10 steg for deg med kombinasjonshud

Kombinasjonshud er en av de vanligste hudtypene, og utfordringen med denne hudtypen er få huden i balanse. Å finne den rette hudpleierutinen for kombinasjonshud fører ofte til mye prøving og feiling, så i dag skal vi vise en god rutine for denne hudtypen.

Har jeg kombinasjonshud?

La oss aller først finne ut om du har kombinasjonshud. Har du både blanke og tørre partier i ansiktet og da spesielt er blank i T-sonen (panne, nese og hake), og tørrere i U-sonen (kinn) har du mest sannsynlig kombinasjonshud. Dette er en vanlig hudtype å ha og er genetisk bestemt. Det som er viktig for deg som har kombinasjonshud er å fokusere på å bruke produkter som balanserer talgproduksjonen på de blanke områdene i ansiktet, mens de tørre partiene trenger godt med fukt. Hvis du er i tvil om hvilken hudtype du har anbefaler vi at du tar vår hudtypetest.

Hudpleierutine for deg med kombinasjonshud

Hudpleierutinen for kombinasjonshud er basert på den koreanske 10-stegs hudpleierutinen. Som du sikkert har fått det med deg så er det vanlig i Korea å bruke opp til 10 produkter (eller flere) i hudpleierutinen, morgen og kveld, og hudpleierutinen vi tar for oss i dag er basert på dette. SkinSecret har ferdige 10-stegs hudpleiesett for de fleste hudtyper, og hudpleierutinen for kombinasjonshud utgjør også vårt 10-stegs hudpleiesett for kombinasjonshud. Hudpleierutinen for deg med kombinasjonshud begynner med:

Oljerens: BOOM DE AH DAH Pure Cleansing Oil

Første steg i hudpleierutinen fjerner alt av oljebaserte rester i ansiktet som sminke, overflødig talg, solkremrester og andre forurensede partikler som ligger som en hinne på huden etter en lang dag. Olje løser opp olje og er viktig som første steg for å få vekk disse oljebaserte urenhetene som fører til fortettning av porer og andre hudproblemer. Boom De Ah Dah Pure Cleansing Oil renser enkelt uten å tørke ut huden. Den svir heller ikke i kontakt med øynene så du kan trygt fjerne øyesminke med den. Du kan velge om du skal bruke oljerens på morgenen, men hvis du har brukt en fetende nattkrem eller produserer mye talg i løpet av natten, anbefaler vi at du renser skånsomt med oljerens på morgenen også.

Skumrens: COSRX Salicylic Daily Gentle Cleanser

Neste steg er en vannbasert rens, og utgjør sammen med oljerensen den koreanske dobbelrensen. Selv om oljerensen kvitter seg med sminke og svette på hudoverflaten er det fremdeles mye smuss som bør fjernes. En vannbasert rens fokuserer på hudproblemet ditt og behandler huden samtidig som den renser på et dypere plan. Vi har valgt en god skumrens som balanserer talgproduksjonen, nemlig COSRX Salicylic Daily Gentle Cleanser. Denne rensen inneholder 0,5% salisylsyre som reduserer eksisterende urenheter som kviser og hudormer, og vil i tillegg forhindrer dannelsen av nye urenhter. Skum opp en liten mengde (en ert) av produktet sammen med lunkent vann og masser det inn i huden, før du skyller av med lunket vann. En mild daglig rens du bruker både morgen og kveld. Vær forsiktig med å rense huden når du dusjer, da det varme vannet lett tar bort hudens naturlige oljer og fører til ytterligere tørrhet.

Skrubb: SKIN & LAB Always Vita Exfoliator

Å eksfoliere huden forebygger og løser mange hudproblemer. En god skrubb fjerner døde hudceller og fører dermed til reduksjon av tette porer, urenheter i form av kviser og akne, og rynker. Always Vita Exfoliator har en helt unik måte å eksfoliere på, med sine vitaminkuler som oppløses i kontakt med vann og gir en skånsom men effektiv eksfoliering. Gelen forvandles til en gummiaktig konsistens, og hjelper de døde hudcellene å løsne lettere. Denne skrubben bruker du 1-2 ganger i uken. Påfør på tørt ansikt og begynn å masser med sirkulære bevegelser. Fokuser spesielt på områder du vet er utsatte for døde hudceller, som f.eks rundt nesen, oppå pannen og haken. Skyll av med lunkent vann.

Toner: TIA’M My Signature Vita B5 Toner

En toner gjenoppretter pH-verdien i huden og forbereder den på de neste produktene som skal påføres. Vita B5 toner er vår mest populære tonere og har en konsistens som er litt mer på den tykkere siden, som gjør den til en fuktighetsgivende og balanserende toner. Den inneholder vitamin B5, også kjent som panthenol, som har en unik evne til å holde på fukten i huden. I tillegg balanserer denne toneren talgproduksjonen, så sjansen for en blank t-sone reduseres betraktelig ved hyppig bruk av denne. Vi anbefaler at du bruker toneren direkte i håndflaten og klapper produktet inn i huden, i stedet for å bruke det sammen med en bomullspad. La toneren trekke godt inn i huden, og gjerne gjenta prosessen flere ganger.

Essens: SKIN & LAB K Plus Red-X Essence

Essensen er det essensielle steget i koreansk hudpleie. Koreanske essenser inneholder ofte cellefornyende ingredienser som fornyer huden din på en mild og naturlig måte, som fører til jevnere, sunnere og mer spenstig hud. K Plus Red-X Essence er intet unntak og er valgt på grunn av at den bekjemper rødhet og fukter godt uten å virke fet. Den inneholder vitamin K, spirulina og mange andre gode ingredienser som vil gi huden en sunn og sterk barriere, samt redusere røde partier. Påfør direkte på huden og masser forsiktig inn. Vent i noen sekunder til det absorberes før du går videre til neste steg.

Serum: TIA’M My Signature C Source

Et serum er viktig for å behandle problemområder som rynker, pigmentflekker, kvisearr, dehydrering, ujevn hudtone, ru hudtone, etc. Dette serumet er vår superstjerne og det med god grunn, og omtales ofte som det originale c-vitamin serumet i Korea. Med 20% ren c-vitamin er serumet en kraftfull antioksidant på flaske. Påfør et par dråper på hvert kinn og i pannen og masser inn. Gjerne vent i 5-20 minutter før du går videre til neste steg, på den måten lar du c-vitaminen trekke godt inn i huden. Dette serumet vil ikke kun hjelpe med å drastisk redusere kvisearr og pigmentflekker, det vil også hjelpe til å glatte ut rynker og fine linjer. Om du har sensitiv hud kan du blande litt av dette serumet sammen med toneren i settet før du påfører det.

Maske: HELLOSKIN Jumiso Rich Nourishment Mask

En sheetmaske bruker du etter behov, 2-3 ganger i uken, men gjerne hver dag også hvis du har mulighet. Ha den på i 10-20 minutter før du tar den av. Ikke vask av essensen som er på huden din, den skal du lett massere inn i huden. Jumiso Rich Nourishment er en deilig og avkjølende sheetmaske som vil gi dyp næring til huden din.

Øyekrem: KLAVUU White Pearlsation Completed Revitalizing Pearl Eye Cream

Området under øyene er delikat og må behandles annerledes enn resten av ansiktet. En øyekrem inneholder derfor milde men effektive ingredienser som øker elastisiteten og forhindrer dannelse av rynker. Vår øyekrem har en eksklusiv følelse og inneholder perleekstrakter som vil lysne, fukte og glatte det delikate området under øyet. Påfør litt med begge ringfingrene og klapp forsiktig inn til produktet absorberes. Sørg for å stryke litt av produktet under brynet også, og oppå øyelokket om du sliter med tørre og mørke partier der. Vær nøye med å bruke øyekrem hver morgen og kveld.

Fuktighetskrem: SKIN & LAB E Plus Moisturizing Cream

Nå som du har påført lagvis med produkter er det på tide å lukke inn denne fukten slik at huden kan jobbe med de aktive ingrediensene. E Plus Moisturizing Cream inneholder vitamin E, minerallvann og lavendel som roer ned og balansere huden, uten å virke fetende. Du kan bruke denne kremen som både dag- og nattkrem. Påfør et lag med fingertuppene og masser inn til produktet absorberes helt.

Solkrem: KLAVUU Red Pearlsation UV Protection City Defencer

Det siste steget i hudpleierutinen er solfaktor, og påføres om morgenen. Sørkoreanske solkremer er ikke som vestlige solkremene som vi er vant med, og føles veldig lett på huden, tetter ikke porene, ødelegger ikke sminken, og behandler mens de beskytter mot farlig UV-stråling.
Denne solkremen er intet unntak med sin lettvektige konsistens som trekker utrolig raskt inn i huden. Lukten er mild og ren og følelsen er langt fra fetende. Denne inneholder også perleekstrakter som jobber med å glatte ut rynker og jevne ut hudtonen, mens den beskytter med sin høyeste faktor på 50. Bruk denne før du sminker deg hver morgen før du skal ut, uansett årstid. Hudens største fiende er UV-strålingen, og den trenger både gjennom skylag og vinduer, så husk å beskytt deg så godt du kan!

10-stegs sett for kombinasjonshud

Som nevnt innledningsvis har vi et 10-stegs hudpleiesett tilpasset kombinasjonshud som består av alle produktene i denne rutinen, og er vår enkleste vei til å komme i gang med den koreanske 10-stegs hudpleierutinen. Du får opp til 15% rabatt sammenlignet med å kjøpe produktene hver for seg, slik at det også er godt økonomisk alternativ. Hudpleiesettene endres fortløpende og vi jobber kontinuerlig for å forbedre og variere på produktene som inngår i settene, slik at settene blir bedre og bedre for hver versjon. Her finner du 10-stegs settet for kombinasjonshud:

Kort oppsummert

Å ha kombinasjonshud kan føles som en kamp for å finne de rette produktene, men med de rette produkter og den riktige rutinen vil de tørre områdene i ansiktet bli fuktet mens de blanke blir balansert og matte. Vårt 10-stegs hudpleiesett er spesielt satt sammen for deg med kombinasjonshud og vil hjelpe deg til å få en sunnere, spenstigere og bedre hud.

Velger du å gå for alle 10-stegene er det viktig å ikke overdrive bruken i begynnelsen. Introduser gjerne 2 til 3 produkter om gangen og innfør flere etter som du merker at huden tar de til seg og responderer positivt. Har du reagert på hudpleie tidligere kan det være lurt å gjøre en allergitest før du begynner å bruke produktene. Dette gjør du ved å påføre litt av produktet bak øret, eller på halsen og se om du reagerer på det etter 12-24 timer.

Pass på at du så ikke eksfolierer for ofte, og begynn gjerne med 1 gang i uken. Ellers kan du gjøre alle steg hver morgen og kveld, og tilpass ettersom du blir kjent med rutinen. Det er veldig individuelt når man ser en forbedring av huden, og hos noen kommer forbedringene etter noen få dager, mens hos andre lar resultatet vente på seg i flere uker. Får du småkviser rett etter at du har startet med rutinen kan dette være et godt tegn og en såkalt skin purging, som betyr at huden din venner seg til produktene og ingrediensene. Hold ut i denne perioden, du kommer ikke til å angre! 🙂

Ble dette for mye informasjon på en gang? Klør deg i hodet og lurer på hva du skal gjøre nå? Ikke nøl med å be om gratis personlig konsultasjon, så skal vi veilede deg frem til en bedre hud!

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *