Sanjas Topp 5 K-drama-favoritter

Min obsession med koreanske serier ble ikke til før i år 2018 da en kunde (takk Karina!) tipset meg om en serie på Netflix som hun synes var helt fantastisk. Hun forklarte at klesstilen min minnet henne om en av skuespillerne i serien, og lurte på om jeg hadde sett den. Hun så på meg med store øyne og begynte å snakke om serien med en slik innlevelse at jeg kunne ikke annet enn å bli interessert. Hun forklarte at denne serien har en fengende handling, at skuespillerne er så naturlig vakre og at hun gledet seg til å se den hver kveld sammen med sin mor som også hadde blitt totalt hekta. Hun hadde til og med lært seg noen koreanske ord og uttrykk som hun stolt fremførte mens vi stod og snakket.

Det var da det slo meg; hvorfor har jeg aldri sett et eneste K-drama? Jeg har hørt at dette er serier i verdensklasse, og at de bruker skyhøye budsjetter for å filme de, så hvorfor skulle jeg være i tvil? Var det fordi jeg har trodd at de er sukkersøte, langsomme og dramatiske, og at de ikke kom til å fenge meg? Eller var det fordi jeg trodde at disse seriene ikke fantes lett tilgjengelig?

Jeg bestemte meg da for at dette skulle jeg endre på, og den samme kvelden satt jeg og min mann godt plantet i sofaen med en sheetmaske hver og trykket på “play” for å starte episode 1 av den første serien jeg kommer til å skrive om i dag, nemlig “Something In The Rain”.

Men før du leser videre ønsker jeg å si at jeg har bestemt meg for å rangere seriene i en topp 5-liste hvor jeg starter med nr. 5 først, selv om de i utgangspunktet alle deler en førsteplass, for alle er utrolig gode på hver sin måte:

5. Something In The Rain

Det tok ikke mange minuttene før jeg forstod at koreanske serier absolutt ikke er for dramatiske, gammeldagse eller sukkersøte. Tvert imot var denne serien tidsaktuell og realistisk, og vår kjære kunde hadde helt rett, oh boy om skuespillerne var naturlig vakre! Uten å røpe for mye av handlingen tar serien opp temaer som trakassering mot kvinner på arbeidsplassen, aldersforskjell mellom par og høye forventninger fra foreldre. En av Koreas mest populære skuespillerinner Son Ye-Jin spiller hovedrollen som en kvinne i 30-årene som har forelsket seg i bestevennen til lillebroren. Dette skaper flere utfordringer både hjemme og på jobb, og flere tabubelagte temaer bli dermed også belyst. Denne serien er spesiell for meg og var den første serien som fikk meg til å få øynene opp for sjangeren K-drama.

Se trailer via Netflix HER.

somethingintherain

Kilde: brunch.co.kr

4. Romance Is A Bonus Book

Denne serien begynte jeg å se på ved en ren tilfeldighet; en kveld ble jeg sittende og hoppe fra det ene til det andre på Netflix i håp om å finne noe interessant å se på. Siden jeg ikke hadde sett på en koreansk serie på en stund falt valget på “Romance Is A Bonus Book”, og jeg angrer ikke et sekund! Jeg satt gjennom hele serien og heiet på hovedpersonen; en hjemmeværende kvinne som etter flere år med avslåtte søknader får drømmejobben i et prestisjefylt bokforlag. Dynamikken mellom kollegaene i bokforlaget gir deg innblikk i hvordan det er å jobbe i Korea, og den vittige humoren får deg til å le høyt, samtidig som den moteriktige og fargerike stylingen til skuespillerne får deg til å ønske du kunne skifte ut hele garderoben.

Selv om serien har en vakker og lettfordøyelig handling, så tar den opp viktige tabubelagte temaer som blir belyst på en sømløs måte underveis i serien, og man kan ikke annet enn å føle på hvordan hovedpersonen blir urettferdig behandlet til tider. Jo mer jeg snakker om serien, jo mer ønsker jeg å se den igjen, og jeg anbefaler den på det sterkeste!

Se trailer her:

3. Kingdom

Dagbladet ga denne serien terningkast 6 og omtalte den som “en grotesk glede å se”. Jeg kan ikke være mer enig. En grøsser-thriller som byr på blodtørstige zombier i et politisk korrupt kongerike. I mine øyne har denne serien en helt fantastisk handling som river deg ut av hverdagen og inn i en alternativ verden som samtidig føles så realistisk. Det er en fryd å se på sceneskiftingen og den detaljerte scenesminken på monstrene i denne serien. Samtidig foregår handlingen i det gamle Joseon-dynastiet (sent på 1500-tallet) og man får et innblikk i hvordan det var i Korea på den tiden. Jeg er absolutt ingen fan av grøsserfilmer, men denne var noe i særklasse, og jeg brukte kun tre kvelder på å sluke begge sesongene. Nå venter jeg i spenning på neste sesong!

Se trailer her:

2. Mr. Sunshine

De fleste som har hørt om koreanske serier har mest sannsynlig hørt om Mr. Sunshine, en serie som har en helt fantastisk kinematografi og en fengende men dramatisk kjærlighetshistorie. Jeg synes denne serien hadde en treg start, og etter første episode lurte jeg på hvorfor den hadde fått så mye hype. Men det varte ikke lenge, for ut i episode 2 var jeg allerede frelst og det var ingen vei tilbake. Jeg er ingen fan av tårevåte romantiske trekantdramaer, men dette er en serie som satte et så sterkt inntrykk på meg, spesielt enkelte scener, at jeg kunne drømme om de på natten og tenke på de i flere dager.

Serien består av hele 24 episoder som ikke er uvanlig  for koreanske serier, og handler om Korea på 1800-tallet med krig og drama med romantiske og historiske innslag. Kjemien mellom skuespillerne er helt fantastisk og dramaet tar nærmest pusten fra deg. Jeg ønsker ikke å røpe så mye mer, men forbered deg på en berg og dalbane av følelser, tårevåte scener og melankoli i etterkant av episodene.

Se trailer her:

1. Memories of the Alhambra

Dette er en serie som troner helt øverst hos meg og gjør det fremdeles; en av de beste seriene jeg noensinne har sett, og mye takket være den fantastiske kjemien mellom skuespillerne Park Shin-hye (min favorittskuespillerinne) og Hyun Bin. Handlingen foregår i Spania og Korea og er en miks av flere sjangre: thriller, drama, sci-fi med tydelige innslag av romantikk. Et nøkkeltema i hele serien er AI (artificial intelligence) som gjør serien spennede å se sammen med noen som ikke er like interessert i romantikk og drama.

Det er noe mystisk og fengende med hver episode, og man blir hekta fra første stund. Etter at jeg var ferdig med å se den ønsket jeg å se den om og om igjen for å se etter detaljer jeg kanskje ikke fikk med meg? Eller var det bare mitt virrvar av følelser som forsøkte å finne svaret på alt det uoppklarte som skjedde? Slutten tok pusten fra meg og jeg ble sittende og tenke på serien i dagesvis med et inderlig håp om en ny sesong, noe jeg fremdeles gjør flere år etterpå.

Se trailer her:

Bonus: Run On!

Denne serien holder jeg på med akkurat nå, og jeg er superfrelst! Gode skuespillere som jeg kjenner igjen fra flere andre serier, interessante og aktuelle temaer og en fryd for øyet med tanke på vakre scener, moteriktig styling og humoren som er up my alley. I tillegg er skuespillerinnen Shin Se-kyung utrolig dyktig og ambassadør for et av våre mest populære merker: BanilaCo, noe som også diskret synes underveis i serien.

Bortsett fra seriens vakre estetikk blir flere problematiske men viktige temaer tatt opp, bl.a. mobbing og trakassering. I tillegg gleder det meg hvordan denne serien normaliserer selvstendige karrierekvinner, menn som viser dype følelser, opprør mot foreldre med gammeldagse verdier, og kjærlighet uavhengig av alder og seksuell legning. Jeg er på episode 12 nå, så se den sammen med meg!

Se trailer her:

Nå som jeg har delt mine favoritter ønsker jeg å høre hva du synes? Har du sett noen av disse, og fortell meg om dine K-dramafavoritter! Kommentér under!

Lurer du på hvordan du finner frem til koreanske serier på Netflix? Gå til søkefeltet og skriv inn en av disse nøkkelordene: k-drama, koreanske serier, koreanske dramaserier, laget i Korea. Enjoy!

 

**Artikkelen er ikke sponset av Netflix

6 svar til “Sanjas Topp 5 K-drama-favoritter

 • Talisa

  Da sitter vi å ser på samme serie i kveld ? enig med flere av dine favoritter. Min all time favorite er it’s ok not to be ok – sær men helt fantastisk! ❤️ Itaewon class og what’s wrong with secretary kim er også gull. Vanskelig å velge favoritter.
  Tips. En SKIKKELIG girl power serie er search: www (viki rakuten)

  Ha en fin søndag fellow k-drama fan.

  Svar
  • Sanja

   Ååå, jeg er på siste episode nå av Run On, vil ikke at det skal ta slutt! Ja, den har jeg sett nesten halvparten før jeg liksom falt litt ut. Mannen i huset fortsatte å se på den og synes den var veldig bra, så kanskje jeg hopper tilbake og ser resten 🙂 Takk for tipset! Jeg har lest at så mange anbefaler Viki-appen så dette må jeg virkelig undersøke, så takknemlig for alle tips! <3

   Svar
 • Mariell Jasmin

  Kingdom og Memories of Alhambra er ?????? 10/10!!

  Jeg fant min kjærlighet for k-drama i 2010, og har hatt mange favoritter opp gjennom årene. Men noen jeg syns er en must watch(av det som er på netflix) er disse: Crash Landing On You, Prison Playbook, It’s Okay That’s Love, When the Camellia Blooms og My Love from the Star.

  Likte også veldig godt Reply 1997 og Hello My Twenties. De har desverre kun sesong 2 av sistnevnte på netflix, men vil på det sterkeste anbefalle sesong 1 om man finner den!

  Og om man liker litt mer creepy thriller type serier så er Strangers from Hell og Save Me veldig bra 🙂 Filmene #Alive og Forgotten er også veldig bra.

  Svar
  • Sanja

   Takk for at du deler! Jeg vurderte å få med When The Camellia Blooms i listen fordi den var superbra! Og #Alive var så spennende… Jeg skal sjekke ut de andre, takk for tipsene!

   Svar
 • Sigrid

  Listen er laaaang når det kommer til favoritter, men om jeg skal anbefale en må det bli Arthdal Chronicles på Netflix! ?? Denne er gull for dem som liker periodeserier, action og romantikk ?✨ I tillegg går det rykter om (klyp med i armen!) en sesong 2!! Det er det vel få k-drama som kan skryte på seg! ??

  Svar
 • Monika

  Jeg må slutte meg til anbefalingen av It’s Okay To Not Be Okay. Jeg har sett maaaaasse kdrama, men dette er min favoritt. Tett opptil denne er Navillera, den er bare nydelig. Andre favoritter er The King – Eternal Monarch, Moonlight Drawn by Clouds (med min favoritt, Park Bo-Gum), Encounter, Crash Landing On You, Itaewon Class, Start-Up, Tempted, Guardian – The Great and Lonely God (også kalt Goblin) Vincenzo, Fight For My Way, I Am Not a Robot, Record of Youth, The Moon Embracing The Sun, While You Were Sleeping, One Spring Night og My First First Love. Slutter meg veldig til Something In The Rain og Romance Is A Bonus Book, og må få sett et par andre på listen din. Holder på med Descendants of the Sun nå, den er veldig gøy så langt. Song Joong-Ki er fantastisk, både her og i Vincenzo. Gleder meg også til Nevertheless med Song Kang kommer på norsk Netflix.

  Rakuten Viki er et tips hvis du ikke har den appen. Der finner du det du ikke finner på Netflix.

  Svar

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *