Sommerrutine for sunt hår!

På lik linje med huden trenger håret litt ekstra pleie og omsorg om sommeren. UV-stråler fra solen og bading er ekstra påkjenninger som kan tørke ut håret og gjøre det mer slitt. I tillegg kan huden i hodebunnen også bli ekstra sensitiv eller irritert i varmt og solrikt vær. Vi har satt sammen en hårrutine som passer perfekt i sommermånedene.

Forebyggende tips!

Som sagt finnes det flere deilige og morsomme sommeraktiviteter som går på bekostning av hårets velvære. Både UV-stråler og bading i saltvann og klorvann kan både skade og tørke ut hårstråene, og strippe håret for fuktighet og naturlige oljer. Selv om man kan komme langt med en god hårpleierutine er det også viktig å gjøre det man kan for å forebygge dette. Forsøk gjerne å skjerme håret så mye som mulig fra direkte solstråler, for eksempel ved bruk av hodeplagg. Et annet tips dersom du skal bade er å skylle håret med rent vann både før og etter badingen, for å få vekk klor eller salt. Du kan faktisk også ha litt balsam i håret før du hopper uti, da dette hjelper til med å holde på fuktigheten i håret. I tillegg er det lurt å unngå varmebehandling på sommerstid så langt det lar seg gjøre.

Sjampo og Balsam

Når det kommer til sjampo og balsam er det hensiktsmessig å bytte til produkter som gir ekstra med fuktighet og pleie. LA’DOR Moisture Balancing Shampoo og LA’DOR Moisture Balancing Conditioner er en perfekt duo og tilfører håret massevis av ekstra pleiende fuktighet. Både sjampoen og balsamen er fri for silikon, forebygger uttørking og etterlater håret mykt og glansfullt. I tillegg behandles tørr og kløende hodebunn, og hodebunnshuden både renses i dybden og tilføres fuktighet.

Dersom du har svakt og fargebehandlet hår kan det være lurt å velge produkter som også tilfører næring. LA’DOR Keratin LPP Shampoo og LA’DOR Hydro LPP Treatment behandler håret fra innsiden og ut ved hjelp av proteiner. Resultatet blir et hår som er både mykere, friskere og bedre rustet for lange sommerdager. I tillegg har alle LA’DOR sine sjampoer og balsamer en pH-verdi som ligner hudens egen, og vil derfor ikke skape ubalanse i hodebunnen.

Maske

Innenfor koreansk hårpleie er grunntanken at et sunt hår starter med en sunn hodebunn. LA’DOR Tea Tree Scalp Clinic Hair Pack er en eksfolierende hårmaske som roer ned hodebunnen og lindrer irritasjon. Døde hudceller og produktrester fjernes skånsomt, og den naturlige oljeproduksjonen balanseres. Ingrediensene består blant annet av grønn te, aloe vera og tetre som gir en behagelig forfriskende følelse, perfekt for hoder som har vært mye ute i solen.

Olje og Essens

LA’DOR Wonder Hair Oil er en lettvektig hårolje som gir dyptgående fuktighet og pleie til tørt og slitt hår. Ingredienser som squalane, arganolje, avocadoolje og vitamin E sørger for for at håret etterlates både silkemykt og glansfult. Den lukter helt fantastisk og hjelper også til med å glatte ut ville småhår.

Etter oljen har koreanerne et ekstra steg i hårpleie rutinen som virkelig er med på å utgjøre den store forskjellen, nemlig essens. Superpopulære LA’DOR Keratin Power Glue holder håret mykt, friskt og sterkt i hele 24 timer ved hjelp av snegleslim, kollagen og protein. Denne keratinblandingen transformer slitte tupper og gjenoppbygger skadet hår.

Ekstra sommer-oppfrisking

Det siste steget i sommerens hårpleierutine er den unike hårsprayen AROMATICA Vitalizing Rosemary Root Enhancer. Dette er et multifunksjonelt produkt som eksfolierer og harmoniserer hodebunnen samtidig som man får en behagelig og oppfriskende pick-me-up. Ingrediensen består blant annet av BHA-syre, ulike vitaminer og superfoods, samt aromaterapeutiske urter. Sprayen kan brukes av alle hårtyper, og passer helt perfekt på varme sommerdager eller når man trenger ekstra hjelp til koble av.

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *