Slik reiser du med koreansk hudpleie

Vi nordmenn elsker å reise og nå på sommeren er mange av oss ute på tur og langt borte fra produktene vi vanligvis har i baderomshylla. Det store dilemmaet blir selvfølgelig hva man skal ha med seg av hudpleie, i alle fall om du nettopp har begynt med en koreansk hudpleierutine. I denne artikkelen deler vi våre beste tips for hvordan opprettholde din hudpleierutine når du er på reise, enten det er til en travel storby eller late dager på en strand.

Begrens rutinen

Vårt første tips er å kun ha med deg det nødvendigste, spesielt hvis du kun skal være borte i mindre enn én uke. Skal du til en storby, anbefaler vi produkter som vil beskytte deg mot forurensning, og som vil pleie porer og forhindre kviser og irritasjon. Skal du på strandferie til et varm sted bør du fokusere på høy solfaktor og produkter som gir mye fukt. Pakk gjerne produkter som kan slå to fluer i en smekk, for eksempel en toner og bomullspads som kan forvandles til en hjemmelaget sheetmaske, for eksempel TIA’M My Signature Vita B5 Toner. Eller tonerpads som både toner og eksfolierer huden din, i tillegg til at de fjerner overflødig talg og smuss som samler seg på huden etter en lang dag, slik som COSRX One Step Original Clear Pad. Og hva med å bruke en sovemaske som både fukter huden og skånsomt holder den kvise- og nuppefri mens du sover, slik som COSRX Low PH BHA Overnight Mask? Med enkle grep kan du forenkle en 10- eller 8 stegs rutine ned til 4-5 effektive steg, mens du er ute på tur. Et av våre beste tips er å bruke travel size-beholdere og små sprayflasker som du nummerer slik at du lett kan skille mellom produktene. Husk at det er begrensninger på mengde væske, krem og gelé som du kan ta med deg i sikkerhetskontrollen. Du kan ha med maksimal 100 ml per beholder og du må legge alle beholderne i en gjennomsiktig, lukkbar pose, når du skal gjennom sikkerhetskontrollen.

Flyreisen

Reisen starter på flyplassen, og flyet er et av de stedene hvor huden din lider mest. Den tørre luften vil tørke ut huden din om du ikke tar godt vare på den. I tillegg er flyplasser og fly ikke de reneste stedene å oppholde seg på, så et par kviser melder seg raskt. Et godt tips er drikke vann så ofte du kan, og fukte huden regelmessig, både hender, hals og ansikt. Ansiktet kan du fukte ved å bruke en mist, eller en god fuktighetskrem om du ikke bruker sminke. Om du kommer til å fly langt anbefaler vi at du gjør en kort hudpleierutine på flyet med COSRX Moisture Up Kit eller COSRX Pimple Clear Kit som inneholder en separat lomme for rens, et par tonerpads som fjerner overflødig sminke og smuss, og en sheetmaske. Dette er et perfekt sett for deg som ønsker å gi huden en god behandling på lange flyturer. Settet veier ingenting og tar ikke noe plass i veska eller håndbagasjen.

Storby

Hvis du skal reise til en storby er det nødvendig med produkter som vil behandle porer og forhindre dannelse av uren hud og kviser. Forurensning og skitt kan bygge seg opp i porene dine, som kan føre til hudormer og betente kviser. Et eksempel på en rutine er en rens som både fjerner sminke og renser i dybden, som KLAVUU Pure Pearlsation Revitalizing Facial Cleansing Foam. Denne er så drøy at et par teskjer av produktet holder i mange dager. Ta med tonerpads COSRX One Step Moisture Up Pad som både toner, balanserer, fukter og skånsomt eksfolierer huden, før du bruker en essens eller serum som virker naturlig antibakterielt og beroligende på huden, som vår snegleessens COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence, eller den populære COSRX Two In One Poreless Power Liquid. Avslutt med din favorittkrem og en solfaktor som ikke kun beskytter mot UV-strålene men også mot forurensning, som KLAVUU Red Pearlsation UV Protection City Defencer.

Strandliv

Høy solfaktor, spot-treatments og dyp pleie er viktig hvis du skal tilbringe mye tid i sola og bade i saltvann. Solen er hudens verste fiende og står for opp mot 80% av aldringen av huden. For å redusere aldringstegnene er det viktig å beskytte seg med en høy faktor, og passe på å påføre et nytt lag hver annen time, spesielt om du har vært i vannet og solkremen har blitt vasket bort. Vår favoritt til ansiktet er COSRX Aloe Soothing Sun Cream SPF50+ PA+++. Mange pleier å gå uten sminke på strandferie, noe som gjør at en oljerens ikke er nødvendig. Som du kanskje vet er vi en stor tilhenger av dobbelrensen, men du overlever fint på en vannbasert rens som fukter godt og roer ned huden etter mye soling og bading. Vi anbefaler ACWELL Bubble Free pH Balancing Cleanser som er en av våre mildeste renser, og som kommer til å etterlate huden din balansert og fuktet. Fortsett gjerne med en mild toner som utfyller et c-vitamin serum, som for eksempel TIA’M My Signature Vita B5 Toner. Det er viktig å forhindre danning av aldringstegn og pigmentflekker i sola, så du kan med fordel bruke et c-vitamin serum under solkremen før du går ut (hotell)døren, som for eksempel TIA’M My Signature Red C Serum, et mildt men effektiv serum som passer alle hudtyper, også de med sensitiv hud. Vent i 10-20 minutter før du påfører KLAVUU Blue Pearlsation Marine Aqua Enriched Cream

i huden. Avslutt så med et tykt lag solfaktor, jo høyere faktor jo bedre! Og du, huden din kommer til å bli brun, men med en mye jevnere hudfarge og som varer lenger.

Sheetmask i vei!

Uansett hvor du skal reise og hvor lenge du skal være borte, er det kjekt å pakke med seg sheetmasker. De veier praktisk talt ingenting og er lette å ha med seg i håndbagasjen, i veska, på flyet og overalt hvor du skulle trenge det, og de gir deg ekstra pleie og fuktighet som huden din trenger mens du er ute på tur. Vi har et stort utvalg sheetmasker på SkinSecret, både maske-sett og enkeltmasker, du kan se vårt utvalg her. Vår favoritt er settet fra HelloSkin, Sheetmask Kit, som inneholder flere ulike typer masker. Når du er klar er det bare å brette ut masken, legge den på ansiktet, hvile i 20 minutter, ta av og kaste – superenkelt!

Følger du disse tipsene er du godt rustet for en vellykket og rutinert hudpleie på reise!

Produkter omtalt i artikkelen

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *