Slik bruker du Purito sine konjac rensesvamper

Hva er en konjac-svamp?

En konjac-svamp er en rengjøringssvamp som er 100% vegansk og laget av naturlig konjac-rot; en porøs grønnsak fra Asia. De fungerer akkurat som en «vanlig» svamp: når den er tørr er den hard, når den bløtlegges i vann blir den myk. Purito sine rensesvamper kan brukes sammen med vannbasert rens og gir en dyprens og mild eksfoliering. Huden etterlates ren, babymyk og smidig.

Konjac-svampene kan være helt naturlige eller ha ulike farger, som vil si at de er tilsatt ulike aktive ingredienser. Bamboo Charcoal Konjac Sponge inneholder 5% kull av bambus, som vil hjelpe på en ubalansert oljeproduksjon. Denne passer best til fet og kombinasjonshud. Jeju Volcanic Scoria Konjac Sponge inneholder 8% vulkanstein fra Jeju-øya og vil fjerne smuss ut av porene. Denne kan brukes av alle hudtyper, spesielt de med tørr til normal hud. Også de med sensitiv hud kan bruke svampene, da de blir helt myke når de er vætet og vil derfor ikke irritere huden.

Slik bruker du svampen

Rengjøringssvampen må vætes godt i varmt vann til den blir stor og myk, klem så ut overflødig vann og påfør en passe mengde vannbasert rens rett på svampen. Klem svampen et par ganger for å danne skum, og masser den med sirkulære bevegelser på fuktig hud. Pass på å presse for hardt, den skal gli lett over huden.

Til tørr og sensitiv hud anbefaler vi at du bruker Jeju Volcanic Scoria Konjac Sponge sammen med COSRX Pure Fit Cica Cleanser, som inneholder hele 7 ingredienser utvinnet fra beroligende centella asiatica. Den har en kremete konsistens og en lav pH-verdi, ideelt for de mer sensitive hudtypene. Normale hudtyper kan gjerne bruke Banila Co Clean It Zero Foam Cleanser sammen med samme svamp. Clean It Zero Foam Cleanser renser huden godt og frisker opp huden ved hjelp av naturlig vitamin C fra acerolabær og næringsrikt bambusvann.

Kombinasjonshud, særlig de som sliter med store porer, bør prøve ut Banila Co Clean It Zero Foam Cleanser Pore Clarifying med Bamboo Charcoal Konjac Sponge. Banila sin rens inneholder en mild kombinasjons av AHA-, BHA- og LHA-syre, i tillegg til kaolinleire og vulkanaske som renser huden effektivt uten å virke uttørkende. For fet hud og akneutsatte hudtyper anbefaler vi COSRX AC Collection Calming Foam Cleanser med BHA, samt anti-inflammatoriske laurinsyre og centella asiatica, som holder kviser og urenheter i sjakk.

Slik vasker du svampen

Det er veldig viktig at du holder svampen ren og tørr når den ikke er i bruk. Når du er ferdig med rensen skyller du den godt, klem ut så mye vann du klarer. På svampen er det festet en tråd, bruk denne til å henge den opp til tørk. Etter at du har brukt svampen noen ganger bør du desinfisere den. Det gjør du ved å legge svampen i en bolle med vann og kjøre den i mikrøbølgeovnen i 1-1,5 minutter.

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *