Stor kvise? Vi hjelper deg!

Det er sikkert flere enn oss som opplever å få en stor kvise på de minst passende tidspunktene – som for eksempel dagen før 17.mai. Selv om det ikke finnes noen mirakelkur mot kviser, er det noen ting man kan gjøre for å roe ned betennelsen i huden. Vi har samlet våre 4 tips for å roe ned en betent kvise! 

4 tips for å roe ned betente kviser

1.Ikke klem på kvisene 

Første reaksjon når man får en kvise er ofte at man forsøker å klemme ut pusset for å bli kvitt kvisen så raskt som mulig. Dette er derimot ikke anbefalt å gjøre, da det rett og slett kan gjøre vondt verre. Klemming kan nemlig bidra til å presse bakteriene og pusset i kvisen dypere inn i huden, som igjen kan føre til større hevelse og mer rødhet. I tillegg kan det ofte skape sår som igjen får skorper og blir til arr. 

2.Akneplaster

Hvis du er så heldig å ha et akneplaster liggende så er dette desidert den beste løsningen når kvisene plutselig dukker opp. Akneplaster er nemlig utviklet både for å roe ned en betent kvise, og redusere sjansen for arr. COSRX Master Patch Basic inneholder 90 hydrokolloide akneplaster som effektivt fjerner puss fra kviser og reduserer sjansen for å få infeksjon og arr. Disse er supre å bruke over natten for å roe ned en betent kvise. 

3.Tea tree-olje 

Det er ikke alltid vi har kviseplaster liggende, og spesielt ikke når vi trenger de aller mest. Det kan derfor være lurt å ta en titt i skapet for å se om man har andre ingredienser som kan bidra til å løse problemet. 

Tea tree-olje er faktisk vår SoMe-ansarlige Anna sin favoritt når det kommer til å roe ned uforventede kviser! Ifølge ulike studier viser det seg at tea tree olje virker antiinflammatorisk, og derfor kan ha god effekt på akne. 

Vår favoritt med tea tree-olje IUNIK Tea Tree Relief Serum, som inneholder hele 67% tetrevann i tillegg til 19,5% centella asiatica-vann. Serumet både fukter og roer ned huden, i tillegg til å roe ned kviseutbrudd og redusere sjansen for arr. Har du ikke dette serumet liggende, kan du se etter ingrediensen i form av andre serum eller ansiktsoljer du kanskje har i skapet hjemme!

4. Salisylsyre/BHA

En annen ingrediens som er verdt å teste ut er salisylsyre, eller BHA. Urenheter eller kviser kommer av betennelse i huden, som gjør at hårsekker og porer tilstoppes og utvikler seg til kviser. I tillegg til å være betennelsesdempende, eksfolierer salisylsyre huden og dermed løser opp olje og smuss i tilstoppede porer eller kviser. 

COSRX AC Collection Calming Foam Cleanser inneholder BHA i form av salisylsyre og vil effektivt rense porene for smuss, overflødig talg og andre urenheter. Samtidig er den mild mot huden og kan derfor brukes daglig. 

Andre produkter som ofte kan inneholde salisylsyre er kremer, tonere og serum, så sjekk gjerne ingredienslisten på produktene dine for å se om du allerede har det stående. 

5. Kos deg på dagen!

Vårt siste tips: nyt dagen! Det er fort gjort å bruke mye krefter på å tenke over urenheter på huden – men husk at det mest sannsynligvis kun er deg som legger merke til den store kvisen som plutselig dukket opp. Andre rundt deg vil garantert ikke tenke over den, og det viktigste er å kose seg og nyte dagen uansett.

Skrevet av

thale-skinsecret

Thale

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *