Vår beste høstrutine til fet og akneutsatt hud

Høsten har allerede meldt sin fulle ankomst, og selv om solen steiker av og til så kryper temperaturen gradvis nedover. I sesongskiftet mellom sommer og høst er det mange som opplever forandringer i huden. Den blir kanskje fetere og mer sensitiv, og derfor er det viktig at man følger godt med på hudens tilstand og gjør passende endringer.

Når luften blir kaldere og tørrere er det lett for å få dehydrert hud, noe som kan føre til hudproblemer som økt oljeproduksjon, sensitivitet og kviser. Mange velger å behandle dette med overdreven rensing, eksfoliering og lettere produkter, når man kanskje heller burde gjøre det motsatte. Fetere hudtyper kan med fordel velge mer fuktighetsgivende og pleiende produkter slik at hudbarrieren styrkes.

Denne rutinen har fokus på ingredienser som forhindrer dehydrert og svekket hud. Vi snakker gunstige ceramider, niacinamide, peptider, hyaluronsyre og propolis – ingredienser som gir næring til huden uten å tette porene.

Resultatet er denne høstrutinen sammensatt av våre favorittprodukter for fet og akneutsatt hud. Implementer gjerne alle produktene, eller plukk og velg de produktene som passer inn i din nåværende hudpleierutine.

Høstrutinen for fet og akneutsatt hud:

Oljerens: BANILA CO Clean It Zero Cleansing Balm Pore Clarifying

En god rutine starter med en god rens, og denne høstrutinen er intet unntak. Vi anbefaler at du starter rensen med Pore Clarifying, som er en del av Banila Co sin superpopulære Clean It Zero Cleansing Balm-serie. Denne inneholder en blanding av AHA-, BHA- og LHA-syre, som dyprenser porene og minimerer urenheter. Bruk den gjerne bare i kveldsrutinen for fjerne sminke og smuss, men våkner du med veldig fet hud kan du vurdere å bruke oljerensen i morgenrutinen også.

Vannbasert rens: SOME BY MI AHA BHA PHA 30 Days Miracle Acne Clear Foam

30 Days Miracle Acne Clear Foam fra Some by Mi er den perfekte vannbaserte rensen for akneutsatt hud. Den inneholder syrene AHA, BHA og PHA som sørger for at porene ikke tettes, i tillegg til kvisebekjempende tetre og beroligende centella og burot (mugwort). Bruk rensen hver dag, morgen og kveld.

Eksfoliering: SKINFOOD Black Sugar Perfect Scrub Foam

Black Sugar Perfect Scrub Foam er en skummende skrubb med sukkerkorn som sørger for en mild eksfoliering, samtidig som døde hudceller fjernes effektivt. Black Sugar Perfect Scrub Foam inneholder også gunstige ingredienser som antioksidanten vitamin E, styrkende ceramider og næringsrik fermentert risvin. Du styrer selv hvor mye du ønsker å eksfoliere: påfør en dæsj i fuktige hender og gni hendene sammen til det skummer opp. Jo mer du gnir, jo mer oppløser sukkeret seg. Bruk denne skrubben 1-2 ganger i uken etter behov.

Toner: PYUNKANG YUL Essence Toner

Et supert triks for å bygge opp fuktnivået og behandle dehydrert hud er å velge lettvektige produkter som trekker raskt inn i huden. Essence Toner fra Pyunkang Yul er perfekt til dette, og kan også påføres i flere lag. Denne toneren består av ekstrakter fra medisinplanter innen tradisjonell kinesisk medisin, og virker derfor anti-inflammatorisk og beroligende på huden. Visste du også at denne toneren bare har 7 ingredienser? Et supert valg hvis du har sensitiv hud.

Serum: SKINFOOD Royal Honey Propolis Enrich Essence

Navnet tilsier at dette produkter er en essens, men vi mener den fint kan brukes som et serum. Royal Honey Propolis Enrich Essence har nemlig en litt tykkere konsistens enn vanlige essenser, og kommer også med en pipett som gjør påføringen enkel. Essensen inneholder mange av de ingrediensene vi bare elsker: propolis, gelé fra bidronningen, hyaluronsyre og probiotiske ingredienser. Dette er derfor et produkt rik på næring og beskyttende antioksidanter, samtidig som det virker beroligende og betennelsesdempende på akneutsatt hud.

Fuktighetskrem: SNP Prep Peptaronic Cream

På tide å lukke alle godsakene inn i huden! Velg gjerne Prep Peptaronic Cream fra SNP, som er proppfull av gunstige ingredienser som peptider, hyaluronsyre og niacinamide. Med andre ord vil kremen både fukte, styrke og jevne ut huden. Denne fuktighetskremen har en lettvektig og gel-lignende konsistens som ikke virker fetende på huden.

En god høstrutine – kort oppsummert

Det er ikke uvanlig å oppleve hudforandringer i sesongskiftet sommer til høst, og da særlig at huden blir mer oljete og dehydret. Mange prøver å behandle dette med overdreven rensing, eksfoliering og sterke produkter. Fokuset bør heller være på fuktighetsgivende, næringsrike og pleiende produkter som styrker hudbarrieren. Slik oppnår du en balansert og sunn hud, også når luften blir kald og tørr.

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *