5 fakta om snegleslim!

Her i Norge er nok fortsatt snegleslim en ingrediens mange rynker litt på nesen av. I Korea derimot har denne superingrediensen vært en del av deres hudpleie i hundrevis av år – noe som ikke er så rart! Ingrediensen er helt klart en av de hotteste innenfor K-beauty, og er elsket av mange for egenskapene den har på huden. Hvis du enda ikke har kastet deg på snegleslim-trenden har vi samlet 5 interessante fakta om snegleslim som kanskje vil friste deg til å teste den ut!

5 fakta om snegleslim

    1. Snegleslim bidrar til å stimulere kollagenproduksjonen i huden. Det inneholder nemlig glykolsyre, som gir en kjemisk eksfoliering og øker omsetningen av hudceller og fremmer kollagenproduksjonen. Dette gjør også at det er en ypperlig ingrediens å bruke for å redusere forekomsten av fine linjer blant annet.
    2. Før snegleslim ble en populær hudpleieingrediens innenfor K-beauty, ble det faktisk brukt som behandling for å lindre betent hud i antikkens Hellas. Noen mener det stammer helt tilbake fra 400 år f.Kr. og at selveste Hippokrates anbefalte å bruke det.
    3. Allantoin finner man også naturlig i snegleslim. Dette er en ingrediens som har pleiende egenskaper når det kommer til å berolige irritasjon og jevne ut huden.
    4. Du har kanskje lurt litt på hvordan snegleslim egentlig samles? I følge COSRX plasserer sneglene i et mørkt rom, der de får bevege seg fritt omkring over et tynt nett. Etter en time flyttes sneglene tilbake til hjemmene sine, mens snegleslimet samles opp og behandles. Sneglene blir derfor ikke utsatt for stress, og heller ikke skadet i prosessen.
    5. En siste fakta om snegleslim, er at det inneholder glykoproteiner, hyaluronsyre og vitamin A og E. Disse ingrediensene sammen gjør at snegleslim gir massevis av fukt og en fin glød når den brukes jevnlig.

Våre favoritter med snegleslim!

Snegleslim kommer i både serum, essenser og kremer, så det er mange muligheter for å inkorporere denne ingrediensen i rutinen din! Under har vi samlet våre favoritter med snegleslim:

Serum

IUNIK Black Snail Restore Serum inneholder en kombinasjon av snegleslim og centella asiatica, som sammen glatter ut fine linjer og reduserer pigmentflekker. I tillegg bidrar det til å roe ned huden. Et annet serum vi elsker med snegleslim er Beauty of Joseon Revive Serum, som er proppfullt med gode og tradisjonelle koreanske ingredienser. Her er stjernen i serumet ginseng. Kombinasjonen av snegleslim og ginseng øker elastisiteten i huden og hjelper til med å fylle fine linjer og rynker.

Essens

Bestselgeren COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence fortsetter å være en favoritt! Denne inneholder 96% snegleslim og både hydrerer, roer ned og pleier huden.

TIA´M Snail & Azulene Water Essence har også et høyt innhold av snegleslim i tillegg til azulene, som er ekstrakter fra kamilleblomst. Denne er perfekt til deg med tørr hud og sår hud. Azulene vil nemlig hjelpe til med å roe ned rødheter og en sensitiv hud.

Krem og nattmaske

Snegleslim blir også brukt i kremer og nattmasker. I samme serie som TIA´M Snail & Azelune Water Essence er også Snail & Azulene Sleeping mask. Denne i kombinasjon med essensen sørger for at du våkner opp med en rolig, hydrert og plumpet hud.

Har du dehydrert hud vil derimot COSRX Advanced Snail 92 All In One Cream være perfekt for deg. Denne inneholder 92% filtrert snegleslim og både helbreder og roer ned huden. Denne gir fukt i form av vann og reduserer både kvisearr og pigmentflekker.

Skrevet av

thale-skinsecret

Thale

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *