Slik forhindrer du hyperpigmentering i huden

Hyperpigmentering i huden er brune eller røde flekker som kan forårsakes av hormonforstyrrelser, skadelige UV-stråler og alder, men det er mulig å forhindre flere pigmentflekker i å dannes ved å ta hensyn til disse tingene:

Ikke overeksfolier

Å eksfoliere for mye kan føre til ekstra tynn og sårbar hud som ikke greier å beskytte seg mot ytre påvirkninger. Dette kan føre til økt talgproduksjon og dermed enda flere urenheter og kviser som etterlater kvisearr og pigmentering. Om du allerede har tynn og sensitiv hud bør du eksfoliere med en mild skrubb som ikke inneholder fysiske partikler. COSRX One Step Original Clear Pads er milde og pleiende toner-pads som fukter huden, reduserer urenheter og fører til en jevnere og glattere hudoverflate. De er såpass skånsomme at de kan brukes hver dag etter rens. Om du ønsker å bruke fysiske skrubber med partikler, eller sterkere syrer, bør du ikke eksfoliere oftere enn 2 ganger i uken.

Beskytt deg mot UV-stråler

Å beskytte seg mot UV-stråler fra solen er noe av det viktigste man kan gjøre hvis man ønsker å hindre hyperpigmentasjon. Husk å påfør solfaktor hver dag året rundt før du skal ut i dagslys, og ikke nok med det bør du påføre et lag hver andre time, spesielt om du er direkte eksponert for solen. Koreanske solkremer har den høyeste UVA og UVB beskyttelse, uten å virke fete. KLAVUU Red Pearlsation UV Protection City Defencer etterlater ikke en hvit hinne, tetter ikke igjen porer og pleier huden med hav- og perleekstrakter.

Bruk c-vitamin og snegleslim

C-vitamin er et kraftfullt vitamin som alle hudtyper og hudtilstander kan nyte godt av, og som hjelper mot de fleste hudproblemer men spesielt mot mørke pigmentflekker. I tillegg beskytter det huden mot ytre påvirkninger og frie radikaler som kan bidra til flere pigmentflekker og skader på huden over lang tid.

Bruk et par dråper med c-vitamin serumet TIA’M My Signature C Source på renset hud og la virke i 5-15 minutter før du går videre til fuktighetskrem og solfaktor. Sammen med solkrem vil c-vitamin gi huden den optimale beskyttelse mot UV-strålene.

Snegleslim er også en naturlig måte å lysne pigmentflekker på. COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence inneholder 96% filtrert snegleslim fra sneglegården til COSRX, og passer til alle hudtyper.

La kviser og hudormer være

Det er veldig fristende å pille på både tørre og betente kviser, eller skvise ut hvite og sorte hudormer, men dette fører til kvisearr som igjen resulterer i pigmentflekker. Enkelt forklart så øker melanin-produksjonen i huden når du klemmer ut en kvise, og dette fører til røde flekker og arr i lang tid etter at kvisen har forsvunnet. En fin måte å behandle kviser og akne er å beskytte de fra fingre og annet smuss med kviselapper som behandler og roer ned kvisen. COSRX Acne Pimple Master Patch kommer i ulike størrelser som dekker over kvisen og behandler den.

acne-pimple-master-patch

Bruk mild rens

På samme måte som du kan overeksfoliere huden, kan du også overrense huden. Her er det viktig å bruke en rens med lav PH-verdi som fukter huden, som TIA’M Snail & Azulene Low pH Cleanser og COSRX Good Morning Gel Cleanser.  Det er viktig å ikke overstimulere huden med for mye rensing, på lik linje som det er viktig å ikke overeksfoliere huden.

Pass på kostholdet

Kosthold spiller en veldig viktig rolle i hudens naturlige funksjon. Unngå å drikke for mye kaffe og unngå mat med mye sukker og salt. Prøv å spise sunt og variert kosthold som innholder nok fisk, grønnsaker og bær. Suppler gjerne med tran eller omega-3.

Kort oppsummert

Hvis du ønsker å unngå hyperpigmentering, bør du beskytte deg daglig med solkrem, ikke overeksfoliere eller overrense, bruke c-vitamin serum eller produkter med snegleslim, ikke klemme på kviser og prøve å ha et sunt og variert kosthold.

Produkter omtalt i artikkelen

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *