Rutine for kviser i voksen alder

Er du en av de som har kommet deg gjennom tenårene uten så mye som en kvise, men det øyeblikket du fylte 30 år har huden plutselig blitt utsatt for både kviser og røde nupper? Da opplever du mest sannsynlig det som heter “voksen aknehud”.

Hvorfor kviser i voksen alder?

Voksen aknehud kan ramme hvem som helst og når som helst, og er mest vanlig hos kvinner enn hos menn. Kviser og akne er ikke forbeholdt puberteten, og bør behandles om man først får denne hudtilstanden. Det er mange grunner til at kvisene dukker opp, og en av de vanligste er hormonelle forandringer som graviditet og p-pillebruk, men også faktorer som ubalansert kosthold, mye stress, tung sminke, lite søvn og ytre påvirkninger kan føre til at man som voksen kan få kvise-og akneutbrudd. Siden huden ikke er like tykk og motstandsdyktig som den var i tenårene kan voksne oppleve at kvisene ikke helbredes like lett som før, og kvisearr sitter i lengre tid fremover. Det er ingen grunn til fortvilelse for koreansk hudpleie kan utgjøre en forskjell på slike hudtilstander, man må bare finne de rette produktene med de rette ingrediensene, og gjøre den rette rutinen tilpasset din hud. Her er våre beste tips:

1. Dobbelrens og trippelrens

Du trenger ikke å bruke en evighet på å rense huden selv om både dobbelrens og trippelrens høres ut som uendelig mye jobb. Det tar 2 minutter å gjøre en ordentlig rens av huden din men det vil utgjøre en enorm forskjell. Eldre asiatiske kvinner sverger ved denne typen renserutiner for resultatet er spenstig og yngre hud, og hvem vil vel ikke ha det?

Start med en oljerens som ikke vil irritere kvisene ytterligere, vi anbefaler rensesåpen CUBE Skin Trouble Soap, etterfulgt av vannrensen COSRX Salicylic Daily Gentle Cleanser som vil kvitte seg med overflødig talg og redusere sjansen for at porene tetter seg og resulterer i enda flere utbrudd. På kvelden kan du gå over huden en tredje gang med rensevannet MAKE P:REM Safe Relief Cleansing Water på en myk bomullspad, eller med din favoritt-toner.

Om du føler at huden er ekstra ømfintlig en morgen så kan du droppe å rense med oljerens, og bare rense godt med vannrensen. Husk å ikke legge for hardt trykk på huden mens du masserer inn produktet og skyll av minst ti ganger med lunkent vann for å få vekk alle rester.

2. Kjemisk eksfoliering

Unngå fysisk friksjon i form av korn og partikler mot kvisene og bruk heller kjemisk eksfoliering som ikke kommer til å irritere aktive og vonde kviser, men heller behandle. Kjemisk eksfoliering vil også redusere sjansen for ytterligere kviseutbrudd. Produkter med AHA er veldig effektive i behandling av eksisterende akne og hudormer som kan forårsake nye kviser. Vi anbefaler sterkt vårt toner-serum COSRX AHA Whitehead Power Liquid som inneholder 7% ren AHA syre. Bruk denne 2-3 ganger i uken til å begynne med på problemområder. Vi anbefaler at du bruker den rett etter rens som en toner men den kan også brukes etter toner og essens, som et serum. Hvis du ønsker å bruke den etter en toner kan du bruke en toner som vil balansere din pH-verdi, og som passer bra med hvilken som helst syre, som vår TIA’M My Signature Vita B5 Toner.

Hvis du ikke ønsker så mange prosent AHA-syre i din toner, kan du prøve vår HELLOSKIN Yes I Am Toner AHA 5% som dessuten inneholder panthenol og sitronmyrt, to ingredienser som vil hydrere og pleie huden for en jevn og mild eksfoliering. Start rolig med 3-4 ganger i uken før du øker bruken til hver dag.

Om du har normal til kombinasjonshud med urenheter, men ikke er spesielt sensitiv, anbefaler vi også sterkt våre COSRX One Step Original Clear Pad. Disse kan brukes hver dag, men om du føler det blir for mye for huden kan du redusere bruken til 4 ganger i uken. Ikke bruk de samme dag som de ovennevnte syreproduktene. Disse padsene er effektive fordi de inneholder 1% BHA syre som vil rense betennelsen i kvisene, men samtidig fukte og holde døde hudceller unna.

Når vi først er inne på syrer, så kan vi nevne at du også bør bruke et c-vitamin serum enkelte dager i uken, når du ikke bruker de andre syrene, til å lysne kvisearr. Vårt nye c-vitamin serum HELLOSKIN Drop The Vita C Serum inneholder kun 5% c-vitamin som gjør den til et mildt serum som passer alle hudtyper.

3. Centella Asiatica

Vi har sagt det hundrevis av ganger og vi sier det igjen: bruk produkter som inneholder urten centella asiatica så mye det lar seg gjøre. Dette er en urt som vil behandle betennelser forårsaket av kviser, fukte i dybden og virke antibakteriell, en ren mirakelkur mot alle som sliter med rød og vond akne. Vi anbefaler at du bruker COSRX Centella Blemish Ampoule og HELLOSKIN Have A Good Cream Snail & Centella i din morgen- og kveldsrutine. HELLOSKIN Have A Good Cream Snail & Centella inneholder også snegleslim som vil hjelpe mot urenheter, flekker, nupper og rødhet. Disse centella asiatica produktene kan brukes sammen med syrer og vil bare føre til at huden fuktes og pleies godt.

4. Solfaktor mot kviseflekker

Faren med kviser på voksen hud er at kvisearrene forblir i en lengre periode og i enkelte tilfeller forsvinner de aldri fra huden. For å forhindre dette er det viktig å ikke røre borti kvisene og klemme på de mens de er betente, selv om det hvite og gule pusset er synlig. Bruk heller kviseplastre som både vil dekke over kvisene og beskytte de mot smuss. I tillegg er det helt nødvendig å beskytte huden mot UV-stråler året rundt, så bruk en høy solfaktor hver morgen før du skal ut. Koreanske solkremer trekker raskt inn i huden og er utviklet for å fungere godt under sminke. Vår tynneste solkrem er KLAVUU Red Pearlsation UV Protection City Defencer som beskytter mot UV-stråler samt jobber med å lysne eksisterende kvisearr og pigmentflekker, og virker anti-aging.

Kort oppsummert

Hvis du for lengst er ferdig med puberteten men fortsatt opplever kviser og akne bør du innføre en hudpleierutine som består av disse stegene:

Suppler gjerne med HELLOSKIN Drop The Vita C Serum på dager du ikke bruker COSRX AHA Whitehead Power Liquid og HELLOSKIN Yes I Am Toner AHA 5%, og bruk COSRX Acne Pimple Master Patch for å beskytte og behandle kvisene, enten mens du sover eller på dagen. Du kan godt bruke HELLOSKIN Drop The Vita C Serum og COSRX Centella Blemish Ampoule rett etter hverandre, de vil ikke påvirke hverandre negativt.

Om du heller ønsker en fysisk skrubb som inneholder veldig lite BHA syre, så kan du også bruke COSRX One Step Original Clear Pad. Vi anbefaler ikke at du bruker disse på samme dager som COSRX AHA Whitehead Power Liquid eller HELLOSKIN Yes I Am Toner AHA 5%. Om du savner en mild toner i rutinen som kan roe ned og fukte det hele, kan du prøve TIA’M My Signature Vita B5 Toner. Denne toneren fungerer optimalt med hvilken som helst syre, og du kan gjerne bruke den før du legger på et lag med COSRX AHA Whitehead Power Liquid eller HELLOSKIN Yes I Am Toner AHA 5%.

På kvelden kan du enten bruke COSRX Ultimate Moisturizing Honey Overnight Spa Mask eller COSRX Low PH BHA Overnight Mask sammen med fuktighetskremen eller uten for å lukke inn fukten og våkne opp med klarere og jevnere hud.

Faktorer som ubalansert kosthold, mye stress, tung sminke og lite søvn kan føre til at man som voksen kan få kvise-og akneutbrudd. Ta gjerne hensyn til disse tingene også når du behandler huden din. 🙂

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *