5 tips for finere høsthud

Høstværet kan være en stor påkjenning for alle hudtyper, og i denne artikkelen deler vi våre beste tips for å få en fin hud i høstmånedene før vinteren setter inn for fullt.

Tykkere fuktighetskrem

Én av de vanligste endringene man gjør når kulden setter inn er å endre fra den lette sommerkremen til en tykkere og mer fuktighetsgivende krem. Her finnes det mange ulike behov, for alle hudtyper er annerledes, men en tommelfingerregel er at man bør skifte til en fetere krem, for på høsten mister huden sin naturlige fuktighet og kollagen. Vi anbefaler en krem som er tykk og fetende nok, men som allikevel ikke føles tung på huden. Vår KLAVUU Blue Pearlsation Marine Aqua Enriched Cream er den perfekte høstkremen som har akkurat disse egenskapene, i tillegg til å gi dyp fuktighet til hud som tørster, og jevne ut hudtonen.

Luftfukter

Inneluften blir tørrere jo kaldere det blir ute, på grunn av varmeovner og eventuell fyring innendørs. Med en luftfukter slipper du å ha en konstant følelse av stramhet i huden. Vår luftfukter fukter rom opptil 40 kvm, og man kan bruke den sammen med duftoljer for å skape en beroligende eller oppfriskende atmosfære. Den har også flere ulike farger man kan skifte basert på hva slags stemning man ønsker å skape.

Øyekrem og leppemaske

Øynene og leppene er utsatt for mye vind og kulde, og har en tendens til å bli ekstra tørre og såre. Bruk en øyekrem som fukter godt, men som samtidig ikke er for tykk for området under øynene, for å unngå milia som er små hvite nupper som kan danne seg under øynene. Vi anbefaler vår PURITO Centella Green Level Eye Cream som også fungerer helt fantastisk under sminke. Denne øyekremen er utviklet for de med sensitive øyne, og for hud som sliter med tørrhet og fine linjer.

Ikke glemt leppene, bruk en god og tykk leppemaske som forvandler sprukne lepper til silkemyke. Vi anbefaler KLAVUU Nourishing Care Lip Sleeping Pack, med en konsistens som ikke føles klissete. Denne leppemasken kan du også bruke som leppepomade på dagen under leppestiften.

Eksfolier forsiktig

Overdreven eksfoliering av huden med syrer som BHA og retinol kan irritere huden ytterligere når luften er kald. Dette er fordi huden er mindre fuktet og har en lavere prosent olje i seg som fører til at den ikke har lett for å lindre en potensiell irritasjon som kommer av kjemisk eksfoliering. Bruk heller en mild peeling pad 1-2 ganger i uken, spesielt om du har sensitiv hud, som inneholder den mildeste kjemiske eksfolieringssyren PHA, slik som COSRX One Step Green Hero Calming Pad. Denne inneholder kun 0,25% PHA syre og vil holde huden frisk og fri for døde hudceller.

Fortsett å bruke solfaktor

Solfaktor er en nødvendighet året rundt, om du ønsker å beholde huden ung og rynkefri. UV-stråler trenger gjennom skylaget også på høsten og vil sette sitt preg på huden uten at man nødvendigvis er klar over det. Vår SKIN & LAB Fre C Sun Lotion fungerer helt perfekt som en tynn solkrem under sminken. Den inneholder litt c-vitamin som vil gi en finere og klarere hudtone, og den etterlater huden myk og smidig. Den gir også full UVA og UVB-beskyttelse med 50+ i faktor.

Oppsummering

Å ha en fin og balansert hud på høsten er ikke alltid like lett. Overgangen fra sommer til høst kan komme som en overraskelse på mange, så det er om å gjøre å kjenne etter hva huden trenger og tilpasse hudpleierutinen. Det holder med et par enkle grep som det å bytte fuktighetskremen til en tykkere variant, eksfoliere forsiktig, bruke høy solfaktor hver dag, og beskytte delikate områder i ansiktet som under øynene og leppene med en god øyekrem og en deilig leppemaske. Hvis man vil gå enda et steg lengre, kan det også lønne seg å investere i en luftfukter som fukter den tørre inneluften.

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *