Sanjas anti-aging rutine for sensitiv og dehydrert hud

Jeg får daglige henvendelser fra kunder som lurer på hva min rutine er for glødende og ungdommelig hud. Derfor skal jeg i dag dele min nåværende anti-aging rutine for sensitiv og dehydrert hud, og hva jeg gjør for å beholde huden ung og spenstig.

Huden i stadig endring

Min rutine endrer seg stadig, delvis fordi jeg tester så mange nye produkter, men også fordi huden min reagerer på alt fra vær og vind, hormonelle forandringer, stress og andre ytre påvirkninger. Derfor er jeg nødt å ha en rutine med flere produkter jeg raskt kan endre på og tilpasse ettersom huden min forandrer seg fra dag til dag. Allikevel er det noen tiltak jeg alltid gjør når jeg føler at huden er overstimulert, tørr og stresset, og mangler spenst.

Trippelrens på kvelden

Siden jeg startet med koreansk hudpleie har jeg vært nøye med renserutinen min, og det går ikke én dag uten at jeg trippelrenser huden min før jeg legger meg. Jeg bruker da kun milde produkter for å gjøre rensen effektivt men skånsom, siden jeg har sensitiv hud som mangler fukt. Oljerensen jeg har brukt i over et halvt år er BOOM DE AH DAH Pure Cleansing Oil som også er en av våre bestselgende oljerenser på grunn av sitt naturlige innhold. Denne rensen får vekk alt av øyesminke uten å svi i øynene, og etterlater heller ikke huden tørr. Videre bytter jeg mellom COSRX Salicylic Daily Gentle Cleanser og KLAVUU Blemish Care Bubble Cleanser som vannbasert rens. Begge fungerer utmerket mot tørrheten og urenhetene som dukker opp når huden min er på sitt mest sensitive. Som et siste steg bruker jeg enten rensevannet MAKE P:REM Safe Relief Cleansing Water på en bomullspad, eller en tyntflytende toner til å stryke over ansiktet mitt som et tredje steg i trippelrensen. Om morgenen dobbelrenser jeg enten med en oljebasert og en vannbasert rens eller så renser jeg kun med en vannbasert rens om huden min ikke har produsert mye talg i løpet av natten.

Lag på lag med toner

Etter min trippelrens pleier jeg å legge toner lagvis på ansiktet mitt, direkte med hendene, opptil 5 lag før jeg går videre til essenser, serumer og resten av rutinen min. Dette fører til at toneren rekker å gå dypere inn i huden og dermed gi bedre fukt og behandling som varer lengre. TIA’M My Signature Vita B5 Toner er en toner som fungerer best på min tørre hud, og den har den perfekte konsistensen, ikke for tynn men ikke for tykk. I det siste har jeg også fått øynene opp for TIA’M Centella Face Calming Toner, for jeg elsker alt med centella asiatica, i tillegg til at den fukter og roer ned huden min mer enn andre centella asiatica tonere.

To typer essenser

Jeg har flere favoritter når det kommer til essenser, derfor bruker jeg gjerne 2 eller flere i rutinen min. Mine favoritter for spenst og lindring til huden er TIA’M Snail & Azulene Water Essence og I’M FROM Mugwort Essence.

Ginseng

Et serum jeg ikke klarer å leve uten er I’M FROM Ginseng Serum. Ginseng er kjent for å ha blitt brukt mot aldring av huden i flere århundrer i Asia. Min hemmelighet er å smøre på tykt med dette serumet før jeg legger meg. I tillegg liker jeg lukten så godt at jeg gleder meg til å sovne til den! 🙂 Ønsker du den optimale effekten kan du også bruke I’M FROM Ginseng Mask 2-3 ganger i uken. Du vil merke forskjell etter bare et par ganger bruk med ginseng-produktene våre fra I’m From.

Snegleslim, c-vitamin og perleekstrakt

Tre ingredienser jeg alltid inkluderer i min anti-aging rutine er snegleslim, c-vitamin og perlekestrakt for å få den optimale effekten mot sliten hud og aldringstegn. Min seneste favoritt har vært c-vitamin serumet JUMISO Drop The Vita C Serum som inneholder 5% c-vitamin, midt i blinken for sensitiv hud. På dager jeg ønsker litt ekstra c-vitamin boost bruker jeg TIA’M My Signature Red C Serum. Dessuten har jeg blitt avhengig av vidunderkremen JUMISO Have A Good Cream Snail & Centella som inneholder både urteplanten centella asiatica og snegleslim, en perfekt kombinasjon for å glatte ut rynker mens huden blir fuktet og lindret. På dager jeg trenger luksuriøs og tykk fukt velger jeg alltid KLAVUU Blue Pearlsation Marine Aqua Enriched Cream, som inneholder perleekstrakter som både jevner hudtonen min og gir meg elastisiteten og gløden tilbake. Dette er også min favoritt dag- og nattkrem når kulden virkelig setter inn.

Øyekrem

Denne kategorien trenger ingen introduksjon; øyekrem er utrolig viktig selv i 20-årene. De første aldringtegnene vises rundt øynene som også er det første stedet man mister kollagen og elastisitet. Derfor er det helt vesentlig å bruke øyekrem morgen og kveld. Jeg har sverget til KLAVUU White Pearlsation Completed Revitalizing Pearl Eye Cream fordi den er det eneste som har hjulpet mot mine mørke partier under øynene. Konsistensen er behagelig og huden føles avkjølt etter påføring.

Sovemaske

Nå på høsten har huden min blitt spesielt dehydrert, så jeg har brukt sovemaske eller “sleeping pack” hver kveld. Da har jeg påført et tykt lag med sovemaske over JUMISO Have A Good Cream Snail & Centella, fordi jeg ønsker mest mulig pleie og fukt. Jeg har byttet mellom COSRX Ultimate Moisturizing Honey Overnight Spa Mask og COSRX Low PH BHA Overnight Mask. I sistnevnte har jeg også blandet 5-6 dråper med OLIVARRIER Fluid Oil for å la ingrediensen squalane jobbe med huden mens jeg sover. Dette har resultert i beroliget, godt fuktet og spenstig hud med betraktelig mindre rødhet og linjer på morgenen. Anbefaler alle å ha en sovemaske på lur nå som vinteren nærmer seg.

Oppsummering

Mine beste tips for effektiv anti-aging av sensitiv og dehydrert hud er å trippelrense på kvelden med mild rens, legge toner i flere lag, bruke flere essenser, og fokusere på ingredienser som ginseng, snegleslim, perleekstrakter og c-vitamin. Sist men ikke minst bør du også bruke en sovemaske hver kveld som vil pleie og gi næring til huden din i løpet av natten.

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *