Ansiktsmaske – hvilken skal du velge?

Er det en ting vi elsker, så er det å påføre en pleiende ansiktsmaske etter en lang dag! I tillegg til å gi huden en boost av fukt og næring, er det også en god grunn til å sette seg ned og slappe helt av mens masken får gjøre jobben sin. Både sheetmasks og wash-off ansiktsmaske kan være helt supre for huden din – men hvilke ansiktsmaske skal man velge, og i hvilken rekkefølge skal de påføres? Det går vi litt mer inn på i denne artikkelen!

Forskjellen på sheetmasks og wash-off ansiktsmaske

Sheetmasks

Sheetmasker er ansiktsformene masker som ofte er laget av bomull eller et annet mykt stoff som for eksempel hydrogel. Masken er utformet for å dekke hele ansiktet, med unntak av hull til øyne, nese og munn. Disse er så dyppet i en høykonsentrert og pleiende essens som er fylt med ingredienser som enten gir fukt, jevner ut huden eller roer ned irritasjon. En sheetmaske skal gjerne sitte på i mellom 10-15 minutter, før du tar den av og forsiktig smører resten av essensen fra masken inn i huden. 

Wash-off ansiktsmaske

I motsetningen til sheetmasks som ikke er ment til å skylles av etter bruk, er wash-off ansiktsmaske ment som en rask behandling du skylles av etter noen minutter. Disse kommer gjerne enten i en krukke eller tube. I stedet for høye konsentrasjoner av essens, inneholder gjerne disse maskene tykkere basisingredienser som leire, kull og krem. Masken smøres jevnt utover huden og det anbefales gjerne å la dem virke i 15-20 minutter, før du skyller av med lunkent vann. Hva masken skal gjøre for huden avhenger av hvilke ingredienser den er basert på. Noen kan for eksempel bidra til å gi spenst og glød, mens andre virker dyptrensende eller eksfolierer huden mildt. 

Hvilken ansiktsmaske skal jeg velge? 

Hvilke masker du skal velge, avhenger litt av hva huden din trenger og selvfølgelig hva du selv liker! I Korea er sheetmasker et vanlig steg i hudpleierutinen, og noen bruker dem faktisk daglig. Andre bruker dem regelmessig et par dager i uken, men det kommer egentlig helt ann på hva du selv foretrekker. En wash-off ansiktsmaske kan du gjerne bruke 1-2 ganger i uken som en ekspressbehandling for huden, mens sheetmasker gjerne brukes flere ganger i uken. 

Trenger du at huden din hydreres og plumpes opp, er en sheetmask et supert valg. Noen wash-off ansiktsmaske er også supergode for å gi ekstra glød til huden, så her kommer det litt an på ingrediensene i masken og hvilke hudutfordringer den er ment til å løse. Ønsker du en maske som behandler tilstoppede porer og kviser kan du for eksempel se etter en maske som er basert på leire. 

Når skal jeg bruke ansiktsmaske? 

Sheetmaske

Etter å ha rensen og tonet huden kan du legge sheetmasken over huden og la den virke i 10-15 minutter. Disse kan brukes både morgen og kveld – og egentlig så ofte du ønsker. Noen bruker dem hver dag, mens andre bruker dem et par ganger i uken. En sheetmaske kan også være fin å bruke rett før du skal noe spesielt også, for å få litt ekstra glød til huden. Etter masken har fått virke en stund, tar du den av og klapper restene av essensen forsiktig inn i huden før du fortsetter med din vanlige morgen- eller kveldsrutine.

Våre favoritter: 

Wash-off ansiktsmaske

En wash-off ansiktsmaske bør også påføres på nyrenset og ren hud. Ønsker du å ha en skikkelig spakveld, kan du også eksfoliere huden før du legger på masken. Påfør et tykt lag og la den virke i 15-20 minutter, før du skyller masken av og klapper huden tørr med et rent håndkle. Etter bruk kan du her også fortsette med din vanlige morgen- eller kveldsrutine.

Vi anbefaler:

Skrevet av

thale-skinsecret

Thale

Innholdsprodusent

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *