Slik renser du huden riktig

Å rense huden skikkelig er et helt grunnleggende steg for klar, sunn og glødende hud. Men rens er ikke bare rens, og det er stor forskjell på effekten av ulike produkter og metoder. En sminkeserviett alene vil for eksempel ikke klare å gjøre samme jobb som en god renserutine med produkter tilpasset din hud. Samtidig har huden heller ikke godt av å skrubbes hardt og strippes helt for naturlige oljer. Så, hvordan ser den gylne middelvei ut? Vi forklarer hva man bør tenke på for å rense huden riktig!

Dobbelrens

Dobbelrensen står veldig sentralt innenfor koreansk hudpleie og er noe av det aller beste man kan gjøre for å oppnå en sunn, ren og balansert hud. Å dobbelrense dreier seg ganske enkelt om å rense huden i to omganger, akkurat slik som navnet tilsier. Det betyr imidlertid ikke at man kan bruke hvilken som helst rens og vaske ansiktet to ganger på rad.

En dobbelrensrutine består nemlig av en oljebasert og vannbasert rens, slik at huden renses ved hjelp av ulike egenskaper. Den oljebaserte rensen brukes først i rutinen, for å smelte vekk sminke og oljebaserte produkter, samt overflødig talg. Videre følger man opp med en vannbasert rens som jobber enda dypere ned i porene og kvitter seg med døde hudceller og annet smuss. Denne måten å rense huden på er effektiv og optimal for å holde urenheter unna og hudens oljeproduksjon i sjakk. I tillegg kan man gjerne velge en rens som jobber med å forbedre huden på et spesifikt område, for eksempel tilføre fuktighet, forebygge aldringstegn eller roe ned irritasjon.

For å gjøre det enkelt å finne riktig renserutine for din hudtype, har vi ulike dobbelrens-sett som er tilpasset ulike behov!

Skånsom dyprensing av porene

De siste årene har det blitt mer og mer populært å ta i bruk rensebørster for å ta renserutinen til nye høyder. Dette er et fint tilskudd for å dyprense porene grundig og forebygge kviser, store porer og hudormer – som alle er et resultat av olje, bakterier og døde hudceller som er blitt liggende i porene. Vi er veldig glade i vår egne rensebørste SkinSonic, som er spesielt utviklet for å løse opp smuss og talg på en skånsom måte ved hjelp av små, høyfrekvente vibreringer og en hygienisk silikonbørste.

SkinSonic passer utmerket å implementere som en del av dobbelrensen, og brukes sammen den vannbaserte rensen. Som en ekstra bonus har børsten ulike lysinnstillinger som gir huden mild LED-lysterapi!

Lær huden din å kjenne

Til slutt er det verdt å nevne at det ikke er slik at “one size fits all” når det kommer til rens. Det er individuelt hva huden tåler og behov for, og sensitiv og tørr hud har nødvendigvis ikke samme behov som fet og kombinasjonshud. Dersom huden din er av den førstnevnte typen, kan det være lurt å holde dobbelrensen til kvelden og kun bruke en mild, vannbasert rens om morgenen. Om du har veldig fet og opplever at huden blir oljete i løpet av natten kan du også dobbelrense om morgenen, men for mange holder det med en vannbasert rens i morgenrutinen.

Samtidig kan det være lurt å tilvende huden gradvis dersom du ønsker å bruke SkinSonic, gjerne begynne med et par kvelder i uken for å sjekke hva huden din tåler.

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *