Hvordan tilpasse hudpleierutinen for høsten?

Overgangen fra sommer til høst kan komme brått på, og den første forkjølelsen kommer gjerne sammen flere hudutfordringer. Med våre tips kan du unngå disse utfordringene og beholde sunn og glødende hud ut over høsten.

Bytt ut rensen

På høsten reduseres produksjonen av talg, og huden tørker lettere ut i kaldere vær. For å motvirke dette bør du endre til en hydrerende og lindrende rens. Vår favoritt i disse dager er COSRX Salicylic Daily Gentle Cleanser, som holder kviser og andre urenheter unna, men samtidig lindrer og fukter huden. Du kan også vurdere å hoppe over oljerensen på morgenen, spesielt hvis du føler at huden din ikke er fet når du våkner opp, og du ikke har brukt fete nattkremer kvelden før. Bruk da gjerne en vannrens som går i dybden og renser ut som for eksempel KLAVUU Pure Pearlsation Revitalizing Facial Cleansing Foam.

“7 skin”-metoden

For å gi huden nok fuktighet i overgangen mellom årstidene kan du prøve “7 skin”-metoden. Dette går ut på å påføre syv lag med toner på huden! Fordelene med dette er at du slipper å skifte til en fetere krem, og huden blir spenstig og fuktig uten å tynges ned med produkter. Dette er en veldig populær metode i Korea, og du bestemmer selv hvor mange lag du ønsker å legge på. Tallet 7 er bare en pekepinn, og poenget er at du legger flere lag med toner. For å få den beste effekten bør du velge en toner som har en tynn konsistens, som trekker godt inn i huden og ikke legger seg som en hinne utenpå huden. Tykke og klissete tonere vil ikke egnet seg like bra til dette som de med en vannete konsistens. TIA’M My Signature Vita B5 Toner er den perfekte lettvektige “7 skin”-toneren. Den er også full av hydrerende ingredienser som holder på fuktigheten i huden! Så hvis du ønsker glødende spenst på en ellers gusten høsthud, så anbefaler vi denne toneren.

Gi huden næring

På lik linje som kroppen blir syk hvis den ikke tilføres næring, blir også huden syk uten den riktige pleien. Nå som temperaturene faller og det er kaldere i været blir også huden mer stresset og gjerne dehydrert. Bruk produkter som inneholder rene ingredienser. Våre aller beste anbefalinger er I’M FROM Mugwort Essence, som er vår mest naturlige essens som inneholder 100% burotekstrakt. Denne essensen gir huden masse fukt i tillegg til en flod av næring og lindring. Bruk denne for å forhindre at kald vind og andre ytre påvirkninger irriterer huden din. Følg så opp med vårt nye ginseng-serum I’M FROM Ginseng Serum, som er et godt anti-aging serum. Rund av med den beroligende spamasken I’M FROM Mugwort Mask for å gi huden gløden tilbake. En annen kundefavoritt nå som det blir kaldere i været er vår I’M FROM Honey Mask, en luksuriøs maske du kan ha på i en hel time før den skylles av.

Skift ut kremen

For de som sliter med fete partier på sommeren, men som får tørre partier på høsten og vinteren, bør vurdere å skifte ut den lette gel-kremen med en fetere krem. For de med veldig tørr og flassete hud anbefaler vi COSRX PHA Moisture Renewal Power Cream og COSRX Honey Ceramide Cream, mens for de som har kombinasjonshud med noe tørrhet anbefaler vi KLAVUU Blue Pearlsation Marine Aqua Enriched Cream.

Oppsummering

Nå som været blir kaldere er våre beste tips for å unngå hudutfordringene å bruke en fuktighetsgivende og lindrende rens og vurder å hoppe over oljerensen om morgenen. Ved å bruke en toner med tynn konsistens og påføre i mange lag tilfører du spenst og fukt uten å tynge ned huden med en fet krem. Gi huden næring med en næringsrik essens og et godt serum, og avslutt gjerne med en beroligende maske. En fetere krem vil hjelpe mot tørre partier som kommer på høsten og vinteren.

Produkter omtalt i artikkelen

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *