktene dine. Den lille nyfødte vil også ha sensitiv hud, så mens du ammer eller gir flaske, er det fint å ikke bruke for mye eller for sterk parfyme. Eteriske oljer bør også unngås av samme grunn. 

Hudpleierutine for deg som er gravid eller ammer 

Heldigvis er de fleste andre ingredienser i hudpleieprodukter trygge å bruke selv om man ammer eller er gravid. Vi har satt sammen et 5-stegs hudpleiekit! Settet inneholder fem produkter som vil gi godt med fukt og pleie til huden. 

Settet inneholder en silkemyk oljebalm som smelter til en behagelig olje på huden, samt en vannbasert rens som har en beroligende effekt. I tillegg får du med en toner og et serum proppfulle av hyaluronsyre som gir massevis av fukt og pleie. Siste steget er en behagelig fuktighetskrem som sørger for en sunn og frisk hud. 

Ønsker du en spesialtilpasset rutine kan du ta kontakt med vår hudterapaut Michaela. Hun vil hjelpe deg med å finne riktig hudpleierutine for deg og din hud!

 

 

Ett svar til “Kan man bruke koreansk hudpleie når man er gravid eller ammer?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *