Den koreanske 5-stegsrutinen for sensitiv hud

Rødhet, irritasjon, svie og flassete hud – kjenner du deg igjen? Da kan det godt tenkes at du har en sensitiv hud. Sensitivitet er en frustrerende hudtilstand å leve med, men noen ganger er sensitiv hud genetisk betinget og vil aldri helt forsvinne. Andre ganger kommer sensitiviteten som følge av en svekket hudbarriere. Sterke aktive ingredienser som syrer, retinol, vitamin C, samt overeksfoliering og dårlig beskyttelse mot solskader kan være årsaken for sensitiv hud og en svekket hudbarriere. Med en gang du kjenner huden blir irritert kan det derfor være lurt å kutte ut aktive ingredienser en stund, og heller bruke milde og pleiende produkter frem til huden har bygget seg opp igjen.

5-stegsrutinen for deg med sensitiv hud:

For å gjøre valgene av produkter lettere har vi satt sammen en 5-stegsrutine nettopp for deg med sensitiv hud. Rutinen består av oljerens som brukes på kvelden, vannbasert rens, toner, serum og fuktighetskrem. Produktene er spesielt utviklet for å berolige sensitiv og irritert hud.

Steg 1: Banila Co Clean It Zero Cleansing Balm Purifying

Vi virkelig elsker den rosa originalen fra Banila Co, men den lilla Clean It Zero Cleansing Balm Purifying er like god, og fjerner sminke og smuss like lekende lett. Cleansing Balm Purifying er spesielt rettet mot sensitiv hud, og er fri for syntetiske fargestoffer og parfymer, alkohol og parabener. Oljerensen har også beroligende oljer fra primrose og argan, samt ekstrakter fra kamille og lakrisrot.

Steg 2: Purito Defence Barrier pH Cleanser

Defence Barrier pH Cleanser fra Purito har en ideell pH-verdi på 5.5, som vil si tilnærmet hudens naturlige pH-verdi. Dette gjør denne vannbaserte rensen til en skånsom men effektiv rens som rengjør huden i dybden uten å strippe den for dens naturlige oljer. Bruk den alene om morgenen, eller etter oljerens på kveldstid.

Steg 3: The Plant Base Nature Solution Hydrating Bamboo Water

Med hele 86,85% anti-inflammatorisk og næringsrik bambusekstrakt vil Nature Solution Hydrating Bamboo Water fukte og roe ned huden. I tillegg har den en rekke beroligende botaniske ingredienser, som for eksempel kamilleblomst og lakrisrot. Denne toneren inneholder naturlige oljer og kan derfor skille seg. Husk derfor å riste flasken før bruk.

Steg 4: Purito Centella Unscented Serum

Har du sensitiv hud anbefaler vi å se etter produkter som inneholder superingrediensen centella asiatica. Den virker både beroligende og anti-inflammatorisk, og Purito Centella Unscented Serum inneholder hele 49% centella. I tillegg har den beroligende og fuktighetsgivende panthenol, samt styrkende ceramider og peptider. Denne versjonen av populære Green Level Buffet Serum er helt fri for eteriske oljer og parfyme, noe som gjør den ekstra god på hud som reagerer lett.

Steg 5: COSRX Balanicum Comfort Ceramide Cream

Ceramider er limet som holder hudcellene sammen, men ettersom huden blir eldre og utsettes for eksterne stressfaktorer som solstråling og forurensing, minsker det naturlige innholdet av ceramider i huden. Balancium Comfort Ceramide Cream er derfor en pleiende fuktighetskrem som ved hjelp av ceramider, centella asiatica og niacinamide beroliger, styrker og fukter huden. Vi elsker!

Kjøp hele settet:

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *