4 råd for en jevnere hudtekstur

En ujevn hudtekstur kan være utrolig frustrerende for mange. Ujevn hudtone, som for eksempel pigmentflekker, kan i det minste skjules med sminke, men det er ikke lite lett med hudteksturen. Samtidig kan det også være vanskelig å forbedre den. Ujevnheter kan nemlig komme som et resultat av flere forskjellige ting. Gener og alder spiller en stor rolle i om man får akne og store porer, men det kan også være på grunn av feil bruk av hudpleie. For noen kan bedre produkter være løsningen, andre har dype arr som må tilses av profesjonelle. Her er fire råd som kan hjelpe deg på veien til en mer jevnere hud.

1. Stimuler kollagenproduksjonen med retinol

Retinol er en form for vitamin A, og er også nøkkelingrediensen i aknemedisinen tretinion. Retinol er kanskje den mest kjente anti-aging ingrediensen, da den har evnen til å øke cellefornyelsen slik at du får en jevnere hudtekstur. Den jobber også dypt i huden ved å stimulere kollagenproduksjonen samtidig som den forhindrer at kollagen brytes ned. Over til vil huden bli tykkere og spenstigere, og rynker og fine linjer reduseres. Det finnes flere former av retinol, og det retinolserumet vi har inne hos oss, COSRX Real Fit Retinol Serum , inneholder retinyl palmitate. Dette er et derivat av den «rene» formen av retinol. Ren retinol vil selvsagt være mer effektivt, men den kan også virke mer irriterende på huden. Det er vanlig å oppleve tørr, flakete og sensitivisert hud i starten. For å forebygge dette har COSRX formulert retinolserumet med beroligende ingredienser som panthenol og ringblomstekstrakt. Real Fit Retinol Serum er derfor et mildere alternativ som passer alle hudtyper, også de med sensitiv hud eller for de som må bygge opp toleransen før de går over til en sterkere konsentrasjon.

2. Jevnlig eksfoliering

Oppsamling av døde hudceller kan gi en røff hudtekstur og gusten hud. Enten du velger kjemisk eksfoliering i form av AHA-, BHA- eller PHA-syrer, eller fysiske skrubber, er det viktig å eksfoliere huden jevnlig. Pass likevel på at du ikke skrubber for ofte, da det kan føre til en svekket hudbarriere. 1-2 ganger i uken er vanligvis mer enn nok. Retinolserumet kan også brukes sammen med syrer, men her er det individuelle forskjeller for hvor mye huden din tåler. Start derfor veldig forsiktig, og har du sensitiv hud kan det være lurt å bruke retinol og syrer separat.

3. Beskytt huden

Solkrem bør brukes hver dag året rundt. Det beskytter både mot farlig stråling fra solen, men vil også forhindre skader på huden som solflekker (brune pigmenteringsflekker) og tap av elastisitet. Er huden slapp vil store porer virke enda større. Kombiner solkremen på dagtid gjerne med beskyttende antioksidanter som nøytraliserer frie radikaler som kan skade hudcellene.

Sjekk ut hele vårt utvalg av solkremer her!

 

Tørr til normal hud kan gjerne bruke I’m Sorry For My Skin Relaxing Ampoule med hele 72% bladvann fra centella asiatica, samt ekstrakter fulle av antioksidanter fra grønn te, tetre og alger.

For kombinasjonshud og fet hud anbefaler vi Isntree Green Tea Fresh Toner som inneholder antioksidanter fra grønn te, ginko, centella asiatica og blåbær, samtidig som innholdet av tanning gir den evnen til å kontrollere og balansere talgproduksjonen.

4. Gi huden nok fukt

Uansett hudtype er det viktig å gi huden nok fukt. Dehydrert hud fører til at huden minster spenst, og fine linjer og store porer kan virke mer fremtredende. Sørg derfor alltid for at du avslutter hudpleierutinen med en passende fuktighetskrem for å forhindre at fukt fordamper. Legg også gjerne til en fuktighetsgivende toner som plumper opp huden, og se ellers etter fuktighetsgivende ingredienser som hyaluronsyre, glyserin og betaglukan.

Les også:
Forskjellen på tørr og dehydrert hud

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *