Slik bruker du hyaluronsyre riktig

Det er ikke uvanlig å finne hyaluronsyre på innholdslisten i koreanske hudpleieprodukter, og ofte blir den også hyllet som den beste fuktighetsgivende ingrediensen. Men visste du at hyaluronsyre ikke er fuktighetsgivende av seg selv, men heller noe som trekker til seg og binder fukt? Er du en av de som opplever stramhet etter bruk av hyaluronsyreprodukter, er det godt mulig at du bruker ingrediensen feil. I dag forklarer vi hvordan du bruker det riktig.

Dette er hyaluronsyre

Hyaluronsyre er fuktighetsgivende disakkarider (det vil si sukkerkjeder) som finnes naturlig i kroppen, og er særlig konsentrert i huden og i øynene. Etter hvert som man blir eldre, produseres mindre hyaluronsyre i kroppen, og aldringstegn som rynker og fine linjer kan bli mer fremtredende. Den er også god på å trekke til seg og holde på fuktighet – faktisk hele 1000 ganger sin egen vekt i vann! Hyaluronsyre spesifikt utviklet til topisk bruk er dermed en super ingrediens å bruke i en fuktighetsgivende rutine, og kan hjelpe huden på vei til å bli glødende og spenstig.

Slik bruker du hyaluronsyre

Hvis huden din føles tørr eller stram etter bruk av produkter med hyaluronsyre, er dette en klar indikasjon på at du bruker det feil. Fordi hyaluronsyre ikke er fuktighetsgivende i seg selv men heller trekker til seg fuktighet må den brukes sammen med andre produkter, som for eksempel en fuktighetskrem som da vil fungere som en slags barriere øverst. Gjøres ikke dette kan hyaluronsyren trekke fuktighet fra huden (særlig hvis du allerede har tørr hud eller luften er tørr) og faktisk virke uttørkende, derav den stramme følelsen. Hyaluronsyren er svært glad i lipider, så se gjerne etter fuktighetskremer med ingredienser som ceramider og fettsyrer.

Implementer hyaluronsyre i din rutine

Uansett om du velger hyaluronsyre i form av toner eller serum, påføres den aller best på litt fuktig hud. Pass derfor på at du ikke tørker huden helt etter rens, klapp bare lett over med et håndkle eller la huden lufttørke litt. Påfør hyaluronsyren og umiddelbart gå over med en fuktighetskrem. Et lurt tips er å blande hyaluronsyreserum, og da spesielt The Plant Base sitt Waterfull-serum som består av 100% ren hyaluronsyre, sammen med din favorittkrem.

Ønsker du heller å bruke hyaluronsyre som toner, kan du velge en toner som inneholder en høy prosent av ingrediensen, som f.eks ISNTREE Hyaluronic Acid Toner Plus som inneholder 50% ren hyaluronsyre og vil mette huden med enda mer fukt. Legg gjerne toneren lagvis, før du går videre med et fuktighetsgivende serum, og så en fuktighetsgivende krem.

Våre hyaluronsyretonere:

Våre hyaluronsyreserum:

Hyaluronsyre kort oppsummert

Hvis huden din kjennes stram eller tørr etter bruk av produkter med hyaluronsyre er sjansen stor for at du bruker det feil. Hyaluronsyre er nemlig ikke fuktighetsgivende, men fuktighetstiltrekkende og bindende, og må brukes sammen med andre produkter. Den beste måten er å påføre det på lett fuktet hud, og umiddelbart gå inn med en fuktighetskrem for å gi huden en beskyttende barriere.

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

2 svar til “Slik bruker du hyaluronsyre riktig

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *