7 feil du gjør når du påfører solkrem

Det er midt i solkrem-sesongen, men vet du hvordan du skal påføre solkremen på riktig måte? Selv om du bruker det hver dag bør du kanskje tenke over disse tipsene neste gang.

Du glemmer å påføre på de viktigste stedene

Noen klarer ikke å gå ut av huset uten å påføre solkrem i ansiktet, og det er vel og bra, men husker du å påføre solkrem på leppene også? Hva med ørene, hårlinjen, brystet, nakken, oppå føttene, og hva med hodebunnen? Tenk hvor utsatt hodebunnen er for sola, og selv om du tror håret beskytter, så gir den liten til ingen beskyttelse. Du har sikkert tidligere opplevd å bli solbrent i hodebunnen, på ørene, i hårlinjen og på leppene? Neste gang du går ut i sola, kanskje du husker på dette supertipset!

Du påfører ikke nok solkrem

Mange påfører bare en liten ert med solkrem og tror det holder. I følge dermatologer skal man påføre minst en teskje med solkrem, og det bare i ansiktet. For noen er dette et mareritt, siden de bruker sminke over solkremen og hater den fete følelsen den gir. I tillegg sitter ikke sminken som den skal. Dette unngår du ved å bruke koreanske solkremer som COSRX sin Aloe Soothing Sun Cream, eller Make P:rem sin Capsule Sun Gel som smelter inn i huden og fungerer som en perfekt primer under sminken. I tillegg kan du smøre på så mye du bare vil uten at det gir huden en fet og ekkel følelse.

Du påfører ikke nok ganger i løpet av en dag

Dette er noe mange gjør feil, de påfører solkrem på morgenen og tror de er sikret ut dagen. Akkurat som på stranden, så må man påføre solkrem hver annen time, det holder ikke å gjøre det bare på morgenen.

Du påfører bare solkrem på ansiktet

Kroppen din eldes på lik linje som ansiktet ditt. Brystet, nakken, hendene, føttene, alle disse områdene får rynker etter hvert. Men det er disse områdene man ofte glemmer å beskytte fra solen, derfor blir de rynkete og skrukkete med alderen. Husk å påfør rikelig med solkrem på utsatte steder for å holde den ung og elastisk lengst mulig.

Du bruker solkrem beregnet på kroppen også i ansiktet

Dette er fy-fy. Ingrediensene i solkrem beregnet for kroppen er mye tyngre og ikke utviklet for ansiktet, dermed kan det fort føre til at du får kviseutbrudd om du bruker den i ansiktet. Så husk at selv om solkrem for kroppen er rimeligere enn en solkrem for ansiktet, er det ikke verdt kviseutbruddet du får i ettertid.

Du påfører solkrem rett før du går ut

Dette er bedre enn å ikke påføre solkrem i det hele tatt, men det anbefales å påføre solkremen alt fra ett kvarter til en halvtime før du løper ut døra. Det er lettere å forholde seg til dette på morgenen når du skal påføre sminke over solkremen, for da har den nok tid til å absorbere ordentlig.

Du bruker gammel solkrem som er gått ut på dato

Vi har alle vært der. Sommeren kommer og du er fristet til å bruke den halve tuben du har igjen fra forrige sommer. Dette fører til veldig liten beskyttelse mot UV-stråling, for gammel utgått solkrem er ikke halvparten så effektiv som ny.

Kjøp solkremene våre her

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja