Tre steg til myke lepper!

Tørre, såre eller sprukne lepper er nok noe de fleste er kjent med, spesielt nå som det er kaldere ute. I tillegg til at huden på leppene er tynnere enn resten av ansiktet, er leppene også konstant utsatt for alt fra tørr luft til sterk mat, tannkrem og skiftende temperaturer. Kombinasjonen av disse kan fort gjøre at leppene blir tørre og såre. Selv om dette ikke er farlig, kan det være utrolig irriterende og ikke minst ubehagelig. Vi har derfor skrevet en guide til hvordan du kan oppnå myke lepper på 1-2-3!

Skrubb eller peeling for myke lepper

Du er helt sikkert kjent med å eksfoliere huden i ansiktet, men en god skrubb eller peeling er også gull for å pleie leppene! Når du eksfolierer leppene fjernes døde hudceller skånsomt, så ny og frisk hud kommer frem. Det gir også bedre grunnlag for at produktene videre i rutinen din vil trekke godt inn og gi ekstra god pleie, fremfor å legge seg på toppen av døde hudceller.

Ønsker du en skrubb med korn, kan du enten teste ut SKINFOOD Avocado & Sugar Lip Scrub eller COSRX Full Fit Honey Sugar Lip Scrub. Disse inneholder begge sukkerkorn som fjerner døde hudceller. SKINFOOD sin inneholder også avokadoolje og sheasmør så leppene pleies samtidig som du skrubber dem. COSRX Full Fit Honey Sugar Lip Scrub gir myke lepper ved hjelp av honning og kakao ekstrakt. Siden huden på leppene er tynn og delikat, bør man ikke skrubbe leppene for ofte. En til to ganger i uken er nok.

COSRX Refresh AHA BHA Vitamin C Lip Plumper er også et alternativ, som skånsomt fjerner døde hudceller ved hjelp av AHA, BHA og Vitamin C. Denne er mer som en leppebalm enn de fysiske skrubbene, og kan brukes daglig. I tillegg plumper den leppene og gir masse volum!

Våkne opp med myke lepper  

Mens vi sover, jobber huden med å reparere og fornye seg selv. Ved å tilføre en pleiende nattmaske, får leppene ekstra pleie og næring gjennom natten. 

COSRX Full Fit Propolis Lip Sleeping Mask virker beroligende og lindrende, og er perfekt om du sliter med sprukne og såre lepper. Den inneholder honning, propolis og sheasmør som gir godt med fukt. COSRX har også en annen favoritt: Balancium Ceramide Lip Butter Sleeping Mask. Med ceramider, sheasmør og kokosnøttolje styrker den leppenes hudbarriere. Resultatet er supermyke lepper!

Fukt gjennom dagen

Forurensning ute og tørr luft på kontoret eller skolen, kan gjøre at leppene føles tørre. For å beholde myke lepper gjennom hele dagen kan det være smart å ha med en leppebalm!

Hvis du liker lip balm i stick best, er SKINFOOD Avocado Stick Lip Balm en sikker vinner. Denne etterlater leppene behagelige, og med avokadoolje og mangofrø-smør gir den massevis av fukt uten å etterlate leppene klissete!

 

Ønsker du noe som gir litt mer glød, kan du teste ut en av leppeoljene fra PETITFEE. Oil Blossom Lip Mask Sea Buckthorn er en tykk leppemaske som inneholder sea buckthorn som fukter og vil etterlate leppene dine silkemyke. Oil Blossom Lip Mask Camelia Seed Oil er rik på vitamin E som fukter og reparer leppene, i tillegg til å beskytte mot frie radikaler.

 

Skrevet av

thale-skinsecret

Thale

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *