3 ingredienser for rosacea

Rosacea er en kronisk, men ganske vanlig hudlidelse, som ofte forveksles med akne. Tilstanden kjennetegnes ved en varig rødfarge i ansiktet, synlige blodårer og nupper. I tillegg kan man oppleve at hudoverflaten kjennes ujevn og at tørre partier oppstår. Å velge riktige hudpleieprodukter er ikke nødvendigvis lett når huden er sensitiv og irritert, men heldigvis finnes det noen ingredienser som passer godt for å roe ned rosacea.

Dette er rosacea

Selv om rosacea kan være ubehagelig og frustrende, er du ikke alene dersom du er rammet av dette. I følge National Rosacea Society anslås det at hele 415 millioner mennesker i hele verden er rammet av rosacea, og forekomsten er hyppigst hos de over 30 år. Det finnes flere ulike behandlingsalternativer for å lindre symptomene, for eksempel alt fra kremer til laserbehandling. Det mest effektive er imidlertid å finne ut hvilke faktorer som kan trigge betennelsen, og forsøke å begrense disse. Både varmere og kaldere temperaturer kan bidra til oppblussing av rosacea, i tillegg til stress, sterk mat, koffein og alkohol.

Når det kommer til hudpleie er det lurt å se etter milde produkter som er skånsomme og inneholder beroligende ingredienser. Det er også lurt å prioritere solkrem og solbeskyttelse, med tanke på at UV-stråler kan forverre tilstanden. Velg gjerne en solfaktor som er mild og tilpasset sensitiv hud.

3 hudpleieingredienser å se etter

Snegleslim

Snegleslim som ingrediens i hudpleie har mange gode fordeler, og en av dem er beroligende og anti-inflammatoriske egenskaper. I tillegg er snegleslim rikt på en rekke næringsstoffer som er gode for huden (blant annet sink), som er optimale for å helbrede og roe ned skadet og betent hud. Dette gjør snegleslim til en ypperlig ingrediens for å roe ned rødheten og irritasjonen som kan følge med rosacea.

En av våre store favoritter er Beauty Of Joseon Revive Serum Ginseng+Snail Mucin. Dette serumet kombinerer nemlig snegleslim med superingrediensen ginseng, som sammen gjør en fantastisk jobb med å gi en jevnere, sunnere og mer glødende hud.

Heartleaf

En annen beroligende hudpleiegodbit er ekstrakt fra heartleaf-planten, også kjent som Houttuynia cordata. Som ingrediens bidrar denne til umiddelbar lindring og pleie, samtidig som den hjelper til med å holde huden fuktet. Ved hjelp av antioksidantegenskaper vil også huden beskyttes og styrkes, slik at den raskere vil kunne helbrede seg selv.

For deg som ønsker å gi huden en skikkelig beroligende behandling anbefaler vi ABIB Gummy Sheet Mask Heartleaf Sticker. Denne deilig sheetmasken bidrar nemlig til å hydrere huden i dybden samtidig som den har en behagelig avkjølende effekt.

Ceramider

Ceramider utgjør omtrent halvparten av hudbarrieren og er det som kalles for lipider, altså oljer, og finnes naturlig i huden. Dette gjør ceramider som ingrediens spesielt nyttig for rosacea. Ceramider bidrar nemlig til å holde hudcellene friske og binde dem sammen, noe som igjen forhindrer tap av fuktighet.

I’M FROM Rice Cream er en av våre mest populære fuktighetskremer, og er et ypperlig valg også for deg med rosacea. Nøkkelingrediensen i fuktighetskremen er risekstrakt, som er naturlig rik på ceramider! Huden etterlates gjennomfuktet, balansert og med en nydelig sunn glød.

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *