Vår store guide til koreansk solkrem!

Bruk av solkrem er noe av det viktigste og enkleste du kan gjøre for å ta vare huden og forebygge tidlige aldringstegn. Sunn og frisk hud starter med god beskyttelse, og i Sør-Korea er det vanlig å aktivt beskytte huden fra barndommen av. Solkrem bør faktisk brukes hver dag hele året, men er spesielt viktig når solstrålene blir sterkere om våren og sommeren.

Hvorfor er det viktig?

Som sagt er solfaktor viktig for å bremse hudens aldringsprosess og forebygge dannelse av rynker og fine linjer. Solstråler står faktisk for 80% av hudens aldring! Samtidig er solbeskyttelse viktig for helsens del og huden glemmer dessverre aldri solskader. I Norge er sol og solarium også årsaken til hudkreft i hele 90% av tilfellene. Solfaktor er med på å både forebygge hudkreft og beskytte mot solbrenthet, og er derfor noe av det lureste man kan bruke for god hudhelse. I tillegg bør man begrense tiden man er eksponert for direkte solstråler, og i Norge anbefales det å ta pauser fra solen mellom klokken 12 og 15 på sommeren.

Solkrem – faktor, mengde og hyppighet

Helsemyndighetene i Norge anbefaler å bruke en solkrem med minst faktor 30, men for optimal beskyttelse kan det være lurt å bruke faktor 50. Det som også er viktig er å huske å påføre nok solkrem, da beskyttelsesevnen svekkes hvis man tar på for lite. Anbefalt mengde til ansiktet er en raus teskje som påføres før man går ut. Dersom du skal eksponeres for sterk sol bør du også påføre et nytt lag innen den første timen. Påfør nye lag jevnlig utover dagen, spesielt hvis du bader, svetter eller vasker vekk kremen.

Våre solkremer

Siden solkrem utgjør en stor del av daglig hudpleie for både kvinner og menn i Korea, har koreansk solkrem blitt perfeksjonert over flere år. De er gjerne lettvektige og fuktighetsgivende, og gir huden ultimat beskyttelse uten å tette porene. Glem alle assosiasjoner du har til fet og klissete solkrem som gir kviseutbrudd! Til tross for at koreansk solkrem gir super beskyttelse, vil de heller ikke hindre huden i å få farge, men bidrar heller til en jevn, gyllenbrun og glødene hud. Under har vi laget en guide til solkrem som passer til ulike hudtyper og hudtilstander!

Fet hud 

Purito Daily Soft Touch Sunscreen er vårt nyeste tilskudd av solkremer og har en myk og silkeaktig formulering. Nøkkelingrediensen i solkremen er fem ulike ceramider som sammen med centella asiatica og panthenol vil bidra til å styrke hudbarrieren og beskytte mot ytre stressfaktorer. Konsistensen er lett og den trekker godt inn i huden. I tillegg gir den et matt resultat uten whitecast, og er perfekt til deg med oljete eller fet hud.

Et annet godt alternativ til fet hud er Beauty Of Joseon Matte Sun Stick: Mugwort + Camelia. Denne er enkel å ha med på farten, men kan også brukes som siste steg i hudpleierutinen din. Sticken inneholder silika pulver som virker sebum-kontrollerende og regulerer oljeproduksjonen, samtidig som den etterlater huden jevn, myk og med en matt finish. 

 

Kombinasjonshud 

COSRX  Aloe Soothing Sun Cream SPF50+ PA+++ er en klassiker og har vært en storfavoritt hos våre kunder i flere år, og det er ikke uten grunn! Den har en lett konsistens, tas raskt opp av huden og har en herlig duft. Nøkkelingrediensen aloe vera gir behagelig fuktighet som varer hele dagen, roer ned irritasjon og etterlater huden silkemyk. Hvis du har kombinasjonshud er denne midt i blinken for deg!

Sensitiv hud + tørr hud

Hvis du har en sensitiv hud anbefaler vi å prøve nyheten MIXSOON Centella Sun Cream SPF50+! Dette er en kjemisk solkrem med en lett og ikke klissete tekstur som inneholder superingrediensen centella asiatica. Solkremen virker beroligende og reparerende på hudbarrieren, samtidig som den roer ned rødheter og inflammasjon. Perfekt for en sensitiv hud!

Tørr hud

Hvis du har tørr hud er SKIN1004 Madagascar Centella Hyalu-Cica Water-Fit Sun Serum SPF50+ PA++++ et godt valg. Med sin Hyalu-Cica formel som består av en unik kombinasjon av centella asiatica ekstrakt og hyaluronsyre, pleier denne huden samtidig som den tilfører godt med fukt. Huden din vil føles hydrert og myk ut – samtidig som den gir en dewy og fin glød!

Akneutsatt hud 

Har du akneautsatt hud eller veldig sensitiv hud? Da er THANK YOU FARMER Sun Project Skin Relief Sun Cream SPF50+ PA+++ et helt supert alternativ for deg. I tillegg til å tilføre fukt, inneholder den centella asiatica som både pleier og roer ned en sensitiv hud. Alle ingrediensene i denne er ikke-komedogene som betyr at den ikke vil tette porer som kan føre til urenheter.

Normal hud

ROUND LAB Birch Juice Moisturizing Sun Cream SPF50+ PA++++ er perfekt til deg med normal hud, men passe generelt til alle hudtyper. En av hovedingrediensene i denne er Birch Tree Sap som består av mineraler, enzymer, proteiner og antioksidanter og vil bidra til å gi næring, redusere betennelse og jevne ut huden. Niacinamide og Betula Platphylla Japonica Juice som vil jevne ut huden og redusere forekomsten av pigmentflekker samtidig som inflammasjon i huden roes ned. En hydrerende solkrem som gir en fin og glowy finish!

Svekket hudbarriere

Vi kan alle oppleve en svekket hudbarriere fra tid til annen, enten om vi har vært for mye ute i solen uten tilstrekkelig beskyttelse, eller kanskje brukt for sterke produkter for vår hud. Hvis du har en svekket hudbarriere er Purito Daily Go-To Sunscreen et godt valg. Denne er utviklet spesielt til sensitiv og rødlig hud, og vil både roe ned og styrke huden. Solkremen inneholder en høy prosent av centella asiatica, madecassoside og Vitamin E som jevner ut hudtonen og roer ned irritasjon og kløe. Kremen har en lettvektig tekstur og gir godt med fukt til en tørr hud og svekket hudbarriere. 

Anti-age solkrem

Solkrem i seg selv er helt klart det viktigste steget når det kommer til anti-age, men ønsker du en som har litt ekstra fokus på nettopp det bør du prøve ut Beauty Of Joseon Relief Sun : Rice + Probiotics. Denne favoritten inneholder hele 30% beroligende risekstrakt i tillegg til probiotiske ingredienser. Solkremen tilfører huden næring og bidrar til å styrke hudbarrieren.

Et annet alternativ er Beauty Of Joseon Ginseng Sun Serum som inneholder 30% ginseng-ekstrakt som er rik på saponin og gir en anti-aging effekt, forebygger rynker gir næring til huden. Med 2% niacinamide i tillegg er dette et super valg for deg som ønsker en anti-aging solkrem som gir ekstra masse glød.

Dehydrert hud

ISNTREE Hyaluronic Acid Watery Sun Gel er perfekt til deg med dehydrert hud! Nøkkelingrediensene i denne er 8 ulike typer hyaluronsyre, som både binder fuktighet i huden samtidig som den motvirker fuktighettap. I tillegg inneholder den ceramider og fiken frukt-ekstrakt, og gir en fin og glowy finish!

Touch up i løpet av dagen

Solkrem skal aller helst påføres flere ganger i løpet av dagen, spesielt de dagene du er lenge ute i solen. En enkel måte å påføre et nytt lag med solkrem på farten er å ha med seg en solkrem-stick i vesken! Vi har to du kan velge mellom: ISNTREE Hyaluronic Acid Airy Sun Stick og  THANK YOU FARMER Sun Project Silky Calming Sun Stick som begge passer fint over sminke, og til alle hudtyper!

Skrevet av

thale-skinsecret

Thale

Innholdsprodusent

 

 

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *