7 myter om koreansk hudpleie

Tror du at koreansk hudpleie ikke er noe for deg? Tro om igjen! Denne uken knuser vi noen helt vanlige myter om koreansk hudpleie.

Myte #1: Fete hudtyper kan ikke bruke produkter med olje

Mange som har fet hud skyr oljer som pesten, og det er en helt vanlig misforståelse at fete hudtyper ikke kan bruke oljer. Ikke bare er oljerensing den mest effektive måten å fjerne overflødig talg (olje løses opp med olje), men fukt i form av fett kan også virke balanserende og hindre overproduksjon. Fet hud kan til og med bruke ansiktsoljer! Ikke alle oljer er passende, selvsagt, så se etter ansiktsoljer spesielt tilpasset fet hud og ingredienser som squalane, tea tree og jojoba. Sjekk gjerne ut ansiktsoljene til So Natural – Signature Face Oil er ypperlig for de med tørr og moden hud, mens Milk Booster Oil Serum med sin lette konsistens passer alle hudtyper, selv de med fet hud.

Myte #2: Whitening-produkter bleker huden

Vi får stadig spørsmål om koreanske hudpleieprodukter bleker huden. Det er en av de største misfortåelsene rundt koreansk hudpleie. Whitening er kanskje et uheldig begrep å bruke, men vi ser nå at produsentene beveger seg bort fra bruken av dette begrepet og heller bruker brightening, som er mer passende. Slike produkter jobber med å jevne ut hudtonen og fjerne pigmentflekker ved hjelp av ingredienser som snegleslim, vitaminer og niacinamide. Jumiso sitt superpopulære All Day Vitamin Serum, som forøvrig passer til alle hudtyper, inneholder naturlig mye vitamin A og C fra tindved (sea buckthorn) i tillegg til niacinamide som vil jobbe med å utjevne hudtonen.

Myte #3: Du er nødt til å bruke 10 steg

Den aller beste hudpleierutinen er den som er tilpasset din hud. For noen er det en rutine med 10 produkter, for andre 14 produkter, mens for noen holder det med 4-5 produkter. Å komme frem til den perfekte rutinen er noe som krever tålmodighet og tar tid, i tillegg til en del prøving og feiling. Er det første gang du prøver deg på koreanske hudpleieprodukter, er det bedre å starte med en enkel rutine før du gradvis øker til flere steg. Da unngår du at huden blir overveldet, og det er større sjanse for at du holder deg til rutinen.

Se våre 5-stegs hudpleiesett til tørr, kombinasjon, fet, akneutsatt, sensitiv og moden hud her!

Myte #4: Du behøver bare solkrem på sommeren

Solfaktor bør brukes hver eneste dag uansett vær og årstid, og helst bør du også bruke solfaktor selv når du er innendørs. Det er viktig med tanke på helsen, da UVA- og UVB-stråling fra solen står for 9 av 10 tilfeller av hudkrefttilfeller i Norge, ifølge Kreftforeningen, men også i forhold til aldring av huden. UV-strålene øker aldringshastigheten ved at hudcellene, fettstoffer og bindevev blir skadet. Påfør minst 1 teskje med solfaktor på både ansikt og hals, og ikke glem hårlinjen, ørene og hender.

Myte #5: Naturlige ingredienser er alltid bedre

Det finnes mange fordeler med å bruke produkter som inneholder naturlige ingredienser som urter, planteekstrakter og honning. Det er likevel viktig å tenke på at man kan være allergisk mot en spesifikk ingrediens, og selv naturlige og økologiske ingredienser kan forårsake sensitivitet over tid. Noen reagerer for eksempel på naturlige essensielle oljer, og bør unngå disse. Uansett anbefaler vi ikke å lage dine egne hudpleieprodukter basert på planter og matvarer, selv om det kan føles riktig for huden. Selv om koreanske merker streber etter å bruke så mye naturlige ingredienser som mulig, blir disse brutt ned til et lavmolekylært nivå og tilpasset topisk bruk slik at nytten dras ut på best mulig måte.

Prøv for eksempel honningmasken fra I’m from som inneholder hele 38,5% honning høstet i det koreanske Jiri-fjellet:

Myte #6: Koreansk hudpleie er bare for lyse hudtyper

Det finnes koreanske hudpleieprodukter til alle og enhver, men mange med mørk hud er skeptiske produkter som reklamerer for whitening og porselenshud. Og det er forståelig! Men som vi avkreftet i punkt to vil ikke slike produkter lysne huden i det hele tatt. En av de største utfordringene for mørk hud er hyperpigmentering som kan være vanskelig å få bort, men det finnes løsninger i form av for eksempel c-vitaminserum og andre ingredienser som jevner ut hudtonen. Er du fortsatt usikker på om dette er noe for deg, test ut de fundamentale stegene i en koreansk hudpleierutine, en god rens, fuktighetskrem og solfaktor, i et par uker og se hvordan huden forandrer seg.

Myte #7: K-beauty er ikke for menn

Selvsagt er det individuelle forskjeller mellom en manns hud, men sammenlignet med kvinner har menn også noe tykkere hud, og ofte også røffere tekstur og fetere hud. Det betyr likevel ikke at menn ikke kan bruke de samme hudpleieproduktene som kvinner. Menn bør også bruke dobbelrens, en god fuktighetskrem og solfaktor, i tillegg til å eksfoliere huden regelmessig. Som med alle andre hudtyper, handler det om å finne produkter som passer godt til din hud.

Les hvordan Martinius gikk fra 0 til 6 hudpleiesteg med koreansk hudpleie!

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *