5 hudpleietips for 2023

Nytt år, blanke ark og nye mål. 2023 er endelig her, og mange tenker kanskje ekstra mye over hva de ønsker seg for det kommende året. Vi har laget en liste over 5 tips til hvordan du kan oppnå dine hudmål!

1. Skjønnhet kommer fra innsiden

Noen tenker kanskje at dette er et kjedelig tips man har hørt tusen ganger før, men det gjør det ikke mindre sant eller viktig. I SkinSecret er vi selvfølgelig lidenskapelig opptatt av hud, og huden vår reflekterer i stor grad hvordan vi har det, helsen og hvilke livsstilsvalg man tar. Derfor er vårt første tips å gjøre de tingene som er bra både for hodet og kroppen i lengden. Et godt utgangspunkt er å fokusere på et balansert og næringsrikt kosthold og regelmessig fysisk aktivitet som får deg i godt humør. Ingenting gir en like strålende, glødende og uthvilt look som å ha det bra!

2. Årets IT-ingredienser: peptider og ceramider

Enkelte ingredienser går aldri av moten, og er det en ting vi alltid kommer til å strebe etter, er det sunn, glatt og balansert hud. Peptider og ceramider er to fantastiske ingredienser som fungerer som viktige byggeklosser for hudcellene og kollagenet. Over tid bidrar de til en glatt og spenstig hud med en jevnere finish; ja takk! I tillegg er disse to godbitene skånsomme, kan brukes av alle hudtyper og går godt overens med andre ingredienser.

Våre anbefalinger med ceramider og peptider:

3. Start med hudpleierutinen tidligere på kvelden

Visste du at når du gjennomfører hudpleierutinen kan ha noe å si for resultatet? Mange tar kveldsrutinen rett før man legger seg, men dette er faktisk ikke det beste for hverken huden eller putetrekket. Først og fremst tar det litt tid før alle produktene i rutinen absorberes. Dersom du legger deg til å sove med en gang risikerer halvparten av serumet og fuktighetskremen å absorberes inn i puten og ikke ned i huden.

I tillegg er det lettere å ta snarveier med rutinen når man er supertrøtt og har lyst til å sovne så fort som mulig. Derfor kan det være en god idé å begynne med kveldsrutinen en liten stund før du skal legge deg, så kan produktene absorberes skikkelig og jobbe i dybden!

4. Retinol

Retinol er virkelig en av de mest virkningsfulle ingrediensene på markedet, og er absolutt verdt å ta med seg inn i 2023. Dette er nemlig en form for vitamin A som bidrar til å redusere fine linjer, rynker og ujevn hudtone. Ingrediensen kan også bidra til å redusere forekomsten av porer og forbedre hudens generelle tekstur og tone.

Retinol stimulerer i tillegg produksjonen av kollagen og elastin, som bidrar til å få huden til å se fastere og mer ungdommelig ut. På toppen av det hele er det også en antioksidant, som bidrar til å beskytte huden mot miljøskader forårsaket av frie radikaler.

Lyst til å teste ut retinol selv? Sjekk ut COSRX sine populære retinol-produkter!

5. “Skinimalism”

En av de største trendene innenfor både hud- og hårpleie akkurat nå, er minimalisme. Det betyr ikke at vi slutter å ta vare på oss selv, men en stor andel av oss ser etter smarte hybridprodukter. Tanken er at hudpleie skal være enkelt og effektivt, og dette kan vi absolutt stille oss bak.

Misforstå oss rett, vi mener på ingen måte at man skal slutte å rense huden eller bruke fuktighetskrem. Bruker du derimot en hel haug av forskjellige produkter med sterke ingredienser, kan det være en idé å skalere ned. Mange opplever en svekket hudbarriere, irritasjon og flassende partier rett og slett fordi det blir for mye for huden. Dersom du er en av dem som bruker masse tid og energi på huden, men opplever at den er i konstant ubalanse, kan skinimalism være verdt å teste ut. Prøv å holde rutinen til noen enkle basis-steg en periode før du eventuelt implementerer med flere produkter!

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *