AHA- eller BHA-syre? Hvilken skal du velge?

Kjemisk eksfoliering har i løpet av de siste årene blitt superpopulært og trendy over hele verden. Noen av de aktive syrene som blir mest brukt til dette er AHA og BHA, som virker effektivt for å gi en glatt og ren hud. Vi gir en enkel innføring i disse syrene og forklarer hva som er forskjellen.

Forskjellen mellom AHA- og BHA-syre

Disse syrene blir ofte brukt sammen og omtalt om hverandre, men er altså to forskjellige syrer. AHA-syre står for alpha hydroxy acid og er en av de mest brukte syrene innenfor hudpleie. Den finnes helt naturlig blant annet i plantebaserte matvarer. AHA-syren bidrar hovedsaklig til å booste hudens kollagenproduksjon og rense vekk døde hudceller. Man bør imidlertid være ekstra obs på å bruke solfaktor dersom man påfører AHA-syre på morgenen, fordi en en nylig eksfoliert hud vil være litt ekstra utsatt for solskader. Den kan brukes av alle, så lenge det gjøres riktig, og egner seg spesielt godt til tørr, moden og sensitiv hud.

BHA er en forkortelse for beta-hydroxy acid og finnes ofte i form av salisylyre. Også denne hjelper til med å fjerne døde hudceller, men syrene har likevel litt forskjellig funksjon. AHA-syre er nemlig vannløselig og jobber derfor mest med hudoverflaten (epidermis), mens BHA-syre er fettløselig og løser opp olje og talg nedover i porene. Siden BHA-syre trenger lenger inn huden vil den også motvirke og forebygge ulike bakterieinfeksjoner. BHA-syre kan brukes av alle, men passer aller best til fet, normal og kombinasjonshud.

Våre anbefalinger med AHA- og BHA-syre

COSRX BHA Blackhead Power Liquid

COSRX BHA Blackhead Power Liquid er en perfekt toner dersom du ønsker å få bukt med sorte hudormer, store porer og urenheter. Olje og talg løses opp langt ned i porene, samtidig som nye utbrudd forebygges takket være de antibakterielle og anti-inflammatoriske egenskapene. Toneren kan brukes av alle hudtyper som vil eksfoliere huden og bli kvitt urenheter, men tilvend huden gradvis. Start med å implementere den i din kveldsrutine 1-2 ganger i uken, før du etterhvert øker til maks 4 ganger i uken.

COSRX  AHA 7 Whitehead Power Liquid

COSRX AHA 7 Whitehead Power Liquid passer utmerket for deg som sliter med overfladiske, hvite hudormer og nupper. Denne toneren hjelper i tillegg til med å binde fuktighet til huden, noe som gjør den til et ypperlig alternativ selv for tørr og sensitiv hud. Eksfoliering med AHA er også gunstig for slapp og moden hud som ønsker økt spenst og elastisitet. Også denne bør påføres på kvelden 1-2 ganger i uken frem til hudens toleranse er bygget opp.

SOME BY MI AHA BHA PHA 30 Days Miracle Acne Clear Foam

SOME BY MI AHA BHA PHA 30 Days Miracle Acne Clear Foam er en vannbasert rensen som er spesielt tilpasset akne-utsatt hud og inneholder både AHA- og BHA-syre. Den gir derfor huden en mild eksfoliering, renser både hudoverflaten og dypt i porene. Samtidig vil irritasjon, kvise-utbrudd og akne roes ned.

SOME BY MI AHA BHA PHA 30 Days Miracle Serum

SOME BY MI AHA BHA PHA 30 Days Miracle Serum er et av våre mest populære serum, og finnes i samme serie fra SOME BY MI som kombinerer både AHA og BHA. Dette serumet fungerer som et hemmelig våpen mot urenheter og vil effektiv få kontroll både på rødhet og kvise-utbrudd.

SOME BY MI AHA BHA PHA 30 Days Miracle Cream

SOME BY MI AHA BHA PHA 30 Days Miracle Cream er en lettvektig krem og passer helt perfekt som en behandlende nattkrem om sommeren, eller dagkrem resten av året. I tillegg til AHA-og BHA-syre inneholder den hele 70% centella asiatica som kjøler ned og lindrer irritert hud og akne. Syrene gjør huden glatt og smidig, samtidig som bakterier elimineres og akne-utbrudd behandles og forebygges.

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *