Anti-aging for nybegynnere

Hva er anti-aging og hvordan tar man best vare på huden sin for å unngå tidlig aldring? I denne artikkelen forteller vi hva du kan behøver gjøre for å holde huden ung og spenstig.

Hva er anti-aging?

Anti-aging er et uttrykk som brukes om produkter og metoder som enten forhindrer eller reverserer aldring av huden. Du har sikkert sett ordene “lifting” og “firming” på eksklusive serumer og kremer som lover å “stramme opp” og “løfte” huden for å gi den et yngre og spenstigere utseende? Noe av dette er kun markedsføringstriks, og mange av disse produktene inneholder ingredienser som kun gir en kortvarig effekt.

I Korea handler anti-aging om beskyttelse samt pleie med gode, innovative og naturlige ingredienser som holder på fuktigheten og kollagenet i huden. Hovedfokuset er å gi huden naturlige ingredienser den begynner å miste etter som vi blir eldre. Derfor gir koreanske hudpleieprodukter langvarige resultater.

Når skal man starte?

Det er aldri for tidlig å starte, i følge koreanere som tidlig lærer barna å ta vare på huden ved å fukte godt og beskytte den med solfaktor. Når de kommer i tenårene er det ikke uvanlig med en hudpleierutine som består av rens, behandling og beskyttelse. I Norge begynner vi som regel å ta vare på huden vår når vi kommer i 30-årene og etter vi har fått både synlige rynker og pigmentflekker. En tommelfingerregel er å starte i begynnelsen av 20-årene, for det er da man begynner å miste elastisiteten og kollagenet i huden. Når du da kommer i 30-årene vil huden din takke deg.

Enkle tips til nybegynnere

Det finnes mange tiltak du kan gjøre for å i forhindre aldring, men begynn så tidlig som mulig med disse tipsene:

Solfaktor

Alltid beskytt deg mot solen og UV-stråling uansett årstid. Dette gjør du ved å bruke en lettvektig solfaktor som ikke gjør huden fet og tetter igjen porer. Bruk gjerne en som i tillegg har anti-aging ingredienser i seg som KLAVUU Red Pearlsation UV Protection City Defencer.

Rens huden

Rens huden godt hver morgen og kveld. Sminke og forurensning trekker dypt inn i huden og fører til tidlig aldring. I Korea er det vanlig med både dobbelrens som består av å rense huden med oljerens etterfulgt av en vannrens, og trippelrens, som består av å sveipe ansiktet med en bomullpad dynket i rensevann som siste steg i renserutinen.

Naturlige tradisjonelle ingredienser

Bruk produkter som har naturlige og effektive ingredienser som har blitt brukt i asiatisk tradisjonell anti-aging i flere århundre. Ingredienser som ginseng og honning finner du ofte i koreansk anti-aging. Vi anbefaler et serum eller en maske som kan gi deg fordelene av disse ingrediensene: I’M FROM Ginseng SerumI’M FROM Ginseng Mask og I’M FROM Honey Mask. Disse produktene er det koreanere kaller “hanbang” som betyr hudpleie basert på tradisjonell urtemedisin. Ginseng byr på fordeler for både rynker og hudens generelle kvalitet.

Om du ikke ønsker å bruke produkter med disse ingrediensene, kan du kjøpe ginseng, kutte det opp i skiver og blande det sammen med honning. Hell alt over i en glasskrukke og oppbevar i kjøleskap i et døgn. Bland et par teskjer av dette sammen med varmt vann og nyt. Drikk også mye vann, ta regelmessig omega-3, mosjoner jevnlig, og ha et sunt og variert kosthold, alt dette vil være fordelaktig for huden din.

Å bruke produkter med snegleslim, c-vitamin og perleekstrakter er en annen måte å forhindre aldring, og vil også kunne reversere aldringstegnene.

Ansiktsmassasje

Gi deg selv en god ansiktsmassasje et par ganger i uken, eller hver dag om du har tid til det. Vi har laget en video på SkinTV som viser en effektiv ansiktsmassasje du kan gjøre hjemme ved å bruke kun hendene eller et lite glass til å massere. En slik ansiktsmassasje vil drenere lymfene dine og føre avfallstoffer vekk fra ansiktet ditt som igjen fører til bedre hudkvalitet, spenst og mindre hovenhet.

Øyekrem

Start så tidlig som mulig med øyekrem, for aldringstegnene dukker som regel først opp under øyene. Nøkkelen ligger i å finne en øyekrem som passer dine behov. Hvis du har et tørt og sensitivt øyeområde anbefaler vi en øyekrem uten parfyme som fukter godt og virker avkjølende, som COSRX Honey Ceramide Eye Cream. Hvis du har mørke ringer bør du bruke en krem som lysner området naturlig, som KLAVUU White Pearlsation Completed Revitalizing Pearl Eye Cream.

Våre beste anti-aging produkter

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *