Thale sin sommerrutine for tørr og sensitiv hud

I dag deler jeg, Thale, min hudpleierutine med dere! Jeg er innholdsprodusent og jobber som nettsideansvarlig og med CRM hos SkinSecret. Helt siden før jeg begynte her har jeg vært interessert i hudpleie, og spesielt koreansk hudpleie. Denne sommeren har jeg fokus på å bruke produkter som styrker hudbarrieren og gir godt med fukt. Les videre for å lære mer om min hudpleierutine!

Min hudtype 

Jeg har en tørr hudtype, som også er litt sensitiv. Det er derfor en del produkter jeg ikke kan bruke, og fokuserer derfor alltid på milde og pleiende produkter. I tillegg har jeg noe som heter perioral dermatitt, som gjør at jeg kan få et type utslett spesielt rundt haken hvis jeg bruker for sterke ingredienser. Denne rutinen er derfor god hvis du har sensitiv hud, men også en tørr hudtype!

Hudpleierutine for tørr og sensitiv hud

BANILA CO Clean It Zero Cleansing Balm Nourishing

Jeg bruker oljerens hver kveld, og akkurat nå bruker jeg BANILA CO Clean It Zero Cleansing Balm Nourishing. Denne smelter bort sminke og solkrem fra huden, uten at den irriterer den sensitive huden min – så denne er jeg superfornøyd med!

ROUND LAB 1025 Dokdo Cleanser

Vannbasert rens er kanskje produktet jeg synes det er vanskeligst å finne, da de ofte etterlater huden min ganske tørr etter bruk. Denne fra 1025 Dokdo Cleanser fra Round Lab derimot sørger heller for å gjøre huden min ren, uten å strippe den for fukt. Den inneholder ceramider, panthenol og allantoin som alle er gode ingredienser å se etter hvis du har tørr og sensitiv hud. 

MIXSOON Bifida Toner 

En ingrediens jeg virkelig har fått øynene opp de siste månedene er bifida. Bifida har nemlig mange gode egenskaper for huden, som for eksempel at den kan bidra til å styrke hudbarrieren og behandle sensitiv, irritert og rødlig hud. MIXSOON har jeg også blitt glad i på grunn av de korte ingredienslistene deres, og fokuset de har på å utvikle produkter for sensitiv hud. 

Bifida Toner bidrar til å styrke hudbarrieren og tilfører massevis av fukt på grunn av sitt høye innhold av melkesyrebakterier, probiotika og vitaminer. 

MIXSOON Galactomyces Ferment Essence

Denne essensen bruker jeg kun om kvelden, fordi den skånsomt eksfolierer huden. Denne har ikke irritert min sensitive hud, men har heller bidratt til å forsiktig fjerne døde hudceller og gjort det enklere for resten av produktene å trekke godt inn i huden. Galactomyces Ferment Essence er også fuktighetsgivende, og super hvis man har en litt ujevn hudtone man ønsker å jobbe med. 

MIXSOON Bifida Ferment Essence 

Hudpleierutinen min fortsetter faktisk med enda en essens, men denne bruker jeg hver morgen! Bifida Ferment Essence er også super hvis du har en svekket hudbarriere og tørr hud, da den lindrer irritasjon og gir godt med fukt. Siden dette er en essens trekker den enda litt dypere inn i huden, og jeg synes den er super i kombinasjon med bifida toner! 

SKIN1004 Probio-Cica Bakuchiol Eye Cream

En god øyekrem er også et viktig steg i rutinen min, og jeg er veldig fornøyd med SKIN1004 Probio-Cica Bakuchiol Eye Cream! Denne inneholder probio-cica og ceramider, så jeg føler den gir masse fukt, roer ned huden og bidrar til å jevne ut fine tørrhetslinjer. 

MIXSOON Bifida Cream 

MIXSOON er virkelig favorittmerket for tiden, og fuktighetskremen min er også fra merket! Bifida Cream inneholder både bifida som er rik på proteiner og melkesyrebakterier, men på ingredienslisten finner vi også squalane som mykgjør- og lukker fuktigheten inn i huden. Jeg synes denne gir akkurat passe med fukt på sommeren, og legger seg ment under sminke!

ROUND LAB Birch Juice Moisturizing Sun Cream SPF50+ PA++++

ROUND LAB Birch Juice Moisturizing Sun Cream SPF50+ PA++++ er en mild solkrem som virkelig er fuktighetsgivende samtidig som den beskytter mot UV-stråler! Jeg elsker denne, og synes det er så deilig at den føles mer ut som en krem enn en solkrem. Den inneholder hyaluronsyre og Birch Tree Sap som gjør at den er full av mineraler, enzymer og antioksidanter som huden min elsker! 

I’M FROM Beet Purifying Mask

Et par kvelder i uken liker jeg å bruke I´M FROM Beet Purifying Mask! Jeg har alltid vært fan av I´M FROM sine masker, og Honey Mask var faktisk det første produkter jeg kjøpte fra SkinSecret – før jeg begynte å jobbe her til og med!

Siden huden min ikke tåler så godt sterke syrer, bruker jeg denne for å rense litt opp i porene. Spesielt på sommeren er det fint med en maske som kontrollerer talgproduksjonen litt, men at den samtidig virker fuktighetsgivende. Masken inneholder 1.5% rødbet enzym, og den kremaktige leire konsistensen renser porene, samtidig som den gir fukt. Synes også den gir en litt ekstra fin glød!

Skrevet av

thale-skinsecret

Thale

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *