Alt du trenger å vite om solbeskyttelse + en nyhet!

Nå som sommeren er her for fullt er solen ekstra sterk, og da er det utrolig viktig med god beskyttelse mot UV-strålene, både mot UVA og UVB.

I videoen under forklarer jeg hva UVA og UVB stråling er, forskjellen på fysiske og kjemiske solkremer, hvordan beskytte seg best mulig, og i tillegg avslører jeg en spennende lansering!

UVA og UVB stråling

Av alle UV strålene som kommer fra solen er det kun 5% som kommer så langt som til jorden, men disse strålene er så sterke at de kan gjøre skade om vi ikke beskytter oss riktig. Det skilles mellom tre typer UV-stråler: UVA, UVB og UVC. UVC-strålingen stoppes av ozonlaget, mens UVA og UVB når jordoverflaten, og er den strålingen vi behøver å beskytte oss mot.

UVA-strålene er de som utgjør 95% av strålingen og er aktiv året rundt uansett vær. Dette er stråler som trenger gjennom skylaget og vinduer og trenger dypt inn under hudoverflaten. UVA er det som gir oss brunfargen og får huden til å øke produksjonen av melanin som forsøker å beskytte huden vår mot skader som hudkreft. Ikke nok med det produserer også UVA frie radikaler som over tid forandrer og skader huden, og dette resulterer i blant annet soleksem, mørke pigmentflekker, rynker, og i verste fall hudkreft.

UVB strålingen utgjør den minste prosenten av UV-strålene som treffer jorden og er de strålene som forårsaker at vi blir solbrente om vi ikke har tilstrekkelig beskyttelse. Disse strålene kan også føre til tykkere og grovere hud, samt allergiske reaksjoner og i verste fall hudkreft.

Fysisk solkrem

Solkremer som er fysiske er den typiske tradisjonelle solkremen som legger seg som et lag utenpå huden. Den inneholder fysiske solfiltre som titanium dioxide or zinc oxide. Disse beskytter både mot UVA og UVB stråling, og gir umiddelbar beskyttelse. Fysiske solkremer er fine å bruke for de med mye rødhet og rosacea i ansiktet, og de som har sensitiv hud. Disse har også en tykkere konsistens som kan være trøblete å trekke inn i huden og istedetfor legger seg som en hinne utenpå.

Kjemisk solkrem

Kjemiske solkremer inneholder organiske forbindelser som skaper en kjemisk reaksjon ved å endre UV-stråler til varme, for så å frigjøre denne varmen fra huden. Disse type solkremer er gjerne lettere i konsistensen og trekker raskt inn i huden. De inneholder også pleiende ingredienser for huden, og fungerer fint som en primer for sminken. I motsetning til fysiske solkremer bør du vente 20 minutter før du går ut i solen hvis du påfører kjemisk solkrem. Kan irritere de mest sensitive hudtypene, og forårsake mer rødhet mens man er utsatt for solen for de med rosacea eller irritert og sår hud.

SkinSecret sine solkremer

Solkremene på SkinSecret er er en blanding av fysisk og kjemisk. Å lage solkremer som inneholder det beste fra to verdener er noe som har blitt mer og mer vanlig, spesielt innen koreansk hudpleie. Disse type solkremer lager både et beskyttende lag på huden samtidig som de frigjør varme fra huden og kan brukes under sminke uten problemer. De er også mildere enn kjemiske solkremer men trekker inn i huden mye raskere enn fysiske solkremer. COSRX Aloe Soothing Sun Cream SPF50+ PA+++ er både fysisk og kjemisk.

Vår nye solkrem fra KLAVUU!

klavuu-solkrem

Å introdusere en ny solkrem på SkinSecret er en prosess som tar lang tid, og vi tester stadig nye  mange solkremer som ikke når opp til våre forventninger om hvordan vi ønsker en solkrem skal virke og føles på huden. Solkremen skal ikke være for fet, for hvit, eller virke for mattende. I tillegg ønsker vi å finne solkremer som ikke inneholder hormonforstyrrende stoffer og nanostoffer. Disse egenskapene representerer vår nye solkrem fra Klavuu: KLAVUU Red Pearlsation UV Protection City Defencer.  Klavuu er et eksklusivt koreansk hudpleiemerke som baserer produktene sine på ekte sjøperle-ekstrakter. Perle-ekstraktene har en positiv effekt på aldrende hud, og de fukter huden og jevner ut hudtonen. Solkremen vår fra Klavuu inneholder ekstrakt fra ekte sjø-perler, centella asiatica og chia frø, som roer ned opphetet hud, gir en jevnere og glattere hudtekstur, og reduserer aldringstegnene.

 

Våre solkremer

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja