Sett sammen din egen hårpleierutine med Lador

Å finne en god hårpleierutine er kanskje enda vanskeligere enn å finne produkter til ansiktet. Mens det finnes utallige artikler på nett om god hudpleie, er det ikke like mange som skriver om hår. Skal man vaske håret 1 gang i uken? Hver dag? Er silikoner ok eller ikke? Rådene er varierende, og det er neimen ikke lett å bli klok på det!

Som ved hudpleie kommer det helt an på hårtypen din og dine egne preferanser. Vi velger uansett å se på hodebunnen som en forlengelse av ansiktet, og velger derfor milde og skånsomme produkter fremfor sterke og uttørkende. Nettopp derfor er vi så glade i Lador, som lager milde men effektive hårprodukter for alle. Her er en guide til våre Lador-produkter slik at du kan finne den beste hårpleierutinen for deg.

1. Bruk riktig sjampo og balsam

Ikke bare må man bruke de riktige produktene, men man må også vaske håret riktig! Kjendisstylist Park Nae-joo fra salongen Bit&Boot i Seoul fikser håret til noen av de største K-popgruppene (BTS, Exo, Got7, Twice og flere!), og deler også tips på sin YouTube-kanal. Ifølge Park er det å ikke væte håret godt nok før man har i sjampo en vanlig feil mange gjør. Mange er heller ikke flinke nok til å skylle bort alt etter vask. Opplever du at sjampoen ikke skummer så mye, betyr det rett og slett at håret ikke er vått nok. Park anbefaler å ta en mengde sjampo, ca. på størrelse med en 20-kroning, og skumme det lett opp i hendene før man masserer det inn i hodebunnen. Hvor ofte man vasker håret kommer helt an på hvor oljete håret blir, sier han, og helst bør man bruke milde produkter.

Alle sjampoene og balsamene til Lador er pH-balanserte, og renser hodebunnen godt uten å virke uttørkende. Uansett om du har fett, tørt eller fargebehandlet hår kan du bruke Lador Keratin LPP Shampoo som inneholder 3 typer proteiner, silke, pleiende oljer og oppfriskende eukalyptus. Til slutt påfører du en tilstrekkelig mengde av balsamen Lador Hydro LPP Treatment som også inneholder gunstige proteiner, og som gjør håret glansfylt og mykt.

Ekstra tørt hår? Prøv disse nyhetene!

Har du ekstra tørt og slitt hår eller ønsker å unngå silikon i hårproduktene, bør du velge Lador Moisture Balancing Shampoo og Lador Moisture Balancing Conditioner som er to ferske nyheter hos oss. Disse produktene renser hodebunnen i dybden med blant annet soapwort leaf extract (såpeurt på norsk), samtidig som den tilfører huden godt med fukt.

Lador har også tenkt på deg som sliter med hårtap. Dermatical Hair-Loss Shampoo gir næring og pleie til håret ved hjelp av botaniske ekstrakter og oljer. Sjampoen inneholder også BHA som skånsomt eksfolierer hodebunnen og balanserer oljeproduksjonen.

2. Pleie håret med hårolje eller essens

For å gi ekstra pleie til håret liker vi å bruke en leave-in treatment i håndkletørt hår. Da blir håret mykere og får mindre floker, og det ytterste laget av håret lukkes og beskyttes. Hvilken type behandling som er rett for deg kommer helt an på hårtypen din. Vår anbefaling #1 (og et godt utgangspunkt hvis du ikke har prøvd slik behandling før) er Keratin Power Glue, en håressens med keratin, kollagen og snegleslim. Keratin Power Glue passer alle hårtyper og fordeles kun i lengdene.

Ønsker du noe enda lettere, prøv Snail Sleeping Hair Ampoule med snegleslim, ceramider og keratin. Dette er også en håressens, og smelter raskt inn i håret. Liker du derimot en tykk og pleiende olje til å behandle slitte tupper anbefaler vi Lador Wonder Hair Oil, som mykgjør håret med squalane, arganolje, avokadoolje og vitamin E.

Les også: Lador Wonder Hair Oil på tre forskjellige måter

3. Vis kjærlighet til hodebunnen

Hodebunnen trenger også jevnlig eksfoliering, akkurat som ansiktet! Dette gjelder særlig hvis du bruker stylingprodukter som hårspray, hårskum eller gel. Hvis du ikke gjør dette regelmessig, risikerer du at det bygger seg opp et lag med døde hudceller, og hodebunnen kan bli irritert og kløende. Test ut Lador Scalp Scaling Spa som eksfolierer ved hjelp av grønn te, tetre og peppermynte slik at talgproduksjonen blir balansert. Dette er en behandling som brukes 1-2 ganger i uken og kan brukes av alle hårtyper.

Har du veldig irritert og kløende hodebunn, kan du heller prøve Lador Tea Tree Scalp Clinic Hair Pack som også er en nykommer hos oss! Dette er en hårmaske med mange av de samme gode ingrediensene som Scalp Scaling Spa, men som da er spesielt utviklet for de sensitive. Tea Tree Scalp Clinic Hair Pack inneholder i tillegg snegleslim, som gir fukt og glans til håret.

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *